Har du gæld? ▷ Få gode råd - Få styr på din gæld i 2020, læs mere her!

Har du gæld? Sådan får du styr på din gældssituation

Har du gæld? Sådan får du styr på din gældssituation

Har du gæld? Sådan får du styr på din gældssituation

Mange danskere har en gæld stående, som de udelukkende betaler renter på, fordi de har svært ved at håndtere gælden. Står du i en situation hvor du har gæld, men har svært ved at få det fulde overblik over din økonomi? Så er der hjælp at hente. Vi har samlet alt hvad der er værd at vide, og giver dig den gældsrådgivning du har brug for.

Læs med her og, få hjælp til at, få overblik over din økonomi. Vi rådgiver dig omkring gæld, så du kan nemmere og hurtigere kan blive gældsfri. Så kan du leve et mere bekymringsfrit liv, hvor din gæld ikke fylder mere end højest nødvendigt.

Læg et budget og få styr på din gæld

Det første du bør gøre, når du skal have styr på din økonomi, er at lave en liste over dine faste indtægter og udgifter i hver deres kolonne. Det er klogt at kigge på de primære plusser og minusser, altså dem der går fast ind på din konto hver måned. Derudover er det også en god ide, at få overblik over de sekundære indtægter og udgifter, altså dem der er længere imellem.

Dine indtægter kan eksempelvis være løn, SU, børnepenge, kontanthjælp og dagpenge, mens dine udgifter eksempelvis kan være husleje, el og vand, transport, TV-pakke, forsikringer, A-kasse og fitness.

Når du har dannet dig et overblik over din økonomi, kan du finde de poster du har mulighed for at skære ned på. Sparer du penge på dine udgifter hver måned, har du også flere penge på kontoen til at betale af på din gæld. Jo flere penge du betaler af på din gæld om måneden, jo hurtigere vil du være gældsfri.

Sådan lægger du et budget

Det er vigtigt, at du er realistisk når du lægger et budget. Derfor skal du være præcis, når du skriver de forskellige poster ind i dit budgetskema. Samtidig skal du sørge for, at tage højde for uforudsete udgifter, da du derved kan sikre dig selv økonomisk, hvis du pludselig får ekstra regninger en måned. I budgettet skal du sørge for at inkludere dine forsikringer, samt alle dine andre månedlige eller kvartalvise udgifter. Vi har lavet en budgetskabelon, som du kan downloade og bruge helt gratis. Klik blot på linket nedenfor:

Download “GRATIS budgetskabelon” Budgetskema-KasseKreditten.dk_.xlsx – Downloaded 224 times – 47 KB

Slip for gæld – Brug vores 5 gode råd til budget

  • Brug et budgetskema til at få et større overblik over din økonomi. På den måde er det mere overskueligt for dig, at få styr på din indtægter og udgifter.
  • Der kan være forskel på de udgifter du har. Del dem derfor op i faste og variable udgifter, så du ved hvilke udgifter du har fast hver måned, og hvilke der er varierende. De varierende udgifter kan eksempelvis være en tur til frisør og tandlæge.
  • Husk at inkludere dit madforbrug i dit budget. Det gør det nemmere for dig, at se hvilke penge du har tilovers til for eksempel byture, oplevelser eller shopping, når alle regninger og udgifter er taget i betragtning.
  • Lav en opsparing. Du har sikkert hørt det siden du var helt ung, men det kan være en kæmpe hjælp lægge penge til side, til uforudsete udgifter. Måske står du pludselig og mangler penge til en bilreperation, hårde hvidevarer der går i stykker, eller noget helt tredje. Det er her, at opsparingen kan være gavnlig.
  • Det er klogt at inkludere gaver i dit budget. Mange bruger forholdsvis mange penge på gaver til fødselsdage, konfirmationer, brylluper osv. Det er også en udgift, så glem ikke at lægge penge til side til det.

Få et overblik over din økonomi

Har du beslutte dig for, at du gerne vil have styr på din gæld? Der er flere ting du kan få styr på som det første. Fylder gælden for meget i dit liv og er du træt af regninger der dumper ind af brevsprækken?

