Hvad er en faktura? Find de vigtigste informationer her (2020) ✓

Hvad er en faktura? Find de vigtigste informationer her

Hvad er en faktura? Find de vigtigste informationer her

Hvad er en faktura? Find de vigtigste informationer her

En faktura er et dokument med information om et salg. I en faktura specificerer og opkræver man betaling for den eller de varer eller ydelser, som er aftalt mellem en leverandør og en kunde. Den indeholder oplysninger om antal varer, deres priser og betalingsbetingelser. I visse tilfælde kan der være vedlagt et indbetalingskort.

 

Hvad skal en faktura indeholde?

Der er krav til hvad en faktura skal indeholde. Først og fremmest skal fakturanummerserien være sammenhængende, for at sikre at der ikke lige pludselig mangler en faktura eller foregår snyd i en given virksomhed. Neden for kan du se en liste over hvad den skal indeholde:

• Fakturadato
• Fakturanummer (hvis du har to virksomheder i samme navn, må du gerne have to adskilte fakturanumre)
• Sælgers navn, adresse og CVR-nr.
• Købers navn og adresse (også deres EU momsregistreringsnummer, hvis køber er herfra)
• Varens eller ydelsens art, mængde og pris
• Momsbeløbets størrelse (dette skal stå på fakturaen, før man er berettiget til at fratrække moms)

Der er ingen krav til selve fakturaens udseende. Det er helt op til den enkelte virksomhed, hvordan de vælger at layoutet på den skal se ud.

 

Slip for besværet – brug vores gratis faktura skabelon

Slip for at skulle bruge tid på at lave din egen faktura skabelon. Vi har lavet en skabelon som du kan bruge helt gratis. Det eneste du skal gøre er, at indtaste dine oplysninger i skabelonens felter – så er du klar til at fakturere.
Skabelonen er lavet i XL og det betyder at alle udregninger automatisk bliver lavet for dig i programmet. Det er en fordel for dig, da du derved slipper for at skulle bruge tid og kræfter på at lave forskellige udregninger selv. Det klarer programmet for dig.

 

Download “Faktura-skabelon.xlsx” Faktura-skabelon.xlsx – Downloaded 257 times – 13 KB

 

Sådan udfylder du en faktura

Vil du gerne lave din egen faktura, så er vigtigt at du oplyser alle overstående informationer i den og at oplysningerne er korrekte. Fakturaen skal indeholde oplysninger om salget. Her skal du skrive hvilken vare der er tale om, hvad de koster, antallet af varer og hvordan selve betalingen skal foregå.

 

Lovkrav til faktura

Ifølge den danske lovgivning, er der visse ting du skal opfylde i din behandling af fakturaer, samt det indhold der er i dem. Det er vigtigt at kravene bliver overholdt, da du som virksomhed kan få problemer med SKAT ellers. Neden for kan du se de overordnede krav der er til en fakturas behandling og indhold:

  • Du skal altid lave 2 fakturaer af 1 handel. Både sælger og køber skal nemlig have en faktura som bevis på handlen
  • Virksomheder har en pligt til at opbevare deres fakturaer i op til 5 år
  • Fakturanummerende skal være sammenhængende, så man kan holde orden i fakturaerne

Faktura i PDF-fil

De fleste virksomheder sender i dag deres fakturaer i PDF-format per e-mail. Det er en langt hurtigere måde at håndtere sine fakturaer på, da det hele foregår automatisk. Samtidig modtager kunden fakturaen langt hurtigere, end hvis den skal sendes med posten. Det er derfor kun en fordel for en virksomhed, at sende deres fakturaer per e-mail.

 

Gode råd til din faktura

  • Sørg for at din faktura opfylder alle lovpligtig informationer.
  • Dobbelttjek altid om alle informationerne er udfyldt og korrekte.
  • Vær sikker på at dine fakturanumre er sammenhængende. Det er nemlig ulovligt at have usammenhængende fakturanumre. Det betyder altså, at hvis det sidste fakturanummer var 545 skal det næste være 546.
  • Hav altid en kopi liggende af de fakturaer du udsteder – på den måde kan du holde øje med om du får pengene for de varer du har solgt.
  • Lav fakturaen om til en PDF-fil når du har udfyldt den, så kunden eller anden person ikke har mulighed for at ændre i den.

 

Mangler du eller din virksomhed penge?

Står du og mangler penge nu og her, så vil vi gerne hjælpe dig. Hos KasseKreditten kan du låne mellem 3.000 og 15.000 kroner, til lige det du står og mangler. Måske mangler du penge til din virksomhed? Eller måske er der opstået uforudsete udgifter i din privatøkonomi? Lige gyldigt hvad grunden er, kan et lån hos os være en ideel løsning for dig. Vi går ikke op i hvad du vil bruge pengene til – det skal være op til dig. Lån penge hos os og få råd til lige det du mangler. Hos os udbetaler vi pengene straks og indenfor få minutter vil du modtage pengene på din konto. Vores straksoverførsel kan udbetale dine penge alle ugens 7 dage også i weekenden.