Bliv klogere på INKASSO i 2020 ▷ Få gode råd hos os - Start her i dag

Bliv klogere på inkasso

Bliv klogere på inkasso

Bliv klogere på inkasso

Vidste du, at din gæld kan blive videregivet til inkasso, hvis du ikke betaler den til tiden? Vi har samlet alle de vigtigste informationer om inkasso til dig. Vil du gerne vide mere om inkasso, hvad det koster og hvordan man kan havne der? Så er du kommet til det rigtige sted. Læs med her, få svar på dine spørgsmål, og bliv klogere på inkasso.

Hvad er inkasso?

Du undrer dig måske over, hvad inkasso betyder. Hvis du ikke betaler dine regninger til tiden, og ikke reagerer på de rykkere du efterfølgende modtager, vil det skyldige beløb blive sendt videre til inkasso. Det betyder, at din gæld bliver overdraget til et inkassobureau, som skal tage sig af din sag. De beskæftiger sig med at kontakte dårlige betalere, og inddrive den gæld du har. I fællesskab skal du og inkassobureauet lave en afdragsordning, så du kan betale din gæld af.
Det er inkassobureauets opgave, ikke at sætte skyldneren under for stort et pres, men at give skyldneren mulighed for at tilbagebetale sin gæld. Det kan du læse mere om i afsnittet nedenfor.

Hvad er reglerne for inkasso?

Som regel sender en virksomhed to til tre rykkere ud, inden de videregiver sagen til inkasso. Reagerer skylderen ikke på afsenderens henvendelser, bliver sagen automatisk videregivet til inkasso. Derfor er det vigtigt, at du søger for at have styr på betalingsdatoen på dine regninger.
Overholder du ikke betalingsfristen har afsenderen, efter 10 dage, ret til at sende dig første rykker, hvor der bliver lagt 100 kroner til i rykkergebyr. Det er de omkostninger du skal betale afsenderen for besværet. Overholder du ikke næste betalingsdato, vil du efter 10 dage modtage endnu en rykker med et rykkergebyr. Reagerer du stadig ikke, modtager du tredje og sidste rykker. Denne rykker er en inkassovarsel, som du skal reagere på hvis ikke du vil havne i inkasso.

 

Gode råd: Sådan slipper du for inkasso

  • Meld dine betalinger til PBS, så du slipper for rykkere eller i værste fald at ende i inkasso.
  • Hvis du ikke har mulighed for at betale en regning, skal du kontakte afsenderen af din faktura, for at lave en nærmere aftale.
  • Sørg altid for, at have lidt ekstra stående på din konto. Så er du sikret, hvis der pludselig skulle opstår uforudsete udgifter, der er skyld i at du ikke kan betale dine regninger.
  • Læg et realistisk budget. Så ved du, hvad du har af udgifter og indtægter, så er du sikker på ikke, at bruge flere penge end du egentligt har.

Hvad koster inkasso?

Hvad det koster at ende i inkasso, afhænger af om inkassoen har retligt behandling eller ej. Det er selvfølgelig også påvirket af, hvor mange penge der er tale om.

Når en personer ikke betaler sine regninger til tiden, og derfor ender i inkasso, bliver der tilføjet omkostninger til det beløb som skylderen i forvejen skal betale. Dette kalder man for inkassoomkostninger, og de er beregnet ud fra de takster som Justitsministeriet har fastsat. Det er svært at sige, hvad det præcist koster at ende i inkasso. Det er nemlig afhængig af størrelsen på gælden.
Hvis en inkassosag bliver overdraget til en retslig behandling, fastsætter fogedretten hvad inkassoomkostningerne skal være. Derudover vil der også komme en retsafgift, som består af både et grundgebyr, og et fogedgebyr.

 

Hvordan fungerer et inkassoforløb?

