Har du styr på økonomien i julen i 2020? Læs mere her

GUIDE: Få styr på jule økonomien

GUIDE: Få styr på jule økonomien

GUIDE: Få styr på jule økonomien

Alle elsker jul og den banker på døren – det er vigtigt at nyde den! Det er tiden hvor vi burde hygge os, og ikke tænke for meget på andet end familien og vennerne. Det kan dog meget hurtigt blive til et problem. De økonomiske problemer kan trække juletiden væk fra hyggen, og skabe dårlig stemning og unødvendige stressfaktorer. Vi ønsker ikke at det skal ske for dig, derfor har vi lavet en guide der kan hjælpe dig. Vi har blandt andet samlet 8 tommelfingerregler til dig, så du slipper igennem tiden uden for mange røde tal på kontoen.

 

Vores jul skal handle om gode stunder – Ikke dårlig økonomi

Vi nærmer os en tid hvor radioerne spiller julemusik. Der skal også købes chokolade- og julekalendere til både børn såvel som voksne. Denne tid anses ofte for at være en god tid med traditionsrige dage, hvor familiehyggen er i fokus. Men er du bange for at økonomien løber tør? At du ikke længere kan nyde din jul eller hygge rundt om familien, fordi at du går med økonomien i bagtankerne? Så forklarer vi igennem denne guide, hvordan du kan strukturere din økonomi bedst muligt. Så kan du få den jul du altid har ønsket dig.

Julen er altid dyr

November er optaktsmåneden til December, og mange vælger at købe julegaver i denne måned. Dette ses også igennem de to dage, hvor der blev brugt flest penge i 2016. Disse to dage lå henholdsvis i slutningen af november og december. En af disse dage var Black Friday, som ligger den 27. november i år 2020. Dette kan være en god dag, at komme godt i gang med gaveindkøbene til ens dejlige jul. Butikkerne er fyldte med tilbud denne dag, og det er en god mulighed for at købe gode gaver til gode tilbud. Vi har også lavet en guide til hvordan du bedst forbereder dig på denne dag, som du kan komme hen til ved at klikke her.

8 tips til hvordan du holder kontoen økonomisk stabil under julen

Det er en hyggelig tid, og man har aldrig lyst til at stoppe hyggen under sin jul, fordi kontoen er løbet tør. Dette behøver du heller ikke – du kan komme igennem denne tid uden for mange røde tal på kontoen, og samtidig nyde din ønskede jul. Vi har lavet nogle overskuelige punkter, der kan hjælpe dig med lige netop dette. Læs mere nedenfor.

1. Lav en julekonto

Den glædelige jul kan komme en i møde hurtigere end man forventer, og det virker som om månederne flyver af sted. Så er det bedre, at kunne få spredt julens mange udgifter ud over flere måneders indkomst. Dette kan du gøre ved at oprette en ny konto, som hjælper dig med at styre dit budget til din jul. Når du bruger penge til julens gaver, pynt, juletræ, mad og alt hvad der forbindes til denne tid, er det vigtigt at trække det fra denne konto. Dette giver dig også et større overblik over, hvor mange penge du netop bruger på denne dejlige tid.

2. Budgetplanlægning – Gør det selv eller brug Apps

Du kan finde forskellige telefon-Apps, der kan hjælpe dig rigtig godt igennem tiden i ens jul. Flere af disse Apps plejer at være en god ordning, til at lægge et budget. Du kan derfor opdele dine indkøb i forskellige kategorier.

  • Mad og drikkevarer
  • Gaver
  • Transport
  • Pynt til jul
  • Traditioner til jul

Her er der nogle forskellige kategorier, som man kan inddele sit budget i. Det er vigtigt at du gør dit bud så realistisk som muligt. Dette kan du gøre ved at kigge på forrige jul, og se hvor mange penge du brugte der. Samtidig er dette en rigtig god måde, at kunne holde øje med de kommende års julefestligheder, og få en meget bedre idé om omkostningerne. Hvis du så det ene år ser, at dette virker for dyrt, kan du skære ned i forbruget. Du kan også ligge flere penge til rådighed til den kommende jul.

3. Vent ikke for længe med julegaver til ham, hende eller børnene

Hold øje med tilbud på gavemuligheder på forhånd. Der er for eksempel hvert år en dag, der hedder Black Friday, hvor butikkerne er fyldte med tilbud. Denne dag foregår fredag den 27. november i 2020, som vi har lavet en guide til her. Det er samtidig også en god idé, ikke at vente med indkøbene til sidste dag. Sådanne udskydelser resulterer ofte i panikkøb, hvilket er godt at undgå da disse plejer at være dyrere, samt kan medføre mindre heldige valg af gaver – og hvis du skal bruge penge på en gave, så skal det være den helt rigtige? Læs videre, og lær hvordan du finder de bedste gaver.

4. Undersøg købene – Sammenlign priserne

Når julegaverne skal købes ind, er det en rigtig god idé, at sammenligne priserne over forskellige sammenligningshjemmesider. Det kunne være du finder en gave til en fin pris, men der plejer at være mange udbydere på markedet. Disse sammenligningshjemmesider kan hjælpe dig med at spare masser af penge, både i og uden for julen.

Ud over gaverne kan man også spare en del på julemaden. Hvis du f.eks. ønsker en flæskesteg eller andet julemad, er det en god ide at finde butikkernes priser i nærområdet. Derefter kan du så beslutte dig, om det kan betale sig i forhold til afstanden også. Men ofte i de større byer ligger der mange butikker i nærheden, og kan sagtens betale sig. Varier dine supermarkeds-vaner, og vær klar på at gå i flere forskellige supermarkeder.

