ANNUITETSLÅN (2019) ▷ Hvad er et annuitetslån? Bliv klogere lige her ✓

Hvad er et annuitetslån

Hvad er et annuitetslån

Hvad er et annuitetslån

Et annuitetslån er en låneform, hvor man betaler i lige store tidsintervaller, som oftest er hver måned. Samtidig er normalen på sådan et lån, at der bliver betalt et fast beløb af hver måned. Dette beløb er så en blanding af renten og afdraget. Igennem hele afbetalingsperioden vil der blive betalt mindst afdrag i starten og mest til sidst. Men modsat er der renten, hvor man betaler mest af i starten og mindst til sidst. Samlet vil dette så give det samme afbetalingsbeløb hvert afbetalingsinterval. Læs mere her og bliv klogere på annuitetslån.

 

Annuitetslån der er varierende

De fleste annuitetslån fungerer med en fast ydelse og i faste tidsintervaller, men der er stadig nogle afvigere. Der findes nogle annuitetslån, som kaldes for skæve annuitetslån. Det skæve annuitetslån afviger fra det rigtige annuitetslån. Det gør den på den måde, at første og sidste afbetaling er i forskellige tidsintervaller og størrelser. Dette er der nogen der tilbyder, for at du som kunde kan bestemme de kalenderdage i løbet af året, hvor du ønsker at afbetale dit lån. Så den første ydelse du indbetaler vil løbe frem til den første terminsdato.

 

Hvornår bliver man tilbudt annuitetslån?

De typiske steder du finder et annuitetslån er i banker eller hos realkreditinstitutter. Disse to lånetilbydere gør brug af samme ord, men deres opbygning adskiller sig en del fra hinanden. Ved at låne i banken, vil du finde dig selv som låntageren og banken som långiveren. Derimod hos realkreditinstituttet foregår det på den måde, at de har hele 3 forskellige interessenter. De har selvfølgelig dig som låntageren, og dem selv som låneudbyder. Derudover har de den tredje faktor, som kan være én eller flere långiver. Vi forklarer mere ind til forskellen på et annuitetslån fra en bank og et realkreditinstitut herunder.

 

 

Du ønsker et annuitetslån fra en bank?

Det vil ofte vise sig at være en varierende rente du får på dit lån, når du tager et annuitetslån i banken. Afhængig af om du ønsker en bestemt afbetalingsperiode, vil det kunne ændre på din rente. Samtidig hænger afbetalingsperioden også sammen med den ydelse, som du skal betale hver termin. Den er også varierende fra lån til lån, i forhold til banker ofte vil skrive et bidrag ind over. Bidraget er ofte ikke så dyrt, men derimod vil det blive trukket hvert år, når du mangler at afbetale noget afdrag.

 

Hvordan fungerer et annuitetslån som realkreditlån?

Når du får dit annuitetslån fra et realkreditinstitut, vil de selvfølgelig stå for at give dig lånet. Lånet kan dog blive finansieret af flere forskellige mennesker. Dette gør realkreditinstituttet via obligationer. Når du skal afbetale dit lån, kan du gøre dette som en investering, hvis du gør det på det rigtige tidspunkt. Du kan nemlig gå ud og købe alle de obligationer der er på dit lån, og derfor selv handle dig frem til en lavere kurs. Dette vil derfor være en god investering for dig, der ser en fremtid i at handle obligationer ned i kurs. Ønsker du yderligere viden omkring annuitetslånets opbygning, uddybes det i næste afsnit.

 

Hvordan er et annuitetslån opbygget?

Et annuitetslån er opbygget på den måde, at man har en hovedstol. En hovedstol er defineret på den måde, at det er det oprindelige beløb som du låner. Herudover finder du sammen med udbyderen den ydelse, og rente i kan blive enige om. Her regnes der frem til din ydelse per termin i forhold til den tidsperiode, du ønsker at afbetale på. Denne ydelse er som regel fast og renten er plejer også at være fast. Du kan dog hos enkelte gøre lånet til et skævt annuitetslån. Der er en tredje faktor, som der også skal tages højde for. Annuitetslånets løbetid er en vigtig faktor. Løbetiden indeholder både den tid du har at afbetale lånet men samtidig skal der vælges hvor mange terminer du vil betale over. Denne faktor er som nævnt også med til at bestemme renten og afbetalingsydelsen. De 3 faktorer er derfor afhængige af hinanden, og alle 3 kan ændre sig bare af at du ændrer én. Ønsker du at lære hvordan man beregner et annuitetslån, vil der være en forklaring af denne nedenfor.

