Hvad kan du få i DAGPENGE 2020? ▷ Bliv klogere hos KasseKreditten ✓

Hvad kan du få i dagpenge?

Hvad kan du få i dagpenge?

Hvad kan du få i dagpenge?

Læs med her og find de meste relevante informationer omkring dagpenge. Vi har samlet alt hvad der er værd at vide om dagpenge til dig. Så kan du blive klogere på ydelsen og de nye dagpenge satser.

Hvad er dagpenge?

Dagpenge er en ydelse, som er en slags kompensation i tilfælde af arbejdsløshed. Dette er en støtte som er beregnet til lønmodtagere og selvstændige. Der findes to former for ydelse: arbejdsløshedsdagpenge og sygedagpenge.

Sygedagpenge kan du få udbetalt i forbindelse med sygdom og andre skader, samt ved graviditet og fødsel. Arbejdsløshedsdagpenge kan du få udbetalt hvis du bliver fyret, eller hvis din stilling bliver nedlagt. Får du dagpenge kan du maksimum få 90% af din løn i understøttelse.

Der er over 110.000 ledige danskere, og få jobs at vælge imellem. Derfor kan det være svært, at finde et job som ledig. Dagpenge er en god sikring, hvis du pludselig skulle stå uden job. Vi er afhængig af en indkomst, og af den grund kan ydelsen være meget værd for os.

Hvem kan få dagpenge udbetalt?

For at være berettiget til dagpenge skal du være medlem af en A-kasse. Dette skal du være mindst 1 år inden du bliver arbejdsløs. Yderligere skal du have arbejdet mindst 1924 timer i det sidste år.
Dagpenge reglerne har ændret sig meget gennem tiden. Tidligere var dagpengeperioden på 7 år som sidenhen blevet nedsat til 4 år. I 2010 ændrede man så igen ydelsesperioden til 2 år. Dagpengeperioden på 2 år er den dag i dag stadig gældende.

Hvad skal der til for at få dagpenge?

For at kunne få dagpenge er der en visse ting du overholde. For at få ydelsen skal du:

 • Registrere dig som arbejdssøgende i dit lokale jobcenter fra den dag du bliver ledig. Det er vigtigt at du gør det nøjagtigt på den dag du bliver arbejdssøgende
 • Være medlem af en A-kasse mindst 1 år i forvejen
 • Stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Det vil sige at du blandt andet løbende skal søge arbejde og kunne overtage et nyt arbejde med 1 dags varsel
 • Tjekke jobopslag hver 7. dag (mindst)
 • Have et fyldestgørende og godkendt CV (det skal du have senest 2 uger efter at du har tilmeldt dig som ledig på jobcentret)

 

Hvor lang tid har du ret til dagpenge?

Hvis du er arbejdsløs, af den en eller anden grund, kan du få dagpenge for 3.848 timer som fuldtidsforsikret og dagpenge for 3.120 timer som deltidsforsikret. Det svarer til, at du har ret til at få ydelsen i 2 år inden for en periode på 3 år.

Dagpengeretten beregnes altså i timer. Du bruger kun af din dagpengeperiode med de timer, som du får udbetalt. Du kan selv holde øje med dit forbrug på din beskæftigelseskonto som du finder på jobnet.dk.

Hvor meget kan du få udbetalt dagpenge i 2020?

Dagpenge sats

Der er flere faktorer der har betydning for hvor meget du kan få udbetalt i dagpenge. Hvor meget du kan få udbetalt afhænger først og fremmest af din indkomst, før du blev ledig. Dernæst afhænger den af, om du er fuldtidssikret, deltidssikret eller nyuddannet. En fuldtidssikret dagpengemodtager med en løn på over 22.504 kroner er berettiget til 18.633 kroner om måneden. En deltidssikret dagpengemodtager med en løn på 15.002 kroner er derimod berettiget til 12.422 kroner om måneden. Det er en væsentlig forskel, som kan have betydning for økonomien. Var indtjeningen på dit forrige arbejde lavere, vil du automatisk blive berettiget til en mindre dagpengebeløb.

Selvom du er berettiget til en dagpengesats på baggrund af 90% af din indberettede løn, er der en maksimumsats på 18.633 kroner om måneden. Tjener du mere end maksimumsatsen kan du desværre ikke få bevilget mere i understøttelse. Se oversigten over dagpengesatsen til højre.

Vær opmærksom på følgende i forbindelse med dagpenge

Du skal være opmærksom på, at det er en betingelse at arbejdet er udført på almindelig løn- og ansættelsesvilkår.

Yderligere skal du være opmærksom på, at arbejde, hvor der ydes offentligt tilskud til lønnen, ikke kan medregnes i opgørelsen af beskæftigelseskrav. Dette har altså indflydelse på hvor meget du kan få i understøttelse.

 

Hvordan søger jeg dagpenge?

Hvis du har fået en fyresedel, eller af anden grund er blevet ledig, handler det om hurtigst muligt at sikre dig dagpenge, som skal få hverdagens økonomi til at hænge sammen. Vi har lavet en guide som du kan følge, hvis du skal søge om dagpenge. Se guiden nedenfor:

1. Undersøg, om du opfylder kravene

For at kunne få dagpenge, skal du have været medlem af en A-kasse i mindst 1 år og stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Kontakt din A-kasse hvis du er i tvivl om, om du opfylder kravene.