For det første kan du hyre en gældsrådgiver, som er specialiseret i at rådgive folk om deres gæld. Det kan være en god løsning, men det kan også blive dyrt for dig. Fordelen er, at gældsrådgiveren har stor viden og meget erfaring med at hjælp folk i netop din situation. Overlader du arbejdet til en gældsrådgiver, slipper du selv for at gør arbejdet, og i stedet vil rådgiveren forsøge at forhandle med dine kreditorer. Vil du gerne have mere indflydelse på din fremtidige gældssituation, kan du selv lægge et budget. Det kræver arbejde fra din side, hvor du praktisk skal lægge et budget og få styr på dine kreditorer. Det er samtidig en billigere løsning for dig.

Få styr på din gæld med gratis gældsrådgivning

Det er muligt at få gratis gældsrådgivning, men disse tilbud kræver, at du selv laver det praktiske arbejde. De gratis gældsrådgivere er frivillige og har en begrænset viden. Du kan derfor ikke forvente, at de kan hjælpe dig med hele din gældssituation, men det er en god og billig løsning at få hjælp på. Vær dog opmærksom på, at der kan være ventetid på gratis gældsrådgivere.

 

Få styr på din gæld ved at ændre vaner

Gæld er ofte forårsaget af overforbrug. Derfor kan det være en god ide, at du gemmer dine regninger, kvitteringer og kontoudtog. Kigger du dem godt igennem, ved månedens udgang, kan du få et overblik over hvad du har brugt dine penge på. På den måde kan du også hurtigt finde ud af, hvor du kan spare penge.

Vil du gerne have styr på din gæld, handler det om at du ændrer dine vaner. Måske skal du skære ned i dit forbrug til mad, shopping, transport eller cafebesøg. Der kan være mange muligheder, og det er individuelt fra person til person. Er du bevidst om de økonomiske beslutninger du tager, har du lettere ved at ændre dine vaner. Start derfor med at danne dig et overblik over dine vaner, og sørg for at få bugt med dine dårligste økonomiske vaner.

Saml din gæld og spar penge

Hvem er ikke interesseret i at spare nogle penge? Det er dyrt, at have gæld stående hos forskellige kreditorer og banker. Du kan med fordel undersøge, om det er billigere for dig at skifte bank og samle dit lån et sted. Så har du samme rente på dine lån, og betaler af på lånene ét sted. Det betyder også, at du kan få større overblik over din økonomiske situation. Der er også penge at spare, hvis du melder dine regninger til PBS. På den måde slipper du for at betale et faktureringsbeløb hver måned. Så sikrer du også, at der ikke er nogle regninger der går i glemmebogen, og din gæld dermed bliver endnu større.

Undgå gæld når du tager et lån

Når du tager et lån, så skal du være sikker på at du kan betale lånet tilbage. Når du er klar til, at tage det søgte lån, så tænk over hvad pengene skal bruges til. Hos Kassekreditten kan du låne op til 15.000 kroner og vi stiller ingen spørgsmål til det søgte lån. Det eneste vi kræver, er at du betaler tilbage til tiden. Hos os udbetaler vi straks og dette gør vi i alle ugens 7 dage. Hvis du søger et lån lørdag, så får du dit lån efter få minutter, såfremt en godkendelse. Hvis du har brug for hjælp eller bare har et par spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte os her.

Tager andre lån i dit navn?

Det er desværre set før at samlevere eller partnere, eller en helt 3. person, tager lån i andres navne. Hvis du f.eks. får stjålet eller mister dit NemID så sørg for at få det spærret hurtigst muligt, og hold altid din kode hemmelig. På borger.dk kan du også lave en kreditadvarsel, så du bliver underrettet hvis nogen optager et lån i dit navn. På it-borger.dk har de lavet en guide til hvordan du selv kan tilmelde dig kreditadvarsel, så får du øjeblikkelig besked hvis der optages et lån i dit navn.