 

Udregning af et annuitetslån

Ved at tage et annuitetslån vil realkreditinstituttet eller banken give dig den rente, de mener at de kan tilbyde. Herefter skal lånets størrelse, løbetiden og ydelserne bestemmes. Dette gøres ved at du bestemmer to af faktorerne, så vil den tredje automatisk regne sig selv ud. Hvis du hæver den terminsydelse du ønsker at betale, vil løbetiden automatisk forkortes, på grund af at du når at afbetale gælden hurtigere af. Det er også det samme omvendt, da din terminsafbetaling falder, hvis du ønsker en længere afbetalingsperiode.

Når man kigger efter annuitetslån fra de forskellige udbydere, vil der ofte dukke en tabel frem. Det er en god måde at lære lånets opbygning på. Herunder giver vi dig et eksempel på dette.

De tal vi gør brug af på nedenstående tabel er defineret således:

Lån på 100.000 kroner
Løbetid på 1 år med 12 terminer
Rente på 5,0% resulterer i en rente på i alt 2.728 kroner
I alt tilbagebetaling er 102.728 kroner

TerminTerminsbeløbRenterAfdragRestgæld
18.5614178.14491.856
28.5613838.17883.678
38.5613498.21275.466
48.5613148.24667.220
58.5612808.28158.939
68.5612468.31550.624
78.5612118.35042.274
88.5611768.38533.889
98.5611418.42025.469
108.5611068.45517.014
118.561718.4908.524
128.560368.5240

 

Dybdegående forklaring af tabellen

På tabellen gøres det tydeligt, at annuitetslånet besidder en fast ydelse, der skal betales hver måned. I sidste nævnte måned ses det så, at den er 1 krone mindre. Dette er ikke på grund af en varierende afbetaling, men grundet mangel af medregnede decimaler. Du kan samtidig se, at renteafbetalingen er høj i starten men faldende over tid. Hvorimod afdragsafbetalingen er lav i starten men stigende. Du kan også se, hvordan restgælden falder med mere måned for måned. Dette er på grund af, at afdraget har en større betydning for hele intervallets afbetaling. Det vil derfor virke, som om din restgæld falder hurtigere i de sidste afbetalingsintervaller end de første. Du skal derimod også være opmærksom på, at der ofte enten er et eller flere af de følgende faktorer, der skal ligges oveni. Disse faktorer er oprettelsesgebyr, terminsgebyr og bidrag.

 

Gode versus dårlige ting ved et annuitetslån

Det gode ved et annuitetslån er, at dit afdrag og renter fungerer som én fast ydelse. Dette giver dig den sikkerhed, at du ved hvor meget der skal afbetales hver måned, og at det ikke giver de store udsving i økonomien. Annuitetslån er derfor også ofte kendt som et såkaldt boliglån. Det er det kendt som, på grund af at det føles som om, at man har en fast husleje på sin bolig. Der er dog en dårlig ting ved denne type lån. Det vil ikke være muligt for dig, at få rentefald på dit annuitetslån. Det kan være en dårlig ting, hvis renten falder i løbet af din låneperiode. Resultatet vil derfor være, at du ikke har mulighed for at kunne fremhandle dig til en lavere rente. Så hvis der er udsigt til rentefald, vil dette lån ikke være godt at få.

 

Ønsker du måske ikke et annuitetslån men kunne du tænke dig en anden type lån?

Vi håber at denne guide har hjulpet dig til en bedre viden angående annuitetslån. Men det kan være, at du ikke føler at et annuitetslån passer lige til dig og dine ønsker. Hos Kassekreditten vil vi meget gerne hjælpe dig til at finde det lån, som du synes passer bedst til dig. Vi tilbyder dig et kreditlån med et låneinterval på 3.000 til 15.000 kroner. Det er nemt og tager kun ét minut at ansøge om. Kort tid herefter vil du så få vores tilbud på, hvor meget vi kan tilbyde dig. Vi gør brug af NemID, telefonnummer, CPR-nummer og E-mail og efter en godkendelse kan vi straks overfører pengene til konto, det vil betyde at du har pengene indenfor få minutter.

Vi har alle disse oplysningskrav med, så vi kan sikre din sikkerhed. Vi har et link til dig, der gerne vil undersøge mere om denne låneform her: lånevilkår og ofte stillede spørgsmål. Vi håber at du finder al den information, som du har brug for inde på disse linksider.

 

KasseKreditten står klar til at hjælpe dig

Er du nu stadig i den situation, hvor du har nogle ubesvarede spørgsmål, for at tage din helt egen kredit hos os? Vi vil meget gerne besvare disse spørgsmål, og derfor tilbyder vi svar på dine spørgsmål. Du kan kontakte vores kundeservice på telefon fra mandag til fredag imellem 9-17 på: +45 71 70 10 60. Derudover kan du altid kontakte vores kundeservice på mail: info@kassekreditten.dk.

Vi håber at denne guide har været til hjælp for dig, og at du vender tilbage til os, så vi kan give dig din helt egen kredit.