Hvis skylderen ikke har betalt sin faktura til tiden, vil han/hun først modtage et rykkerbrev hvor der gøres opmærksom på, at betalingsdatoen er overskredet. Herefter har skylderen 5-10 dage, afhængig af afsenderens procedure, til at betale det skyldige beløb og et rykkergebyr på 100 kroner.
Reagerer skylderen ikke på denne henvendelse, vil andet rykkerbrev blive sendt ud. Skylderen har her 10 dage til at reagere på andet rykkerbrev og betale udestående. Hvis indbetalingen ikke sker inden betalingsfristen, vil skylderen modtage en inkassovarsel. Her er det vigtigt at skylderen indbetaler beløbet til afsenderen, og hvis det ikke sker   bliver sagen videregivet til inkasso.

  

Hvordan undgår jeg at havne i inkasso?

Så længe du betaler dine regninger til tiden, har du ikke mulighed for at havne i inkasso. Skulle du glemme en regning en enkelt gang, skal du blot betale regninger så snart du opdager det. Bliver du først opmærksom på det, når du modtager den første rykker, bør du betale regningen og rykkeren så snart det er muligt.
Hvis du ikke har mulighed for at betale en regning du har liggende, kan du lave en afdragsordning med afsenderen. Der er ikke nogen bestemt procedure, så det er op til den enkelte virksomhed, hvad de vil tilbyde netop dig. Skylder du penge til en virksomhed, er det en god ide at kontakte dem. Sammen kan i lave en aftale om, hvordan du skal afdrage på gælden i fremtiden.
Vil du gerne undgå et få rykkere eller havne i inkasso, bør du tilmelde alle dine regninger til PBS, så betalingen sker automatisk hver måned. Så slipper du for, at glemme at betale en regning, og få ekstra udgifter i form af rykkere.

 

Hvad er forbindelse mellem inkasso og RKI?

En virksomhed må efter at have sendt 3 rykkere ud til skylderen, lave en indberetning til RKI registret (Riber kredit information). RKI er et register over dårlige betalere, som har en eller flere ubetalte regninger hos en virksomhed. Hvis du har en eller flere ubetalte regninger, bør du straks kontakte den/de virksomheder som du skylder penge. Laver du selv en ordning i rimelig tid, kan du slippe for at blive registreret i RKI.
Personer der er registreret i RKI, har svært ved at låne penge og tegne abonnementer i op til 5 år efter registreringen. Det skyldes, at mange virksomheder har adgang til at få informationer omkring, hvem der er registreret i RKI. Der er mange virksomheder, som ikke vil handle med personer registreret i RKI. Virksomheder vil i stedet gerne afregne kontant, med personer registreret i RKI – så er de sikre på at få deres betaling.

Hvad indeholder et rykkerbrev?

Et rykkerbrev indeholder skylderens navn og adresse, en beskrivelse af sagen, hvilket beløb skylderen skylder, hvilke renter og gebyrer der er og en betalingsfrist.
Hvis du ikke betaler dine regninger til tiden, vil der blive lagt renter og et rykkergebyr oveni det beløb du skylder. Omkostningerne bliver altså en del dyrere. Derfor er det vigtigt, at du betaler dine regninger til tiden, hvis du vil undgå at skulle betale mere end højest nødvendigt.

Mangler du penge til hverdagen?

Står du i en situation, hvor du mangler penge på din konto nu og her? Så er der hjælp at hente hos KasseKreditten. Hvad end du mangler penge til en ubetalt regning, uforudsete udgifter eller andet, kan det lade sig gøre hos os. Vi blander os ikke i, hvad du vil bruge pengene til – det er helt op til dig!
Lån penge hos KasseKreditten, og få råd til at betale de udgifter du ellers ikke har mulighed for. Du kan låne op til 15.000 kr. og få pengene udbetalt indenfor få minutter. Vores straksoverførsel er tilgængelig i alle ugens 7 dage, alle timer på døgnet.
Inden du tager et lån bør du lægge et budget, så du ikke låner mere end hvad du har brug for, eller mulighed for at betale. Har du nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.