Få styr på dit kørselsfradrag i 2020 ▷ Få den bedste rådgivelse her

Sådan får du styr på dit kørselsfradrag

Sådan får du styr på dit kørselsfradrag

Sådan får du styr på dit kørselsfradrag

Vil du gerne få mest muligt ud af de fradrag du er berettiget til, så læs med her. Vi hjælper dig med at få styr på dig kørselsfradrag

 

Hvad er kørselsfradrag?

Et kørselsfradrag er ét af de mange forskellige fradrag, som du kan være berettiget til som borger i Danmark. Der findes for eksempel et håndværkfradrag og et beskæftigelsesfradrag.
Kørselsfradraget, også kaldet et befordringsfradrag, kan du få hvis du har 12 kilometer eller mere til arbejde. Fradraget er beregnet til personer, som bor langt fra deres arbejde, og af den grund bruger lang tid i transport både til og fra arbejde. Alle der har et lønnet arbejde, herunder studiejob og løntilskud, er berettiget til kørselsfradraget.

 

Hvorfor bør du have styr på dit kørselsfradrag?

Vi ved, at det kan være svært at finde hoved og hale i alle de forskellige fradrag der er. Lige her rådgiver vi dig til, hvordan du skal beregne og indgive kørselsfradraget. I sidste ende kommer det kun dig til gode at indberette dit kørselsfradrag, så du kan få mest muligt ud af dine penge. Nedenfor kan du se hvordan du beregner  kørselsfradraget.

 

Beregn selv dit kørselsfradrag

Når du skal indberette dit kørselsfradrag skal du ind på SKATs hjemmeside, hvor du skal indtast dine oplysninger. Det sker via din selvangivelse, hvor du skal skrive den kørsel som du enten har kørt det sidste år, eller regner med at køre det næstkommende år. Dette afhænger af om du skriver det i din årsopgørelse eller din forskudsopgørelse.

 

Sådan beregner du dit kørselsfradrag

Du får 1,94 kroner pr. Kilometer du kører mellem 25-100 km til og fra arbejde. Ganger du 1,94 kroner med den kørselsafstand du har udover de første 24 kilometer om dagen, kan du finde ud af hvad du kan få tilbage i skat om dagen. Herefter skal du gange beløbet med hvor mange arbejdsdage du har. Kørselsfradraget bliver udregnet ud fra hvor langt du har til og fra arbejde og hvor ofte du skal køre. Du er altså kun berettiget til kørselsfradrag de dage, hvor du er på arbejde.

 

Sådan fungerer et kørselsfradrag

Den afstand du får for din kørsel, er mellem din officielle folkeregisteradresse og din arbejdsplads. Bor du i en periode på en anden adresse, kan du ikke få mere i kørselsfradrag. Det er din folkeregisteradresse der tæller.
Fradraget er ikke altid automatisk indskrevet i din årsopgørelse. Det skal du være opmærksom på, når du hvert forår for din årsopgørelse fra SKAT.

Hvor mange arbejdsdage er jeg berettiget kørselsfradrag til?

En typisk lønmodtager har 216 arbejdsdage om året, hvis man tæller fridage, ferier og sygedage med.
SKAT udregner automatisk hvor mange arbejdsdage du har om året. Vær opmærksom på om de arbejdsdage som SKAT har beregnet, stemmer overens med de dage du rent faktisk arbejder. Mange personer arbejder nemlig flere dage, end hvad SKAT har angivet og beregnet.

 

Kan jeg få kørselsfradrag hvis jeg bruger offentlig transport?

Det betyder ingenting hvilket transportmiddel du bruger til og fra arbejde. Tager du det offentlige på arbejde, er du berettiget til det samme fradrag som hvis du kører i bil. Du er dog ikke berettiget til kørselsfradraget, hvis din arbejdsgiver betaler din transport. Det skyldes, at du ikke har nogle udgifter i forbindelse med transport til arbejdet og du kan derfor ikke få et fradrag for din kørsel.

 

Hvordan er reglerne for kørselsfradrag til studie

SU tæller ikke som løn, og derfor kan du ikke få kørselsfradraget når du kører til og fra arbejde. Det samme gælder hvis du er i ulønnet praktikophold, hvor du heller ikke er berettiget til kørselsfradrag.
Når du tager offentligt transport, får du stadig kørselsfradrag for den afstand der er i bil fra din adresse og til dit arbejde. Laver du stop på vejen for at samle andre op, skal du ikke regne disse ekstra kilometer med i dit fradrag.

 

Kørselsfradrag ved flere arbejdspladser

Hvis du har flere forskellige arbejdspladser i løbet af et år, skal du indberette de dage du er på hver enkelt arbejdsplads.
Hvis du kører til flere arbejdspladser inden for den samme dag, kan du få fradrag for det, dog skal du samlet set have kørt mere end 24 kilometer om dagen. Samme regel gælder, hvis du skal køre til og fra arbejde flere gange dagligt.

 

Kørselsfradragets værdi

Et kørselsfradrag har en værdi på 27%. Det vil sige at hvis dit kørselsfradrag er 1.000 kroner, vil du spare 270 kroner i skat.

Vil du vide mere om skattefradrag, kan du læse mere om vores guide til de forskellige fradrag som du kan være berettiget til her.

 

Spare du ikke penge nok?

Spare du ikke penge nok i kørselsfradrag og har du det stadig svært med økonomien? Hos os kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder online lån helt op til 15.000 kr. til lige det du står og mangler. Vi tilbyder straksoverførsel, så du kan få pengene indenfor få minutter. Dette gælder i alle ugens 7 dage og alle døgnets timer. Hos Kassekreditten.dk kan du taget et lån hurtigt, nemt og sikkert.