2. Meld dig ledig

Hvis du er blevet arbejdsløs, skal du hurtigst muligt melde dig ledig på dit lokale jobcenter. Det kan du gøre på jobnet.dk. Du kan også møde op på dit lokale jobcenter og tilmelde dig som ledig. Din A-kasse vil herefter automatisk registrere din tilmelding.

3. Udfyld en ledighedserklæring

For at kunne få udbetalt dagpenge, skal du udfylde en ledighedserklæring. Den skal din A-kasse bruge. Der er forskel på hvilken ledighedserklæring du skal udfylde alt efter om du er lønmodtager, selvstændig, studerende eller værnepligtig. Du kan finde ledighedserklæringerne nedenfor:

4. Find papirerne frem

Din A-kasse skal have en række papirer af dig som dokumentation. De skal have:

 • Din ansættelseskontrakt
 • Din opsigelse
 • Lønsedler for de seneste 14 måneder
 • Din ledighedserklæring
 • Hvis du er nyuddannet: dit uddannelsesbevis
5. Opret et CV på jobnet.dk

Det er vigtigt at du laver et fyldestgørende og godkendt CV. CV’et skal indeholde oplysninger om dine tidligere jobs, uddannelse/uddannelser og andet, som er relevant for dit arbejdsliv. CV’et skal oprettes senest 2 uger efter, du er meldt ledig.

6. Møde med jobcenter og A-kasse

Når du har fået styr på ovenstående, er du klar til det første møde med jobcentret og din A-kasse. Du skal ikke selv arrangere i møde, de tager selv kontakt til dig.

Dagpenge efter endt uddannelse

Hvis du er nyuddannet, har du ret til dagpenge allerede 1 måned efter at du har afsluttet din uddannelse. Er du nyuddannet og ledig vil du få udbetalt ydelsen efter dimittendsatsen som er en fast sats. Først efter 6 måneder kan du få beregnet en ny sats. For at blive godkendt til dimittendsatsen skal din afsluttede uddannelse være SU-berettiget eller være en lærlinge- eller elevuddannelse. Hvis du er ønsker at modtage dagpenge 1 måned efter endt uddannelse, skal du seneste 2 uger efter uddannelsens afslutning ansøge om dagpenge.

Er du medlem af en A-kasse, og har været det det sidste år, har du ret til ydelsen fra første dag du bliver ledig.  

5 gode råd om dagpenge

 • Meld dig ind i en A-kasse så du er sikret, hvis du skulle blive enten syg eller fyret fra dit arbejde
 • Når du melder dig ind i en A-kasse er det også en god ide at melde dig ind i en fagforening, så er du bedre stillet hvis du skulle blive fyret uden fyldetsgørende eller lovlig grund
 • Er du studerende, så meld dig ind i en A-kasse under din uddannelse. Det er gratis at være medlem af fleste A-kasser (og fagforeninger) som studerende
 • Sørg for at overholde reglerne inden for jobsøgning mens du er på dagpenge. Ellers kan du risikere at miste din ydelse eller dele af den
 • Kontakt din A-kasse så snart du bliver ledig. Derved bliver din tid som arbejdsløs mindre, samtidig med at du hurtigere kan blive registreret som ledig på arbejdsmarkedet

Spørgsmål og svar

Hvad hvis jeg selv opsiger mit arbejde?

Hvis du selv opsiger dit arbejde uden at have en gyldig grund, får du karantæne i tre uger. Det vil sige, at du ikke kan få dagpenge i den periode.

Hvad sker der hvis jeg bliver fyret?

Er du lønmodtager og pludselig bliver fyret, uden at det er din egen skyld, skal arbejdsgiveren selv betale for de første to dage, du er arbejdsløs (dette kaldes for G-dage). Det er vigtigt at du kontakter din A-kasse med det samme, så du kan blive registreret som ledig på arbejdsmarkedet.

Hvordan finder udbetaling af dagpenge sted?

Dagpengene bliver udbetalt bagud og bliver udbetalt til din NemKonto den sidste søndag i måneden.

Hvad hvis mine dagpenge ikke rækker?

Det kan være bekosteligt at blive fyret og ende på dagpenge, og få mindre i løn end man er van til. Ligesom det kan være dyrt, at blive så syg at man er nød til at sige sit job op og derfor ende på sygedagpenge. Dagpengeydelsen dækker ikke hele ens løn, og det kan være problematisk. Der skal jo være penge til at betale alle de faste poster i regnskabet, uforudsete udgifter og lidt penge til at hygge sig for.
Står du i en situation, hvor du godt kunne bruge nogle ekstra tusinde på kontoen. Så er du kommet til det helt rigtige sted. Hos KasseKreditten.dk kan du låne penge til lige det du står og mangler.

Lån hos KasseKreditten

Du mangler måske penge til at betale dine månedlige udgifter efter at være endt på dagpenge eller til pludselige udgifter der opstår. Der kan være mange grunde til, at du ikke står i den økonomiske situation som du ønsker dig eller havde forventet. Hos KasseKreditten tilbyder vi forbrugslån mellem 3.000 og op til 15.000 kroner. Lån penge hos KasseKreditten og få penge på kontoen allerede indenfor få minutter, også selvom det er weekend.