BARNEDÅB 2019? ▷ Bliv klogere på dit kommende barnedåb ✓

Skal du holde barnedåb? Det koster en barnedåb

Skal du holde barnedåb? Det koster en barnedåb

Skal du holde barnedåb? Det koster en barnedåb

Den gennemsnitlig pris på en barnedåb lægger på mellem 3.000 og 7.000 kroner. Det kan være mange penge for personer på et allerede presset budget. Prisen er selvfølgelig også afhængig af hvor mange personer der bliver inviteret og hvad udgifterne til lokale, mad og drikkevarer, tøj, fotograf osv. bliver.
Når I skal købe udstyr til det lille mirakel – og måske har I været nødt til at flytte på grund af familieforøgelse, kan et par tusinde kroner gøre en stor forskel i jeres budget. Læs med her og bliv klogere på hvad en barnedåb koster og hvordan I kan spare penge på festen. Derudover kan I både finde inspiration, vigtige informationer og en huskeliste til barnets kommende barnedåb.

Planlægning af barnedåb

Som forældre der gerne vil holde en barnedåb for den lille ny, skal I finde ud af hvem der skal inviteres. Nogle inviterer kun den nærmeste familie og venner, mens andre ønsker at invitere en store del af omgangskredsen med. Dermed kan antallet af gæster ofte svinge fra 30 til 80 personer.
I skal derudover finde dét sted, hvor I gerne vil (eller kan) afholde barnedåben. Mange vælger at holde det intimt og holder barnedåbsfesten i deres eget hjem. Det kan også være lettere, når barnet både skal sove til middag og have skiftet ble i løbet af dagen/aftenen. Mange nyfødte sover som bekendt gennem deres dåbsfest.
Nogle vælger at prioritere at slippe for opvask og rengøring ved at holde receptionen på en café eller restaurant. Mange bowlinghaller har restauranter tilknyttet, hvor selskabets mange børn og barnlige sjæle kan sendes ind til bowling, når maden er spist.

5 måder I kan spare på barnedåben

Vi har samlet 5 forskellige måder, hvorpå I kan spare penge på en barnedåb. Vælger I at leje et lokale, hyre tjenere og/eller bestille mad og musik udefra, bliver det straks mange penge. En måde at skære gevaldigt ned i disse udgifter på, kan være at bruge jeres netværk. Se 5 råd til hvordan I får mere barnedåb for pengene:

Få adgang til et billigt lokale
Undersøg om I kan leje eksempelvis vuggestuen, spejderhytten eller kirkens lokaler billigt. Så følger der også service med.

Få omgangskreds til at stå for maden
Hvis I kender nogen der arbejder som kok eller har adgang til billige råvarer, kan I få dem til at hjælpe jer. Mange laver også dåbskagen selv, hvilket kan være godt hvis nogen har allergier eller diabetes. Derudover er det selvfølgelig også billigere.

Få én i omgangskredsen til at synge eller spille musik
Måske kender I én der kan synge eller spille på et instrument? Det kan også være at I kender én der har en god Spotify playliste som I kan sætte på.

Genbrug dåbskjole
Mange har en arvekjole der bruges igen og igen. Ellers er der måske en kjole, som kan blive en arvekjole. Hør jeres familie og venner, om ikke de skulle have en dåbskjole de vil af med eller låne ud.

Bidrag til festen i stedet for en dåbsgave
I kan ønske jer bidrag til festen i stedet for en dåbsgave. Måske har I faktisk mere brug for bidrag til festen end en gave.

Få gratis huskeliste til planlægning af barnedåb

Når I skal planlægge barnedåben, kan det være svært at danne et overblik over hvad I skal huske både før, under og efter barnedåben. Derfor har vi lavet en huskeliste til jer, som I kan downloade helt gratis. Huskelisten kan hjælpe jer til, at finde ud af hvilke ting i skal have styr på først. Download huskelisten nedenfor:

Download “Planlægning-af-barnedåb-skabelon-kassekreditten.xlsx” Planlægning-af-barnedåb-skabelon-kassekreditten.xlsx – Downloaded 239 times – 31 KB

Dét skal I have styr på til barnedåben

Der er visse ting som I skal gøre overvejelser om, inden I gå videre med planlægningen af en barnedåb.
Vi har lavet en liste over 5 ting, som I skal beslutte jer for som det første. Se dem nedenfor:

  • Hvornår skal barnedåben afholdes?
  • Kontakt præsten i jeres sogn
  • Hvad er jeres budget?
  • Hvor skal barnedåben afholdes?
  • Hvem skal inviteres med til barnedåben?

Regler for hvornår et barn skal døbes

De børn der bliver døbt, bliver for det meste døbt når de er 3 måneder gammelt. Det kan være en fordel at døbe barnet, når det er 3 måneder gammel. Jo ældre barnet er, jo mere vågent (og muligvis uroligt) er det under dåben. De fleste spædbørn sover sig gennem ceremonien, hvilket kan være en fordel for både forældre og gæster til barnedåben.
Selvom mange døber deres barn når det er 3 måneder gammelt, er det dog op til forældrene at vurdere, hvornår det passer dem og barnet bedst. Vil I gerne have at jeres barn skal døbes, skal I gøre det inden det er 6 måneder gammelt. Det kan I som forældre gøre på Borger.dk og i kirken under dåben.

4 vigtige til at huske når I får en lille ny der skal døbes

• Inden for 14 dage, skal I have lavet en fødselsanmeldelse samt en Omsorgs- og ansvarserklæring, som faderen skal indsende, hvis I ikke er gift.
• Barnet skal navngives inden for seks måneder via Borger.dk.
• Inden I beslutter noget omkring dåben, skal I kontakte jeres lokale kirkekontor. Sammen skal I koordinere dato og dåbens forløb.
• Økonomien! Har I en livsforsikring? Har I forsikret jeres barn? Hvordan ser budgettet ud, når I skal på barsel? Og skal en af jer gå ned i tid? Husk at et barnedåb koster penge.

Er dine drømme for barnedåben større end dit budget tillader?

Alt afhængigt af hvor mange I har tænk jer at invitere til barnedåben og hvor mange af udgifterne i kan nedbringe, kan det være svært at få råd til det hele.
Ønsker I ikke at gå på kompromis med barnets barnedåb, er der hjælp at hente. Hos KasseKreditten kan I låne nemt, hurtigt og sikkert uden at skulle til møder eller stille økonomisk sikkerhed for lånet. I kan vælge at afbetale helt op til ét år på lånet. Hos KasseKreditten tilbyder vi lån fra 3.000 og op til 15.000 kroner og med vores straksoverførsel vil du kunne se pengene på din konto indenfor få minutter. Læs vores lånevilkår her. Lån penge nu og få råd til det barnedåb i går og drømmer om.