BLACK FRIDAY 2020 ▷ KasseKreditten guider dig til de bedste køb ✓

Guide: BLACK FRIDAY 2020

Guide: BLACK FRIDAY 2020

Guide: BLACK FRIDAY 2020

Black Friday er blevet mere populær, og mere travl, år efter år. Rekorderne for denne dag bliver næsten slået for hvert år der går – også i Danmark. Det er ikke kun antallet af køb, hvor rekorden bliver slået. Butikkerne skaber også mere konkurrence for at være den billigste detailhandler på markedet.

Hvad er Black Friday?

Black Friday ligger altid som den fjerde fredag i november, og derfor er det i år fredag den 27. November 2020, at der er Black Friday. Denne dag har eksisteret siden dens introduktion i Philadelphia, USA i 1960’erne. Da brugte folk Black Friday til at fortælle om den massive trafik, der var dagen efter Thanksgiving. Denne dag er så efterfølgende blevet brugt af detailhandlerne, til at skabe denne spottilbudsdag, som så mange folk opsøger i dag. Dagen er blevet mere populær og mere overdrevet år efter år.

Historien bag Black Friday

Black Friday slog først rigtig til i 1980’erne, hvor folk opfattede dagen som en hyggedag og uofficiel helligdag. Her har familier lige siden gjort sig klar til juletiden med gode billige tilbud. Butikkerne bliver også ved med at slå deres forrige tilbud. De prøver hele tiden at holde sig konkurrencedygtige i forhold til de andre konkurrenter på markedet. Samtidig har denne dag udviklet sig så meget igennem tiden, at den er årsag til dødsfald og tilskadekomne hvert år. Denne dag har påvirket USA så kraftigt, at nogle folk ikke længere tænker på hinanden, når dørene bliver åbnet til butikkerne. Dette resulterer i at folk skubber og tramper på hinanden, for at være sikker på, at de får fat i det tilbud de søger. Denne dag er ultimativt en af de største shopping dage i verden.

Black Friday i Danmark

Black Friday ligger samme dag i Danmark som i USA, nemlig fredag den 23. November. Denne dag har dog ikke udviklet sig til at være lige så ekstrem, som den er i USA – endnu. Men detailhandlerne bliver år efter år i Danmark, såvel som USA, ved med at overgå sig selv. Black Friday kom først til Danmark i 2013, og brugte kun to år på at slå den forrige handelsdagsrekord. Sidste års Black Friday i 2017 har den hidtil højeste rekord for antallet af køb i Danmark. Den bliver højst sandsynligt slået igen her i 2020.

10 TIPS TIL ET GODT BLACK FRIDAY KØB

Der er en del områder at holde øje med, for at få dig vellykket igennem sådan en stor shopping dag som Black Friday. Der er flere der er blevet snydt af de fantastiske tal, der kan blive sat op i butikkerne, men som nogen gange bare er der for at snyde kunden. Herunder har vi hos KasseKreditten valgt, at lave en liste med 10 regler at huske på, for at dine indkøb bliver så gode som muligt.

1. Indkøbslisten

Det er vigtigt at vide hvilke varer du kunne tænke dig på forhånd, da varerne på hylderne ikke er ubegrænsede, og du kan hurtigt blive overhalet indenom af én der ved hvad han/hun leder efter. Så tænk over, at du snart går julen i møde. Er der nogen i din familie eller nogle af dine venner, der kunne ønske sig noget, som du normalt ikke ville give så dyr en gave? Eller om du har brug for noget nyt, for at behage dig selv? Gør brug af Black Fridays tilbud og vær målfast, er vores første råd til dig.

2. Er denne detailhandel den billigste?

Der er mange tilbud på Black Friday, og det kan virke uoverskueligt at finde ud af, hvilken der nu er den billigste. Men dette er en vigtig del af indkøbsdagen, da der er mange af detailhandlerne der prøver at snyde kunderne, og have et tilbud der virker godt, men ikke er i nærheden af andre detailhandleres tilbud. Så lav din indkøbsliste, og vær klar på prissammenlignings hjemmesider, for at finde ud af hvor det billigste tilbud er.

3. Tjek hverdagsprisen på de varer du ønsker før Black Friday

Nogle af detailhandlerne sætter varens pris op på dagen, så tilbuddet der vises i vinduerne eller på hjemmesiderne virker bedre. Dette er et typisk trick, og du skal derfor være meget opmærksom på, hvad prisen på denne vare er i andre butikker. Det skete nemlig også sidste år, hvor der var varer, der blev sat til samme pris, men hvor butikken påstod, at den kostede det dobbelte normalt.

4. Langt de fleste firmaer er vurderet på internettet

Vi her hos KasseKreditten er for eksempel bedømt med 5 ud af 5 stjerner på Trustpilot. Sådanne sider kan bruges til at tjekke om firmaet er troværdigt. Samtidig fortæller det også hvordan forrige kunder føler, at forrige handler har været i forhold til betjening, hurtighed og generel service. Så hvis du ser et tilbud på en hjemmeside du ikke kender, vil vi anbefale at tjekke troværdighedshjemmesiderne. Disse sider plejer at være definerede på kundeerfaringer, og er derfor meget pålidelige at kigge efter, hvis du er ny kunde.

5. Ønsker du at købe varen i hånden?

Hvis du vil købe en vare på Black Friday, og du ikke er typen der vil købe den over internettet, og hellere vil se den i butikken, kan du gøre dig selv en tjeneste. Det er vigtigt at du på forhånd, finder ud af hvor varen står på hylderne i den valgte butik. Samtidig skal du være sikker på, at du ved hvor stor tingen skal være, eller hvilken farve du ønsker den i.

