RENTER? - Få mere ud af dine renter og træk dem fra i 2020 ✓

Sådan får du mere ud af dine renter

Sådan får du mere ud af dine renter

Sådan får du mere ud af dine renter

Når du optager et lån i banken eller hos en anden låneudbyder, skal du betale renter. Betaler du renter på et lån, er du berettiget til et skattefradrag, så dit lån bliver billigere. Læs med her og bliv klogere.

Hvad er skattefradrag?

Et skattefradrag dækker over en flere forskellige fradrag. Er du berettiget til at få et fradrag, vil du dermed få et højere rådighedsbeløb. De forskellige former for skattefradrag har alle samme formål; nemlig at du undgår at betale SKAT af en del af din indkomst. De fleste personer kender personfradraget, som alle personer har ret til.
I grove træk betyder personfradraget at alle personer under 18 år, har lidt over 2.700 kr. om måneden, som de ikke behøver at betale SKAT af. Det svarer til omkring 34.500 kroner årligt. Er du over 18 år er du berettiget til en større andel personfradrag. Når du er fyldt 18 år, får du cirka 3.800 kroner om måneden i fradrag, hvilket årligt er et skattefradrag på cirka 46.000 kroner.
Personfradraget trækkes fra din løn, inden du skal betale a-SKAT. Udnytter du ikke hele dit personfradrag, kan ægtefæller ifølge dansk lovgivning udnytte hinandens personfradrag.

 

Træk din renter fra i SKAT

Mange danskere optager et lån på et eller andet tidspunkt i deres liv. Det kan blandt andet være et lån til en bolig eller en ny bil. Når du optager et lån, skal du betale renter på lånet. En rente er et gebyr, som du skal betale for at få lov til at optage et lån og dermed låne pengene. Det er altså en ekstra udgift for dig, som du skal betale oveni det beløb du ønsker at låne. Renter er altid udtrykt i procent og det kan være procent per måned, kvartal eller år.

 

 

Så meget kan du trække fra i SKAT

Hvis du optager et lån, vil dit skattefradrag komme i form af udgifter til renter, hvilket hedder “negativ kapitalindkomst”. Har du for eksempel taget et banklån, har du mulighed for at betale mindre i SKAT. Det er hvad man kalder for et rentefradrag. Skatteforhold kan svinge fra person til person, men langt de fleste personer vil opleve at få omtrent ⅓ af deres renteomkostninger tilbage i form af overskydende SKAT, som bliver udbetalt når du modtager din årsopgørelse.

 

Hvad kan du få fradrag for?

Det er vigtigt at være opmærksom på, hvilke fradrag du egentligt er berettiget til og kan trække fra i SKAT. Derfor har vi samlet en liste over hvad du automatisk kan få fradrag for
Du får automatisk fradrag for følgende:

  • Renter på banklån
  • Renter på forbrugslån hos et finansieringsselskab
  • Bidrag og renter på realkreditlån
  • Renter på en kontokortordning
  • Renter på offentlig gæld

Hvad koster det så at låne?

Det er desværre ikke gratis at låne penge. Ligegyldigt om du låner penge i banken, eller hos en anden online låneudbyder, skal du betale en rente på dit lån. Når du låner online, findes der ofte to former for omkostninger; nemlig et oprettelsesgebyr og en månedlig rente på lånet. Den rente du skal betale på lånet kan du trække fra i SKAT. De fleste låneudbydere indberetter automatisk til SKAT, at du har optaget et lån og derfor skal have fradrag for lånet. Dine låneomkostninger vil ud fra disse oplysninger blive medregnet i din årsopgørelse.
Optager du et lån, skal du ikke selv aktivt ind på SKATs hjemmeside og registrere dit lån. Dog bør du altid dobbelttjekke din årsopgørelse, så du sikker på at få skattefradrag for en del af de renter du betaler på dit lån. På den måde får du mere ud af dine penge, da dine omkostninger i forbindelse med dit lån bliver mindre.

 

Få hjælp og rådgivning

Renter og rentefradrag kan for mange mennesker virke uoverskueligt og svært at finde hoved og hale i. Det kan derfor være en fordel at søge rådgivning hos en rådgiver, som kan hjælpe dig godt på vej. En rådgiver kan hjælpe dig med at danne et bedre overblik over dine samlede renteudgifter. Dermed også med at sikre, at du får det rigtige rentefradrag. Samtidig kan en rådgiver hjælpe dig med at gennemgå din årsopgørelse, hvilket kan hjælpe dig til at få styr på din økonomi, så du får mest muligt udbytte ud af den.

 

Kan man få fradrag for både renter og gebyrer?

Det er desværre ikke muligt både at få fradrag for gebyrer og renter på et lån. Dog kan alle få fradrag for renter på et lån, som også udgør den største del af de låneomkostninger der er i forbindelse med lånet.

 

Hvad koster det at låne med skattefradrag?

Står du og mangler penge, så er der hjælp at hente. Hos KasseKreditten låner vi mellem 3.000 og 15.000 kroner og få pengene overført straks til din konto. Vores lån er til en fast lav rente på 12,5%. Hvis du overvejer at låne hos os, og gerne vil tage skattefradraget med i betragtning, skal du trække ⅓ af renten fra, som derved falder fra 12,5% til 8,3% om måneden. Grundet lovgivningen må vi desværre ikke oplyse om dette i vores låneberegner, på trods af at det er den reelle omkostning de fleste af vores låntagere samlet set vil opleve, når SKAT har opgjort deres årsopgørelse. Lån penge hos os, og slip for selv at skulle indberette de renteudgifter til SKAT.

Vil du vide mere om skattefradrag, kan du læse vores råd her.