Bryllupssæson 2020: Få gaveidéer og inspiration til bryllup lige her ✓

Bryllupssæson 2020: gaveidéer og inspiration

Bryllupssæson 2020: gaveidéer og inspiration

Bryllupssæson 2020: gaveidéer og inspiration

Der er mange ting der skal planlægges i forbindelse med et bryllup. Vi har samlet alle de vigtigste informationer, og fundet de bedste gaveidéer og inspiration til dig. Læs med her og bliv klogere, hvad end du skal til et bryllup eller selv skal giftes.

Få råd til dit drømme bryllup

Det kommer ikke som en overraskelse for nogle, at det er dyrt at holde et bryllup. Dog kan man alligevel godt blive chokeret over, hvor dyrt det egentligt er.

Danskerne bruger i gennemsnit over 108.000 kroner på deres bryllup når det foregår i en kirke. Foregår ceremonien på rådhuset bruger danskerne i gennemsnit knap 19.000 kroner.

Når I skal holde et bryllup, er der en masse ekstra udgifter forbundet med festligheden. Nogle af de dyreste poster er:

 • Leje af lokale
 • Beklædning
 • Ringe
 • Invitationer
 • Transport
 • Mad og drikke
 • Musik og/eller underholdning
 • Bryllupsrejse

Kunne I godt tænke jer at blive gift, er det en god ide at lave en opsparing i god tid. Så skal I ikke gå på kompromis med jeres bryllupsdrømme.

Skal du giftes? Sådan får I styr på jeres bryllup

Der skal meget planlægning til når man skal giftes. Vi har lavet en rækkefølge over hvad I bør gøre først, når I skal holde et bryllup:

 • Først er det vigtigt, at finde ud af om I gerne vil giftes i en kirke eller på rådhuset.
 • Dernæst skal I finde den dato, som I gerne vil giftes på. Ofte vælger brudepar en dato, der har en helt særlig betydning for dem. Det kan for eksempel være den dato brudeparret har mødt hinanden eller den dag de blev kærester.
 • Når omgivelserne og tidspunktet er valgt, skal I finde det sted som skal danne rammerne omkring jeres bryllup. De mest populære restauranter, herregårde og slotte er fuldt booket 24 måneder i forvejen.
 • Beslut om I vil stå for planlægningen selv eller om I vil hyre en professionel bryllupsplanlægger til det. Hyrer I en bryllupsplanlægger slipper I for at skulle stå for planlægning, men det koster selvfølgelig penge. Derfor skal dette overvejes nøje.
 • Når I har fået styr på de overstående ting, kan I gå videre med at planlægge musik, underholdning, transport og fotograf.
 • Når alt dette er på plads, kan bruden prøve forskellige brudekjoler og finde en frisør og make-up artist. På samme tid kan gommen finde det jakkesæt, som han skal have på til brylluppet.

 

Spar penge på omkostningerne til brylluppet

BryllupEt bryllup er med stor sandsynlighed den dyreste fest I kommer til at holde i jeres liv. Det kan være svært at begrænse sig, for hvem vil ikke have det helt perfekte bryllup? Selvom dagen skal være perfekt, er der mange penge at spare. I kan spare penge på alt fra blomster, mad, til lokation og påklædning. Vi har samlet 6 gode måder at spare penge på til jeres bryllup:

1. Læg dit bryllup på en mindre populær dato

Vælger I at placere jeres bryllup uden for højsæsonen, kan der være mange penge at spare. Højsæsonen for bryllupper er maj-august. Vælger I i stedet at holde jeres bryllup fra september til april måned, kan priserne ofte forhandles.

2. Spar på brudens makeup og hår

I stedet for at bruge dyre domme på en professionel makeup-artist og frisør, kan bruden få lagt make-up og sat hår af en studerende på en kosmetolog- og frisøruddannelse. Det er en meget billigere løsning, som kan skabe mere luft i bryllupsbudgettet.

3. Lav en video invitation

Bryllupsinvitationer kan være en dyr omkostning. Laver I en video invitation som I sender ud til dine gæster på e-mail, kan I spare mange penge på både porto og papir. Derudover er det også en hurtigere løsning, så I kan have mere fokus på at planlægge jeres bryllup.

