Få mere ud af dine renter og trak dem fra i skattefradrag (2018) ✓

Få mere ud af dine renter

Få mere ud af dine renter

Få mere ud af dine renter

Når du optager et lån hos i banken eller hos en anden låneudbyder, skal du betale renter. Betaler du renter på et lån, er du berettiget til et skattefradrag, så dit lån bliver billigere

Hvad er skattefradrag?

Der findes mange forskellige former for skattefradrag som alle har samme formål, nemlig at du undgår at betale skat af en del af din indkomst. De fleste personer kender personfradraget, som alle personer har. I grove træk betyder personfradraget at alle personer over 18 år, har lidt over 3.500 kr. om måneden, som de ikke behøver at betale skat af. Er du over 18 år er du berettiget til en større andel personfradrag.

Hvis du optager et forbrugslån hos os, vil dit skattefradrag komme i form af udgifter til renter, hvilket hedder “negativ kapitalindkomst”. Hvis du har penge stående i banken som du får renter for, vil du blive beskattet af dette. Det modsatte gør sig gældende, når du har udgifter i form af renter, og du får derfor et fradrag for dine renter. Skatteforhold kan svinge fra person til person, men langt de fleste personer vil opleve at få ca. ⅓ af deres renteomkostninger tilbage i form af overskydende skat, som bliver udbetalt når du modtager din årsopgørelse.

Hvad koster det så at låne?

Det er desværre ikke gratis at låne penge. Ligegyldigt om du låner penge i banken, eller hos en anden online låneudbyder, skal du betale en rente på dit lån. Når du låner hos os, findes der to former for omkostninger, nemlig et oprettelsesgebyr på 495 kr. og en månedlig rente på 12,5%. Hvis du låner fx 5.000 kr. et år, skulle man tro at regnestykket ser sådan ud: 12,5% * 12 * 5.000kr. + 495 kr. Dette er også tilfældet, hvis ikke du har et skattefradrag, hvilket du højest sandsynligt har.

Kan man få fradrag for både renter og gebyrer?

Det er desværre ikke muligt at få fradrag for gebyrer, men du får fradrag for dine renter, som også udgør den største del af dine låneomkostninger hos os.

 

Hvad koster det at låne med skattefradrag?

Hvis du overvejer at låne hos os og gerne vil tage skattefradraget med i betragtning, skal du trække ⅓ fra renten fra, som derved falder fra 12,5% til 8,3% om måneden.Grundet lovgivningen må vi desværre ikke oplyse dette i vores låneberegner, på trods af at det er den reelle omkostning de fleste af vores kunder samlet set vil opleve, når SKAT har opgjort din årsopgørelse.

Vil du vide mere om skattefradrag, kan du læse vores råd her.