6. Er gaven en julegave? Vær opmærksom på forretningens bytteregler

Hvis du er usikker på at den julegave du køber til Black Friday vil blive modtaget godt, og du har bange anelser om at modtageren vil bytte den, så husk at være opmærksom på forretningens bytteregler. Der er forretninger, der kun har 14 dages returret. Der er dog også en del der ændrer deres politik i dagens sammenhæng, for at få jule kunderne til at købe. Så alt i alt, husk at tjek byttereglerne hvis det er en julegave.

7. Lovpligtig reklamationsret i Danmark

Det er lovpligtigt for en forretning i Danmark, at have 2 års reklamationsret. Det giver dig lov til at kunne klage over fejl ved et produkt. Dette er dog ikke det samme, som hvis en forretning giver dig garanti for produktet, men mange butikker på Black Friday vælger ikke at gå i dybden med deres reklamationsret. Hvis du dog finder en fejl i dit produkt, skal du ikke være bange for at klage over dette, indenfor 2 år fra købsdato.

8. Køb af varer fra udlandet på Black Friday

Det kan meget sandsynligt være, at du finder produkter på udenlandske sider, hvor tilbuddene virker billigere. Dette kan også være tilfældet, men vær opmærksom på at køb fra sider der ikke er inden for EU, vil der blive sat en told på, når prisen er lig med eller overstiger 1.150 kroner.

9. Hackerangreb – Vær mere sikker på køb over internettet

Du har sikkert hørt om hackerangreb, og de er blevet meget populære igennem nyere tid. Hvis du vil handle på sider så sikre som muligt, skal du holde øje med det logo, der forestiller en grøn lås i browserfeltet. Denne lås viser at hjemmesiden har en HTTPS-forbindelse, hvilket gør at hjemmesiden er sværere at hacke for hackere.

10. Kan butikken kræve varen igen?

Der bliver sat en masse priser op i butikkerne. Der kan let ske fejl, hvor butikken for eksempel sætter varen for lavt, i forhold til hvad deres intention var. Hvis du når at købe varen og de derefter beder dig om at returnere købet, skal du ikke være bange for at sige fra, og tage købet med hjem. Det kan lade sig gøre at butikken kan kræve købet tilbage, men det er i de yderste tilfælde, at de kan dette. Varen skal være sat helt urealistisk meget ned som for eksempel, at hvis en bil sættes til 15 kroner.

Butikkers prisjusteringer til Black Friday

Vi har her hos KasseKreditten sammenlignet 2 tilbud, der var at finde i butikkerne under Black Friday 2017. Det ene er repræsenteret som et godt tilbud, og det andet som et dårligt. Denne bedømmelse er blevet lavet ud fra butikkers prissætninger, op til 8 uger før Black Friday dato. Det er to fjernsyn fra helt samme mærke, og det ene har simpelthen været sat til 2.000 kroner dyrere på selve Black Friday, mens det andet er 2.796 kroner billigere på Black Friday. Der var flere butikker under Black Friday i 2017, der blev taget for overtrædelse af reglerne inden for prismarkedsføring.

Black Friday

Vi håber at dette er til hjælp for dig til de kommende Black Fridays, så ingen af os går tiden uvidende i møde.

Hvordan får du overblikket over Black Friday?

Der er flere forskellige måder, at du kan handle på, når det er Black Friday. Det er slet ikke et krav for en kunde, at gå hen i butikkerne og købe varerne, for at få de gode tilbud. Derimod kan du i stedet sidde der hjemme, og følge med i tilbuddene og købe det derover også. De fleste online Black Friday tilbud bliver først offentliggjort den 22. november kl. 23:59 på deres hjemmesider. Dog kan det også betale sig at gå i butikkerne, da de kan have andre tilbud. Alle de tilbud som detailhandlerne har, er der kun et begrænset antal af. For at sikre dig, hvad du vil købe den dag, er det en god idé at undersøge det før selve dagen. Pas på du ikke bliver snydt af detailhandlerne.

Mangler du penge til Black Friday?

Står du i den situation, at du ikke har pengene til det du kunne tænke dig til Black Friday? Så kan vi hos KasseKreditten tilbyde dig din helt egen kredit mellem 3.000 til 15.000 kroner. Du kan få lavet en gratis og uforpligtende kreditvurdering af dig selv, som både er nemt, sikkert og hurtigt. Du kan ansøge i linket i baren øverst i dit vindue, eller trykke LIGE HER. Du skal være mere end velkommen til at kigge mere på vores lånevilkår eller ofte stillede spørgsmål.
Hvis du stadig står med spørgsmål, kan du altid kontakte os. Du kan komme i kontakt med vores kundeservice på mail: info@kassekreditten.dk eller over telefon (Mandag-fredag kl. 9-17): +45 71 70 10 60.

Få råd til Black Friday shopping

Det sker ofte at du kan finde så gode tilbud på Black Friday, at det sagtens kan betale sig at optage en online kredit hos os – og stadig spare tusindvis af kroner. Hvis du finder disse ”must-haves”, så står vi selvfølgelig klar til at hjælpe dig! Husk at du ikke skal stille sikkerhed for dit lån, samt at vi ikke spørger hvad du vil bruge pengene på. Du kan både ansøge om din kredit i god tid. Lån penge hos os, så er du vel forberedt til dette års største shopping dag. Du kan også ansøge efter Black Friday, hvor du måske kom til at bruge lidt for mange penge. Når du bliver godkendt til et lån efter få minutter, så laver vi en straksoverførsel til din konto, så du kan have pengene klar med det samme.

Vi ønsker dig en rigtig god og succesfuld Black Friday 2020!