Hvad koster en bil? ▷ Bliv klogere her på hvad det vil koste dig i 2019 ✓

Hvad koster en bil? Bliv klogere lige her

Hvad koster en bil? Bliv klogere lige her

Hvad koster en bil? Bliv klogere lige her

Er du i den situation, at du har brug for en bil, eller gerne vil købe en bil, så du lettes transportmæssigt? Så er der mange faktorer, der spiller ind, for at du får et godt økonomiske overblik over mulige biludgifter.
I denne guide, som vi har udarbejdet for dig, finder vi blandt andet ud af: Hvad koster en bil for dig? Den billigste biltype om måneden, alle dine udgifter ved at være bilejer osv.

 

Hvad koster en bil?

Det er svært nøjagtigt at sige ”hvad koster en bil”. Det er grundet, at udgiften på en bil ofte ændrer sig alt afhængig af dig som person. F.eks. er det de færreste mennesker, der kan gå ud at købe en bil, uden at de skal låne penge til det. Så når du skal låne penge til det, vil der være en forskellig ÅOP (årlig omkostning i procent) på dit og andres lån.

Derudover skal der tages højde for; hvor ofte du tanker bilen, hvor mange kilometer du kører, hvor ofte du vasker bilen, din bilforsikring, din ejerafgift og servicen for bilens vedligeholdelse. Men i denne guide har Kassekreditten givet dig et indblik i, hvor dyrt det cirka er, og så kan du selv tilføje eller trække udgifter fra vores udregning.

 

 

Ejerafgift og vægtafgift som ejer af bil

Hvad koster en bil i forhold til ejerafgift og vægtafgift? Når du køber en bil, eller at du har en bil med dansk nummerplade, skal du enten betale ejerafgift eller vægtafgift. Denne afgift er en afgift, som du aldrig kommer af med, og du skal betale afgiften, så længe du ejer en bil, der er på danske plader.

Der er dog forskel på hvilken af disse to, som du skal betale. Hvis din bil er registreret før den 1. Juli 1997, så er det vægtafgiften, som du skal betale. Her bliver beløbet, som du skal betale, beregnet ud fra bilens vægt. Der kommer samtidig også en afgift oveni, hvis du kører en diesel bil. Hvis din bil er registreret efter 1. Juli i 1997, skal du betale grøn ejerafgift. Ejerafgift er beregnet ud fra, hvor mange kilometer din bil er estimeret til at kunne køre på literen.

 

Anden fast udgift – Bilsyn

Efter at din bil er blevet indregistreret i Danmark, vil den blive indkaldt til syn igen efter 4 år. Du vil modtage indkaldelsen til synet 8 uger før, din bil skal til syn. Synet er lovpligtigt, og du skal selv betale for det. Hvis du ikke møder op til synet, og det ender med at synsfristen udløber, så vil du modtage en bøde. Derfor vil det hverken for din sikkerhed eller økonomiske synspunkt kunne betale sig, at du bliver væk fra bilsynet. Efter det første syn vil du efterfølgende blive indkaldt ind til syn hvert andet år.

 

Hvad koster en bil – Bilforsikring

Når du skal finde ud af, hvad en bil koster, er bilforsikringen en af de store pengesugere. Det er samtidig svært at få svar på spørgsmålet ”hvad koster en bilforsikring ca.?”. En bilforsikring varierer fuldstændig i pris fra person til person. Det er grundet de behov, som du ønsker at få opfyldt i en forsikring. Derudover bliver prisen også påvirket af din alder, bopæl, selvrisiko, biltype og erfaring som billist.

Der er dog stor forskel på forsikringsselskabernes syn på disse faktorer. Du skal være opmærksom på, at prisen på din bilforsikring ændrer sig i løbet af tiden. Så det kan være, at du havde den billigste bilforsikring på et tidspunkt, men at du ikke har det længere. Derfor er det klogt at holde øje med bilforsikringer med nogle korte mellemrum. Så vil du altid være orienteret, om det er muligt at få bilforsikringen billigere.

 

Vedligeholdelse af din bil

Vedligeholdelses prisen af din bil afhænger meget af, hvordan du kører som billist. Derudover afhænger det selvfølgelig også af, hvor langt du kører i din bil. Man siger, at bilens dæk skal udskiftes efter 25.000 og 35.000 kørte kilometer. Dog afhænger det her meget af, om du bremser hårdt op, og hvordan du generelt behandler dækkene. Derudover afhænger det også af bilen, og hvilke dæk der er monteret på.

Bilen skal også til service, hvor der selvfølgelig er den sædvanlige synsindkaldelse. Men det anbefales også, at den skal til service oftere. Nogle mener, at det er helt ned til hver 5.000 kilometer. Der er dog også nogle, der mener, at man kan køre 50.000 kilometer inden syn. Så det kommer selvfølgelig an på bilen og dens alder, men en vigtig del er også selv at være observant på bilen situation.

 

Hvad koster det at have en bil pr. km?