5. Brug pengene fornuftigt – Transport

Der er flere måder at komme fra A til B på, hvis du skal rejse til familien eller vennerne. Ofte hænger transporttiden også sammen med prisen. Det vil sige, at oftest vil en længere transportform resultere i billigere transportudgift. Derimod vil en kortere transportform, resultere i en dyrere udgift. En af de billigste måder at komme frem og tilbage på, er samkørsel. Find nogle af dine egne venner eller på internetsider om samkørsels muligheder. Denne mulighed vil være en klar vinder på listen over billigste transportmuligheder. Med denne tanke, kan man også kigge på de længere distancer med tog og bus. Her vil det også kunne betale sig, at køre med bus i forhold til pris. Toget er derimod hurtigere, men samtidig også dyrere. Så du kan selv vælge i den offentlige transport, at få det billigste og langsomste eller hurtigste og dyreste. Du kan derudover også flyve, men der er få indenlands byer der har lufthavne, og samtidig er det også meget dyrere end øvrige transportmuligheder.

6. December er en dyr måned – Elregning

Elforbruget for en familie i Danmark stiger i gennemsnit cirka med 30 procent til jul. I denne tid på året bliver de fleste mennesker, meget chokerede når de får elregningen igennem brevsprækken. Alt det lys der er blevet sat op i forskellige hjem, både i haven og indendørs, skader elregningen. Selvfølgelig er der nogle der føler, at denne slags julepynt skal overdrives mere end andre. Men det er en faktor som de fleste glemmer, og vender det blinde øje til. Det er helt sikkert hyggeligt, med alt det lys rundt om husene, i så mørk en tid. Vi mener heller ikke at du skal fjerne denne type pynt, men derimod har vi nogle punkter der kan hjælpe på elregningen.

  • Hvis i går fra et værelse eller ikke kommer til at lægge mærke til lyset det næste stykke tid, så sluk for det.
  • Prøv at varme så meget mad som muligt samtidigt, så varmen fra ovn og kogeplade ikke bruges i længere tid end nødvendigt.

7. Nytår – Festligt og billigt mad

Efter den dyre juletid er nytårsaften lige rundt om hjørnet, hvilket også er en af de dyrere dage på året. Her skal der selvfølgelig også holdes øje med madbudgettet. Hvis du har ansvaret for en ret, eller skal stå for alle retterne så gå i tænkeboksen. Kom i tanke om en festlig ret, der ikke behøver at være alt for dyr. Dette kan virke svært hvis man nu mener, at man ikke skal servere dårligere mad. Gode billige retter findes stadig, og de kan sagtens laves festlige hvis man går i sit kreative hjørne.

8. Nytår – Spar penge på fyrværkeri

Derudover ville det være en god idé at tænke over, om alle de penge du bruger på fyrværkeri, er nødvendigt. Hvis du ikke kan gå udenfor din hoveddør, uden at se fyrværkeri, er det så dét værd at købe det selv? Hvis du skal fyrre noget fyrværkeri af, så læg dit budget før du køber det. Når du kommer til en fyrværkeributik uden et max budget i tankerne, vil du hurtigt blive lokket til dumme køb. Hold dig fra at blive fanget af titlerne, som det mest farverige, larmende og største fyrværkeri. Dette slags fyrværkeri er der alligevel stor sandsynlighed for, at dine naboer bliver fristet til at købe. Det resulterer i at du ser det flotte fyrværkeri, men ikke behøver bruge en eneste krone på det.

Brug for økonomisk hjælp igennem Julen?

Har du brug for penge til dine juleindkøb, eller i det hele taget bare juletiden? Vi tilbyder hos Kassekreditten dit helt eget lån, som både er nemt, sikkert og hurtigt at tage. Denne kredit kan blive din helt egen, og kan variere imellem 3.000 til 15.000 kroner. Før du kommer igennem og låner disse penge, kan du få din gratis og uforpligtende kreditvurdering. Denne Kreditvurdering er ikke bindende. Alt dette sker inden for et minut, hvorefter du kan acceptere eller justere på dit mulige kreditlån hos Kassekreditten. Lån penge hos os, og få penge på kontoen indenfor få minutter. Vores straksoverførsel gælder 24/7.
Hvis du også vil finde noget mere information om os, kan du læse vores ofte stillede spørgsmål samt lånevilkårene hos KasseKreditten. Hvis du stadig har spørgsmål efter at have læst dette, står vi altid klar til at hjælpe og rådgive dig! Du kan komme i kontakt med vores kundeservice på telefon (Mandag-fredag kl. 9-17): +45 71 70 10 60. Derudover kan du også i alle ugens dage, skrive med vores kundeservice på mail: info@kassekreditten.dk.

Vi ønsker dig en glædelig jul

Vi vil med glæde hjælpe dig igennem den økonomisk hårde juletid, hvis der er brug for det. Det kan hjælpe dig af med de økonomiske bagtanker, så du i stedet kan forkæle dig selv og dine nærmeste. Dette vil forlænge jeres gode tid sammen, hvor i bare kan slappe af. Du kan derfor få din helt egen online kredit hos os, og få mere ud af din tid med de nærmeste. Gør din jul til noget helt særligt i år.

Vi ønsker dig en god juletid, og håber at vores juleguide kan give dig den bedst mulige jul 2020.