Få hjælp til din kommende hybridbil ▷ Se alle fordelene lige her (2020) ✓

Gode grunde til en hybridbil

Gode grunde til en hybridbil

Gode grunde til en hybridbil

Hybridbilen så vi i starten af 2012 i Danmark og det har lige siden steget med salget af bilerne. En hybrid bil skåner miljøet ved hjælp af bilens eldreven kraft og er derfor utrolig populær. Bilen er bygget op med en elmotor samt en benzin/dieselmotor. Selve ordet hybrid betyder, at det er en sammen fletning af to ting. I bilens verden, er det el og benzin/diesel som man har sat sammen.

Mange tror at hybridbilen er en el bil, dette er ikke sandt. Da bilen stadig har en benzin/diesel motor, er bilen ikke 100% eldrevet. Ved en hybridbil behøver man ikke at oplade den, da den bliver genopladet af bilens bevægelsesenergi.Der findes to forskellige slags hybridbiler. Den ene hedder plug-in hybrid og den anden hedder som sagt bare hybridbil. Plug-in hybridbilen er udviklet på den måde, at du selv skal oplade bilen ved hjælp af et elkabel. Derved bliver bilen ikke genopladet ved bilens bevægelsesenergi, som ved en normal hybridbil.

Kendetegn ved hybridbiler

En hybridbil ligner som alle andre, en helt normal bil. På stående fod kan man ikke se forskel. Mange bilproducenter er begyndt, at ændre logoet på bilen så vi kan se forskellen. Men ændring på logoet viser ikke om det er en plug-in eller en normal hybridbil, med mindre der i selve logoet står “hybrid” eller “plug-in hybrid”.

Hybridbiler: Fordele og ulemper

Eftersom hybridbilen er ses oftere ude på vejen, så kan vi hurtigt stille spørgsmål om det er en god idé eller ej. Bilens pris behøver ikke at være dyr, der er nemlig kommet flere små biler som er blevet hybrid. Dette kan være rart, hvis man vil have en pendler bil som kan køre langt på literen og ikke er dyr. En hybrid kører nemlig langt på literen eftersom den også er eldrevet.

Fordele ved hybridbilen:

 • Bilen skåner miljøet
 • Bilen har et langt lavere støjniveau
 • Er god til bykørsel, som pendlerbil og små landeveje
 • De er blevet målt til at have en højere pris ved gensalg
 • Hvis flere køber hybridbiler, så vil bilens nypris falde
 • Mange hybridbiler er stærkest i deres modelprogram

Ulemper ved hybridbilen:

 • Nyprisen er oftest dyre end de normale modeller
 • Bilen vil ved motorvejskørsel med en konstant hastighed have en mindre besparelse på brændstoffet, end hvis man kørte i byen. Dette skyldes, at i byen vil elmotoren bruges oftere og derved bruge mindre benzin/diesel.

Hybridbilens afgifter i 2020

Regeringen venter på at 5.000 nye hybrid/elbiler bliver indregistreret, indtil da vil registreringsafgiften være på små 20%. Dette skyldes da ikke kun regeringen men hele verden, ønsker en mere miljøvenlig klode. Efter 2018 ophørte denne lave afgift, da regeringen efterfølgende har planer om, at afgiften skal stige indtil den rammer 100% i år 2022. Så det er en god idé, at følge med i hybrid/elbilens verden, hvis man haft en ny bil i tankerne.

 

Årets hybridbil i 2018

Den bil som vi i Danmark så flest af på gaderne, var en Toyota Yaris Hybrid.
Der blev solgt mere end 3.000 af denne model i 2018. Mærket Toyota har valgt at skrue op for
hybridbilerne, over halvdelen af deres modeller er hybrid/plug-in hybridbiler.

Toyota Yaris Hybrid tog titlen for 7. gang i streg i Danmark som årets hybridbil. Dette skyldes den lave nypris samt de lange ture bilen kan køre. Udover modellen Yaris, så ligger Toyota i spidsen med i alt 4 biler, som de mest solgte hybridbiler.

I fremtiden vil Toyota blive presset af andre bilproducenter, da flere og flere bilmærker af fået sans for at skåne miljøet.

Skån miljøet med en hybridbil

Med en hybridbil kører du ikke kun længere på literne, men du skåner også miljøet med den eldrevne del. Bilen udleder nemlig meget mindre CO2, hvis vi f.eks. tager Toyota igen, så vil den efter 150.000km udlede 37% mindre CO2 end en tilsvarende diesel bil. Toyota har i sig selv udladet 34 millioner tons CO2 mindre på verdens planen.

 

5 myter om hybridbiler

Det er mange myter ved hybrid/elbiler og ved en hurtig gennemgang, kan man hurtigt se at det ikke altid stemmer over ens. Vi har valgt at gå igennem 5 af de mest hørte myter om en hybridbil eller elbil for den sags skyld.

 1. Biler med el kan ikke køre langt.

  Dette har vi hørt mange gange før og mange mener, at bilen ikke kan køre de lange ture som normale biler ville kunne. Dette er ikke helt sandt, da efter en undersøgelse viste at hybridbiler ville være 90-94% egnede til de danske køreture. Eftersom de fleste ture for en normal dansker ikke er lange, men derimod korte ture.

 2. Det tager for lang tid at lade bilen.

  Dette kan man have sine argumenter for, selvfølgelig tager det længere tid at lade et batteri op end at tanke bilen. Men nutidens el/plug-in hybridbiler har en lynopladning som tager mellem 20-40 minutter. Så hvis du alligevel skal have et stop på restepladsen og spise, så kan du lade bilen op imens. Det gælder sommetider også om, at bruge tiden fornuftigt.

 1. Hybridbiler er for små.

  Dette kommer an på hvilket bilvalg du vælger. Der findes mange forskellige hybridbiler, som både er store og små. Hvis du har en familie på 4, så skal du ikke være bange for at en hybridbil bliver for lille.

 1. Hybridbiler er dyre.

  Ganske rigtigt kan en hybridbil være dyr i nyprisen, men det kan varier som ved en ganske almindelig motordrevet bil. Men hvis man kigger på det lange løb, så er der en del penge at spare ved hybridbil. Da bilen også er eldrevet, vil du derfor ikke bruge den samme mængde benzin/diesel som ved en almindelig bil. Ikke kun brændstoføkonomien, men også ved forsikringer og den grønne afgift er der penge at spare.

 1. Hybridbiler skåner ikke miljøet.

  Der er flere sammenligninger som viser, at man ved en hybridbil eller elbil kan skåne miljøet ved mindre CO2 udslip. Det vises især ved luftforurening, støj og klimabelastning.

 

Få et tilskud til din hybridbil

Vil du gerne have en hybridbil? En hybridbil kan være dyr og det kan derfor være svært at få pengene til en ny. Her vil vi gerne hjælpe dig til, at gøre en forandring for miljøet og få en hybridbil. Så hvis du mangler de sidste penge, så kan du hos Kassekreditten.dk låne op til 15.000 kroner. Ved hjælp af vores låneberegner og straksoverførsel gør vi det nemt for dig. Ved hjælp af vores straksoverførsel kan du få pengene indenfor få minutter.

Lån hos os og få råd til din nye hybridbil nu.