Få styr på dine forsikringer ▷ Vi rådgiver dig bedst. 2020 ✔

Forsikring: Få styr på dine forsikringer

Forsikring: Få styr på dine forsikringer

Forsikring: Få styr på dine forsikringer

Vi har samlet de vigtigste informationer omkring forsikringer til dig. Vil du gerne have styr på dine forsikringer, eller overvejer du at tegne en ny forsikring? Læs med her og find alle de vigtigste informationer omkring forsikringer. Så kan du blive klogere på hvilke forsikringer du skal have, hvordan du finder de billigste forsikringer og meget mere.

Hvorfor er det en god ide at have forsikringer?

Har du forsikringer, kan du være mere tryg i din hverdag. Så er du også sikret, hvis du mister dine ting eller hvis du eller andre skulle komme til skade. Selvom forsikringer kan være en større post i dit budget, kan det i sidste ende være hver en krone og øre værd. Tag derfor stilling til, om du tør at tage chancen. Hold de udgifter du har til forsikringer op imod de udgifter du kan risikere af få, hvis der skulle ske dig noget.

Hvordan kan jeg minimere mine udgifter til forsikring?

Priserne på forsikringer er forskellige alt efter hvilke type forsikring du har brug for og hvor meget den skal dække. Derfor kan det være en god ide, først at finde ud af hvilket behov du har for forsikring, og om du vil have en selvrisiko eller ej.

Har du en kæreste eller er gift, bør I overveje om ikke det ville være en god ide at slå jeres forsikringer sammen. Der er mange penge at spare, hvis I slår forsikringerne sammen. De fleste forsikringsselskaber giver rabat til deres kunder hvis de tegner flere forsikringer, eller hvis 2 parter slår deres forsikringer sammen i et forsikringsselskab.

Find de billigste forsikringer

Når du skal finde de billigste forsikringer på markedet, er det en god ide at indhente tilbud fra forskellige forsikringsselskaber. Ofte kan du også presse forsikringsselskaberne, ved at informere dem om de tilbud du har indhentet. De fleste forsikringsselskaber vil gøre meget for at få en kunde i hus. Når du indhenter tilbud bør du sammenligne dem, så du kan få et overblik over prisniveauet hos de forskellige selskaber.

Som udgangspunkt bør du tjekke op på dine forsikringer hvert 2. år. Det er en gode ide, da priserne på forsikringer kan ændre sig med tiden. Kan du spare et betydeligt beløb om året ved at skrifte forsikringsselskab, bør du overveje at gøre det.

  

Hvilke forsikringer bør jeg som minimum have?

Du bør som minimum have en indbo- og ulykkesforsikring, så du er dækket ind hvis uheldet skulle være ude. Dog skal du være opmærksom på, at det er forskelligt hvilke forsikringer den enkelte person har behov for. Har du for eksempel en bil eller et hus, bør du overveje om du også skal have en bilforsikring og en husforsikring.

 

Forskellige forsikringer

Du kan forsikre dig selv på mange områder. Neden for kan du se en række af de mest vigtige forsikringer:

 • Bilforsikring
 • Indboforsikring
 • Rejseforsikring
 • Forsikring af hus
 • Ulykke forsikring
 • Forsikring af hund

Hvad er en ulykkesforsikring?

En ulykkesforsikring er din sikkerhed, hvis du skulle komme til skade. Har du en ulykkesforsikring, får du erstatning hvis du skulle komme til skade. Får du for eksempel varige skader på kroppen efter en ulykke, hvor du mister en funktion i dele af kroppen, får du udbetalt en erstatning. Hvor meget du får i erstatning afhænger af hvilken forsikringssum du har valgt. Når du skal vælge ulykkesforsikring, skal du tage en beslutning om følgende:

 • Hvor meget vil du betale for forsikringen
 • Skal forsikringen dække 5% eller højere mén grad
 • Hvilken forsikringssum vil du have
 • Skal den inkludere dækning af tandskade
 • Skal du have en udvidet forsikring (hvis du for eksempel kører motorcykel eller dyrker visse former for ekstremsport)

Hvad er en indboforsikring?

En indboforsikring er god at have uanset om du bor til leje eller i egen bolig. Indboforsikringen dækker de udgifter der måtte være i forbindelse med brand, vandskade eller indbrudstyveri. Har du ingen indboforsikring, står du selv for at betale omkostningerne.

Når du skal tegne en indboforsikring, bør du finde ud af hvor meget dine ting og ejendele i hjemmet er værd. Har du værdier for eksempelvis 300.000 kroner i dit hjem, bør du forsikre hjemmet for minimum 300.000 kroner. Er du i tvivl om hvilket beløb du bør forsikre dig for, kan du få vejledning hos dit forsikringsselskab.

4 gode råd til dine forsikringer

 • Det kan være en fordel for dig at samle dine forsikringer. Ofte tilbyder forsikringsselskaber rabat hvis du samler dine forsikringer hos dem.
 • Mange forsikringsselskaber tilbyder deres kunder nogle fordele, når de har en eller flere forsikringer hos dem. Tjek derfor altid op på, om din forsikring har en samarbejdsaftale med nogle, eller tilbyder andre former for fordele til deres kunder.
 • Når der sker ændringer i dit liv, det kan være du flytter, bliver gift eller får børn, kan dine forsikringsbehov ændre sig. Hvis der sker større ændringer i dine forsikringsbehov, er det en gode ide at kontakte din forsikring, da det kan påvirke din forsikringssituation. Sørg derfor altid for at informere forsikringsselskabet om ændringer, så du er dækket bedst muligt.
 • Gem altid kvitteringer på de ting du køber. Skulle du miste, få stjålet eller ødelagt for eksempel din computer, er det vigtigt at du kan dokumentere dit køb. Så er du bedre stillet hvis uheldet skulle være ude, og din forsikring skal dække tabet.

Mangler du penge fordi forsikringen ikke dækker?

Det kan være dyrt ikke at have forsikringer, eller være ude for et uheld, et tyveri eller andet, hvor din forsikring ikke dækker alle omkostninger. Det kan hurtigt påvirke din økonomiske situation. Står du i en lignende situation, hvor du godt kunne bruge nogle ekstra tusinde kroner? Så er der hjælp at hente. Hos KasseKreditten kan du låne mellem 3.000 og 15.000 kroner til lige det du står og mangler. Vi udbetaler pengene straks til din konto og indenfor få minutter vi du kunne se pengene på din konto.
Lån penge hos KasseKreditten og få penge på kontoen allerede efter 1 hverdag. Så har du råd til at dække de udgifter du har haft i forbindelse med for eksempel et tyveri.