4. Køb brudekjole og jakkesæt på lagersalg eller udsalg

Påklædning til et bryllup er en af de dyreste poster i bryllupsbudgettet. Hold øje med designeres hjemmesider og skriv jer eventuelt op til nyhedsbreve. På den måde kan I hele tiden holde jer orienteret, og måske finde den helt rigtige brudekjole eller jakkesæt på tilbud.

5. Ønsk dig penge i bryllupsgave

Efter brylluppet kommer som bekendt bryllupsrejsen. I kan med fordel ønske jer penge i bryllupsgave i stedet for porcelæn og sølvtøj. Så har I penge til bryllupsrejsen eller til at dække nogle af de mange udgifter der er i forbindelse med jeres bryllup.

6. Brug dine nærmeste

De fleste har en bekendt, familie eller venner der enten er gode til at tage billeder, til at bage, til at binde blomster eller noget helt andet. Forhør jer omkring og få én I kender til at hjælpe jer med bryllupsdetaljerne. Der er mange penge at spare, hvis I kan få jeres bekendte, venner eller familie til at hjælpe jer, i stedet for at hyre professionelle til det.

Find det perfekte sted at holde bryllup

BryllupLokationen til jeres bryllup er vigtig, da den danner rammerne omkring jeres dag. Der er mange forskellige muligheder, når det kommer til at vælge et sted at holde bryllup. I kan for eksempel vælge et strandbryllup, et havebryllup eller et bryllup på landet. Nogle holder deres bryllup på en herregård eller et gods, mens andre lejer en villa, eller holder det i et forsamlingshus. Mulighederne er altså mange. Det vigtigste er, at I vælger det sted, som I synes passer bedst til jer og jeres behov. Samtidig er det selvfølgelig vigtigt at tage prisen i betragtning.

Det sted hvor I bliver viet har også stor betydning. Vi har samlet de mest populære steder at blive viet henne:

 • I kirken
 • På rådhuset
 • På stranden
 • I en park
 • I en have
 • På et skib

4 gode måder forevige minder til et bryllup på

GæstebogBryllup

Køb en gæstebog og placer den centralt et sted i festlokalet som mange gæster passerer. Med en gæstebog kan jeres gæster skrive en hilsen til jer, som I kan sidde og kigge tilbage på efter flere år. I kan eventuelt skrive navn på hver side i gæstebogen, så gæsterne er mere tilbøjelige til at skrive en hilsen.

Photobooth

Lej en photobooth til jeres bryllup eller lav en selv. Med en photobooth kan I forevige mange sjove og gode øjeblikke. En photobooth er en fotoboks, hvor gæsterne kan tage billeder sammen i løbet af festen. Det er en god måde at få gæsterne til at tale sammen og have det sjovt med hinanden. Billederne er oplagte til at sætte i en gæstebog. 

Engangskameraer

Køb et eller flere engangskameraer og placer dem rundt på bordene til jeres bryllupsfest, og lad gæsterne tage deres egne billeder. Det er både god underholdning for gæsterne, samtidig med at det er en god måde for jer, at forevige minder på.

Små hilsner på sedler

Lav en æske eller en bowle og stil den på et bord til festen. I æsken eller bowlen lægger I små sedler, som gæsterne skal skrive hilsner eller lykønskninger på. Det er en skøn måde, at samle minderne fra jeres dag og gemme de hilsner I har fået fra jeres aller nærmeste.

Gaveideer til brudeparret

BryllupDer er mange muligheder når det kommer til at købe en bryllupsgave til et kommende ægtepar. Ofte får brudeparret gaver til boligen, oplevelser eller sjove og personlige gaver. Skal du til bryllup eller skal du selv holde bryllup og mangler nogle idéer til hvad du skal købe eller ønske dig, så se med her.

Giv et ophold i bryllupsgave

Giv brudeparret en weekendtur, et spaophold eller noget lignende. Så kan brudeparret forkæle sig selv, når bryllupsræset har lagt sigt og få lov til at nyde hinanden. Der er mange forhandlere er forskellige ophold, så det er bare at gå på jagt efter det helt rigtige.

Giv Kay Bojesen Turtelduer i bryllupsgave

Som et minde om den store dag, er Kay Bojesens Turtelduer en sød og personlig bryllupsgave. Turtelduerne er små træfigurer der symboliserer kærlighed og tosomhed.

