FORLOVELSESRING 2020 ▷ KasseKreditten guider dig ✓ Få råd til den her

Få råd til den perfekte forlovelsesring

Få råd til den perfekte forlovelsesring

Få råd til den perfekte forlovelsesring

Planlægger du at fri til din kæreste inden for nærmeste fremtid? Vi har samlet de vigtige informationer til dig. Læs med her og få råd til den perfekte forlovelsesring til din udkårne.

 

Har du/I et budget?

De fleste køber forlovelsesringen på forhånd, inden de skal stille deres kæreste det store spørgsmål; vil du gifte dig med mig? Det kan være svært at finde den helt rigtige ring, da der er så mange forskellige ringe at vælge imellem. Du tænker måske over, om du i virkeligheden kender din kærestes smag i ringe. Inden du går på udkig efter en ring, gør du dig klogt i at lægge et budget, så du ved hvilket prisleje du skal kigge efter. Der er stor forskel på prisen på ringe, alt efter om det skal være en sølv- eller guldring og om der skal sten i ringen. Lægger du et budget inden du går ud i butikkerne og kigger på ringe, har du et større overblik og ide om hvad du skal kigge efter.

Du vil altid kunne finde ringe som overstiger det budget, du har sat dig. Og sælgerne i butikken vil sikkert også prøve at vise dig ringe i et højere prisleje, end det du har sat. Bestemt dig derfor for et maksimum beløb som ringen må koste, og hold dig til det beløb. Der er ikke nogen grund til at finde en ring, som du ikke har råd til at købe.

 

 

Hvilke forberedelser skal du gøre dig?

Når du har bestemt dig for budgettet på forlovelsesringen, bør du gøre dig nogle tanker om hvilket slags metal ringen skal være støbt i og om der skal være ædelsten i ringen. For at kunne komme tættere på at finde den rigtige forlovelsesring, bør du opmærksom på hvilke smykker din kæreste normalt går med og godt kan lide. Det kan give dig en indikation om, hvad du skal på udkig efter. Der er stor forskel på at købe en forlovelsesring i hvidguld og i guld. Derfor gør du dig godt i, at være opmærksom på hvilken type smykker din kæreste går med til dagligt, så du kan matche stilen og farven. Du skal altså gå efter din kærestes smag i smykker, og ikke kun tænke på hvad du synes er flot.

Størrelsen på ringen bør du også have styr på inden du tager ud og leder efter den helt rigtige forlovelsesring. Mange måler ud fra deres egen lillefinger, men det skal du passe på med. Du kan nemlig ende med at ringen er for stor og skal laves mindre. I stedet kan du tage én af din kærestes gamle ringe med til guldsmeden. Guldsmeden kan måle den gamle ring, og I kan dermed finde frem til den rigtige størrelse.

 

Find den rigtige forlovelsesring

Det kan for nogen være lidt overvældende at kigge på forlovelsesringe med det store udvalg af ringe der er i dag. Derfor kan du spørge et familiemedlem eller en ven om hjælp, eller bede personen om at tage med dig ud og kigge på forlovelsesringe. Vælg en person som kender din kæreste godt, så du har den helt rigtige hjælp med dig. Men husk at sørge for at personen ikke kommer til at tale over sig, hvis du gerne vil overraske din kæreste med et frieri.

Det er også en god ide at gå ud og se på ringe i forskellige smykkeforretninger. Du kan derefter vælge hvilken smykkeforretning den rigtige ring befinder sig i.

Hvis der skal sten i ringen, skal du gøre dig tanker om hvor mange karat den skal være, og om det skal være en diamant eller en af de mange andre ædelstene der findes. Skal du have en ædelsten i ringen, kan du også gøre dig tanker om hvilken form stenen skal have og i hvilken kvalitet. Jo bedre kvalitet, jo dyrere vil den også være.

 

På udkig efter forlovelsesring med diamanter?

Hvis du vil købe en forlovelsesring med én eller flere diamanter, skal du være opmærksom på at klarheden i diamanter kan variere. Neden kan du se de forskellige diamanter du kan få. De dyreste diamanter står øverst.

  • Lup-ren - FL: Er sjældne diamanter uden fejl og klarheden er helt ren.
  • Lup-ren - IF: Har stort set fejlfri i klarheden, de få fejl der kan ses er små pletter uden på, som guldsmeden kan polere væk.
  • VVS1 & VVS2: Har må ubetydelige fejl i diamanten.
  • VS1 & VS2: Har må fejl i klarheden, som kun svagt kan anes under en lup.
  • SI1 & SI2: Har fejl i klarheden, som man let kan ses under en lup.
  • P1, P2 & P3 (P-graderne/ Piqué): Er diamanter hvor man kan se revner og pletter med det blotte øje.

Diamanterne kan købes i flere forskellige farvenuancer.

 

Forlovelsesringe med andre ædelsten

Der er også forskellige former for ædelsten:

  • Smaragd: Grøn ædelsten i forskellige nuancer af grøn. Den er ikke lige så hård som en diamant. Den skal til guldsmeden gang imellem have en oliering.
  • Safir: Ofte blå ædelsten omsluttet af diamanter. En safir skal helst være i en rig blå farve og være klar. En safir elegant er elegant i mange forskellige former og størrelser.
  • Rubin: Ofte røde ædelsten. En rubin af god kvalitet, hvis man kan ane et blåt skær i den.

 

Vær ude i god tid når du skal købe en forlovelsesring

Hvis du gerne vil fri til din kæreste på et helt bestemt tidspunkt, bør du planlægge det hele i god tid. For det første er det ikke billigt at købe en forlovelsesring. De fleste skal derfor spare op i et stykke tid, for at få råd til den helt perfekte forlovelsesring. For det andet bør du finde ringen nogle uger før du skal fri til din kæreste. Det er ikke altid at smykkeforretningen har dén ring du vælger i din kærestes størrelse. Sæt derfor noget tid af til at smykkeforretningen skal lave ringstørrelsen om og eventuelt også til at lave gravering i den. Hvis du skal finde de helt rigtige ædelsten, og ringen skal laves fra bunden af, er det også en god idé at gå i gang med køb af forlovelsesringen i god tid.

 

Har du brug for lidt hjælp til købet af forlovelsesringen?

Står du og mangler penge til den helt rigtige forlovelsesring? Så er der hjælp at hente. Hos KasseKreditten kan du låne mellem 3.000 og 15.000 kroner til lige det du står og mangler. Måske er det ikke ringen der er problemet for dig. Måske overvejer du, at gøre noget rigtigt extravagant og overdådigt, men mangler en lille smule økonomisk støtte til det. Der kan være mange grunde til, at du gerne vil låne penge. Lån penge hos os, og få råd til den helt perfekte forlovelsesring eller frieri.
Ansøger du om et lån i dag, modtager du allerede pengene på din konto indenfor få minutter også selvom det er weekend, hvis vi godkender din låneansøgning.