Når man skal regne ud, hvad en bil koster per kørt kilometer, er der mange faktorer, der spiller ind. De faktorer der var nævnt under bilforsikringen, men værditabet på en bil spiller også ind. Alle biler taber værdi for hver dag der går, og biler taber deres værdi relativt hurtigt. Derudover er bilens brændstofforbrug også en vigtig del af hele udregningen.

De nye biler plejer at kunne køre relativ langt på literen især de populære minibiler. Så hvis vi tager udgangspunkt i disse minibiler, varierer prisen pr. Km imellem 2,4-3,0 kroner. De større biler koster selvfølgelig mere og ligger cirka i gennemsnit på 3,5 kroner per km. Så når du skal ud at købe en ny bil, er det vigtigt at tænke over, hvor mange penge du ønsker at bruge på bilen. Selvfølgelig skal den passe til dit behov, men minibilerne er utrolig populære i øjeblikket og prisen er også meget lav.

 

Øvrige udgifter som du ikke tænker over, når du tænker på ”hvad koster en bil”

Under øvrige udgifter skal du tænke over, at din bil skal fyldes op med kølervæske og sprinklervæske en gang imellem. Det er ikke specielt svært at fylde på, og kølervæsken er en vigtig ting at holde øje med. Derudover skal bilens olie skiftes med jævne mellemrum. Det anbefales at tjekke bilens oliestand én gang om måneden.

Du skal være opmærksom på, at oliestanden er imellem minimum og maksimum mærket. Hvis du selv kan skifte olien, vil det gøre dine biludgifter billigere. Derudover kræver de fleste af Danmarks parkeringspladser, at du skal betale for parkering. Det plejer at være ret dyrt, og du skal være opmærksom på dit behov for betalingsparkering, når du køber en ny bil.

 

Du kan spare penge ved at tage andre med i bilen

Det er utrolig dyrt at have en bil, så hvorfor ikke udnytte de ekstra sæder der er i bilen? Hvis du nu kører alene, eller at du har flere pladser i bilen, kan du gøre brug af samkørsel. Det er blevet mere populært igennem årene, og der er kommet flere apps til det. Så kan du bare oprette den tur, som du ønsker at køre, og indtaste den pris du kræver for det. På denne måde kan du have din helt egen bil, men samtidig prøve at udligne dine biludgifter.

Hvis du ikke ønsker at købe en bil, efter at du har læst denne guide, kan du også udnytte samkørsels muligheden omvendt. Så kan du gøre brug af disse Apps, til at finde andres køreruter og køre med dem.

 

Lad være med at betale for afskaffelsen af din defekte bil

Når din bil er blevet så gammel, at den ikke har mulighed for at køre længere, så skal du lade vær med at betale for at få den fjernet. Det ville nemlig give meget mening, at man skal betale penge for at få afskaffet sin defekte bil, fordi det kræver tid. Det er dog ikke tilfældet, for skrotpladserne får statsbidrag for at tage imod disse biler. Så i realiteten kan du få omkring 2.000 kroner for de dele, der stadig kan tages ud og bruges til nye biler. Det kan også sagtens lade sig gøre, at du kan få endnu flere penge, hvis din bil har nogle gode reservedele.

 

Mangler du penge til en ny bil? Få råd her

Er du i den situation, at du ikke har økonomien til at gøre brug af din bil? Så vil Kassekreditten meget gerne være til din hjælp. Hos Kassekreditten kan du låne imellem 3.000-15.000 kroner med en af de laveste renter på det danske kredit marked. Udover vores lave rente, så kan du hos os også få dine penge overført til konto indenfor få minutter, dette gælder alle ugens 7 dage.

Den månedlige rente hos Kassekreditten ligger kun på 12,5 procent.

Med den hurtige udbetaling og gode service, som Kassekreditten har, er dette et rigtig billigt lån. Vi garanterer nemlig, at du får lånet udbetalt senest én hverdag efter, at du har accepteret lånet. Det vil dog ofte blive udbetalt endnu hurtigere. Hvis du er fast besluttet på, at Kassekreditten er det rigtige, finder du den gratis og uforpligtende ansøgning HER.

 

Har du stadig spørgsmål vedrørende lånet hos Kassekreditten?

Hos Kassekreditten går vi meget op i vores servicering af dig. Det har været med til at resulterer i en 5 stjernet kundeanmeldelse på Trustpilot. Hvis du derfor ønsker at vide mere om os, kan du læse vores lånevilkår og ofte stillede spørgsmål, som du finder i toppen af siden. Det kan dog ske, at du ikke lige kan finde alt det, som du vil have svar på. Hvis det er tilfældet, kan du altid ringe til vores kundeservice! Kundeservicen modtager opkald fra mandag til fredag imellem 9 og 17 på: +45 71 70 10 60. Derudover kan du altid skrive til os på mail! Mailadressen er: info@kassekreditten.dk.

Vi håber at du synes om guiden ”hvad koster en bil”. Husk at du kun er få klik fra, at du har råd til at købe en bil. Vi glæder os meget til et godt samarbejde!