Hvad koster det at LÅNE 2019? ▷ Bliv meget klogere KasseKreditten ✓

Hvad koster det at låne? Bliv klogere lige her

Hvad koster det at låne? Bliv klogere lige her

Hvad koster det at låne? Bliv klogere lige her

Det at sætte sig ind i hvad et lån indeholder kan være en rigtig lang og forvirrende proces. Det kan være svært at finde ud af hvad et lån reelt koster, når man ser på alle de begreber, som man får smidt i hovedet. Der er nemlig mange af disse specielle fagudtryk, som man skal have lært, for at få den fulde forståelse. Derudover er der en masse privatøkonomiske områder, man burde kende til, for at kunne tage et lån og helt præcis vide hvad omkostningerne er. Vi har lavet en guide til dig, så du bedre kan finde rundt i denne labyrint.

 

 

Nemmere for dig – Hvad koster det at låne?

Det er vigtigt for bankerne og andre låneudbydere, at de ikke kommer til at løbe for stor en risiko, ved at give et lån til dig. Dette resulterer også i, at den pris du skal betale for at låne hos dem, svarer til den risiko de tager. Det har altid været på den måde, at risikoen bestemmer lånets forbrugeromkostninger. Det der er interessant at kigge på, er hvad der afgør bankernes risiko. Dette oplyser vi til dig i 5 overskuelige punkter herunder.

 

1. Indkomst

Låneudbyderne skal have oplysninger vedrørende din lønseddel. De spiller selvfølgelig en vigtig rolle da låneudbyderne skal vide, at du får penge ind på kontoen. Så ved banken om der overhovedet er mulighed for, at du kan betale dit lån tilbage med din lønindkomst. Jo større dine lønseddel er, vil det også være mere typisk, at du kan låne et større beløb. Det er på grund af, at det er en forsikring for låneudbyderne, at vide om du har en indkomst, der kan betale et lån tilbage.

 

2. Udgifter

Du kan sagtens have en høj lønseddel, men ikke have et stort nok økonomisk pusterum, for at kunne afbetale dit lån. Derfor kigger låneudbyderne også på de udgifter, som du har om måneden. De vil meget gerne have din information vedrørende dit madbudget, el-budget, husbudget, børn osv. Det gør låneudbyderne, for at kunne modregne det din indkomst. Så finder de ud af, hvor meget du kan afbetale om året/måneden. De kan for eksempel godt fortælle dig, at de ikke tror på, at du kan leve for det madbudget, som du har lagt til side. Det er noget de sagtens kan afvise dig på, og de kigger strengt på disse slags udgifter. Så det hjælper ikke, at oplyse dine udgifter billigere end de egentlig er.

 

3. Privatøkonomi

Samlet set er din privatøkonomi i fokus. Hvis du ikke har en stærk nok privatøkonomi til at låne, bliver du afvist. Derfor er det vigtigt, at have noget bilag for de forrige måneder. Så kan du rent faktisk bevise overfor låneudbyderen, at du lever med denne størrelse udgifter. Så beviser du overfor dem, at du har et stort nok økonomisk råderum til at afbetale lånet.

 

4. Bankens eget valg

Banken vælger selvfølgelig selv, hvordan de vil imødegå dig som låntager. Banker kan nemlig selv vælge, hvilken som helst marketingsstrategi, som de vil gøre brug af. Nogle banker vælger kun at gå efter ’sikre’ lån, hvor der er så lidt risiko som muligt for dem. Der er dog banker der har en anden marketingsstrategi, hvor de tager imod mere ’usikre’ lån også. Det der kommer med disse to marketingsstrategier, er at den der kun laver de ’sikre’ udlån leverer et lån med lavere omkostninger. Derimod har den marketingsstrategi med de lidt mere ’usikre’ lån højere omkostninger.

 

5. Bankerne følger nationalbanken

Dit lån hos en bank afhænger meget af nationalbankens justering af rentesatsen. Banker følger ofte nationalbankens rentesats, og nationalbanken følger den europæiske nationalbank ”ECB”. Dette er derfor også en af faktorerne, for hvor dyrt dit banklån bliver. Alt i alt har bankerne derfor deres egne valg i forhold til omkostninger, men samtidig er de nødsaget til at tage nationalbankens rentesats i betragtning.

 

Hvad koster det at låne? Her er omkostningerne

Når folk tænker ”hvad koster det at låne”, er der mange der vil sige at man bare skal kigge på renten. Det er til dels rigtigt, men når man sammenligner flere låneudbydere, kan man nemt blive snydt, hvis man kun har fokus på renten. Det er bedre at kende alle de omkostninger, der er på et lån udover renten. Vi har derfor lavet en liste herunder, med en forklaring på de omkostninger, der er ved et lån.