Giv ting til hjemmet i bryllupsgave

Der er mange muligheder, når det kommer til at købe gaver til et brudepar. Ofte er ting til hjemmet en god bryllupsgave, som brudeparret også kan bruge på længere sigt. Blandt andet er køkkenmaskiner, stel og porcelæn populært at give til et brudepar.

Giv oplevelser i bryllupsgave

Det er også en mulighed, at give brudeparret forskellige former for oplevelser. Blandt andet Smartbox og Bellavue har mange forskellige typer gavekort, som for eksempel faldskærmsudspring, bridgewalking, ballonflyvning og bodyflight i vindtunnel. Det er en god ide at give brudeparret sådanne bryllupsgaver, da de derved kan få nogle gode og sjove oplevelser sammen.

Giv personlige gaver i bryllupsgave

Et brudepar får mange gaver til sit bryllup. Derfor er det også en god ide, at give bryllupsparret en personlig gave. Til de der kender brudeparret godt, er det ideelt at finde en personlig gave til dem. En personlig gave kan for eksempel være at give dem noget som de elsker.
En personlig gave kan også være at give dem glas med indgravering, matchende morgenkåber med tryk eller en collage med billeder af dem og eventuelt jeres forhold til hinanden. Der er et hav af muligheder, og det er kun fantasien der sætter grænser.

Giv penge i bryllupsgave

Det er en dyr fornøjelse at holde et bryllup og det stopper ikke efter brylluppet. Efter brylluppet kommer der en bryllupsrejse, som også koster brudeparret mange penge. Af den grund kan det også være en god ide, at give brudeparret penge i bryllupsgave. Så kan de enten dække nogle af de mange udgifter de har i forbindelse med brylluppet eller bryllupsrejsen, eller spare pengene op til noget de gerne vil i fremtiden sammen.

Giv kunst i bryllupsgave

Ikke alt kunst er lige dyr, og det er muligt at finde et kunst i mange forskellige prisklasser. Kunst er en populær bryllupsgave at give, da det er noget som brudeparret kan gemme hele deres liv. Hvis de på senere tidspunk vil skille sig af med det, kan de sælge det og bruge pengene på en rejse, deres hus eller noget helt tredje.

Skal du giftes? Brug vores gratis huskeliste til bryllupsplanlægning

Det kræver mange måneders planlægning, at få helt styr på et bryllup. Derfor er det en god ide, at være ude i god tid. På den måde sikrer I jer også, at I når det hele. Skal I bestille lokale og mad er det også en god ide, at være ude i god tid.
På den måde kan I også indhente forskellige tilbud, og finde det der passer jer bedst.
Skal I til at planlægge jeres bryllup, kan I med fordel bruge vores huskeliste, som indeholder alle de ting I skal huske i forbindelse med jeres bryllup. Huskelisten indeholder også en oversigt over hvad I skal planlægge både før, under og efter brylluppet, og felter til afkrydsning. Bruger I huskelisten er I sikker på, at I ikke glemmer noget, da I kan afkrydse af hvad I har taget højde for.

I kan downloade vores bryllups huskeliste neden for:

Skal du giftes? Læg et budget til brylluppet

BryllupHvis I ikke har styr på bryllupsbudgettet fra start, kan det hurtigt løbe løbsk. Nogle har en opsparing som de bruger på deres bryllup, mens andre låner pengene i banken eller hos deres familie.

Det er ærgerligt, hvis man ikke kan indfri de forventninger man har til et bryllup, fordi man har overskredet sit bryllupsbudget. Derfor er det en god ide, at lægge et realistisk budget fra starten af, og en liste over hvad I synes der er det vigtigste og hvad I godt kan undvære.

Hos KasseKreditten kan du låne til lige det I står og mangler. Mangler I penge til at indfri jeres største bryllupsdrømme, kan det lade sig gøre hos os. Mangler I for eksempel penge til festlokalet, maden eller noget helt andet, tilbyder vi lån mellem 3.000 og op til 15.000 og få pengene overført via vores straksoverførsel. Lån penge hos KasseKreditten – så kan dine planer alligevel blive til en realitet.