 

1. Renten

Renten er den de fleste kender til, og som er det eneste nogle kigger på når de låner. Renten er en stor del af dit lån, og beregnes ved en procentsats. Denne rente varierer meget i forhold til, hvilken type lån du tager. Derudover kan renten også stige eller falde alt afhængig af den risiko, som banken har på udlånet. Der findes så mange typer lån, men der hvor renten normalt er højest er på forbrugslån. Det er grundet, at der ikke bliver sat nogen sikkerhed fra kunden på denne type lån. Derimod er der realkreditlån, hvor renten som regel er lav, da der er blevet stillet sikkerhed for lånet.

 

2. Administrationsomkostninger

Administrationsomkostninger er en type omkostninger, som banker oftest regner oveni, som et beløb per måned. Dette beløb varierer som oftest imellem 15-35 kroner om måneden. Dette lyder ikke af specielt meget, men hvis du tager et lille lån over en lang periode, kan lidt over 400 kroner om året stadig påvirke økonomien.

 

3. Stiftelsesomkostninger

Der vil altid være stiftelsesomkostninger for en låneudbyder. Denne omkostning er et beløb, som du betaler ind på en gang. Beløbet plejer at være en procentsats af det lån, som du har taget. Denne procentsats ligger ofte på 5 procent af hele det beløb, som du låner. Så hvis du låner 1.000.000 kroner, skal du betale en stiftelsesomkostning på 50.000 kroner. Dette er et stort engangsbeløb at betale, og betyder en del for dig som forbruger.

 

4. PBS-Gebyrer

Mange er sure over det gebyr der kommer via PBS. Der hører nemlig mange skjulte gebyrer med, som PBS opkræver. PBS er en førende virksomhed indenfor betalingsløsninger og er tilknyttet pengeinstitutter samt offentlige og private virksomheder. Disse gebyrer er ofte ret skjulte, og der bliver trukket vanvittig høje gebyrer over dette.
Det her er så de omkostninger, der er dyrest at misse, når du prøver at få dit lån. Det kan selvfølgelig virke meget forvirrende og uoverskueligt, at skulle huske på alle disse omkostninger. Derfor er det en rigtig god idé, at kigge efter ÅOP i stedet for at skulle regne hver omkostning ud. Vi forklarer herunder hvad ÅOP betyder for dig.

 

Hvad koster det at låne? Vær opmærksom på ÅOP

ÅOP står for ”de årlige omkostninger i procent”. Det er et begreb, som der ved lovgivning er taget i brug til alle finansielle produkter. På alle finansielle produkter på internettet, vil der være oplyst en ÅOP. Det hjælper dig som forbruger, i mod at skulle kigge på alle de øvrige omkostninger. Ved at kigge på det, får du at vide hvor mange procent, lånet koster dig om året. Dette vil blive oplyst, ligegyldigt om dit lån løber over er kortere eller længere periode. Det er derfor en meget god ting at kigge efter, da det mere eller mindre er ligegyldigt, hvad det er, der koster hvad i lånet. Det vigtigste er, hvor meget lånet koster i sig selv. Denne måde er også meget nem at bruge som sammenligningsfaktor, når du skal sammenligne flere forskellige låneudbydere.

Et lån på 1.000.000 kroner med en ÅOP på 120 koster dig 200.000 kroner om året. Et lån på 1.000.000 kroner med en ÅOP på 130 vil koste dig 300.000 kroner om året.

 

Ønsker du ikke at tag et banklån?

Du er måske stødt på disse banklån, og kan du ikke låne til det du ønsker dig? Måske ønsker du, at optage et lån for at få et økonomisk råderum? Hos KasseKreditten vil vi altid hjælpe dig med et bedre økonomisk standpunkt! Du kan låne mellem 3.000-15.000 kroner hos os. Det eneste du skal gøre er, at gå til toppen af siden, og udfylde vores gratis og uforpligtende ansøgning. Denne gratis og uforpligtende ansøgning tager kun 1 minut at udfylde, og du får svar på den med det samme. Hvis du bliver godkendt, så kan vi lave en straksoverførsel til din konto og du vil indenfor få minutter have pengene.

 

Få din egen kredit hos KasseKreditten

KasseKreditten tilbyder et lån på maksimalt ét år til en lav fast rente på 12,5% om måneden. Denne rente er en af de laveste du kan finde på det danske kredit marked. Det kan være en af grundene til vores 5 stjernede kundeanmeldelse på Trustpilot. Vi er derimod af den overbevisning at det er en blanding af dette og den faste lave rente vi tilbyder. Lån penge hos KasseKreditten og få overført lånet til din konto i løbet af én hverdag, men vi arbejder altid på at gøre det hurtigere!

Vil du vide mere, kan du læse vores ofte stillede spørgsmål og lånevilkår. Står du nu stadig tilbage med uafklarede spørgsmål, som vores hjemmeside ikke kan besvare, kan du kontakte vores kundeservice mandag til fredag fra 9-17 på: 71701060. Kundeservicen tager altid imod mails: info@kassekreditten.dk. Vi ser frem til at høre fra dig, og glæder os til et velfungerende samarbejde.