Få gode råd og tips ang. konfirmation i 2020 - Læs mere her

Sparetips til konfirmation

Sparetips til konfirmation

Sparetips til konfirmation

Skal du holde konfirmation i år? Du har som forældre kun én chance for at holde den perfekte konfirmation og den perfekte fest, som dit barn fortjener. Er du i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad med at holde den perfekte konfirmationsfest, med din nuværende økonomi? Læs med her.

 

Dit barn får kun 1 konfirmation

Præcis ligesom et bryllup, et frieri eller en barnedåb, så bliver dit barn kun konfirmeret én gang (forhåbenligt). En konfirmation er en af de få begivenheder, der vil blive husket for evigt. Derfor oplever mange forældre et enormt pres, i forhold til at levere en mindeværdig dag. Det er én ting at holde en fin ceremoni, men så kommer festen, og det er her at du, som forælder kommer ind i billedet. Størstedelen af de unge konfirmander, ser mest af alt frem til festen. Det er oftes en fest i en størrelsesorden, de ikke har oplevet før, og bedst af alt, er det dem der er i fokus og i centrum. De unge konfirmander bruger en stor mængde energi på, at sammenligne deres egne fester og specielt gaverne de har fået. Det kan godt give et stort pres på forældrene, så deres barn ikke føler sig udenfor.

 

Udgifter til en konfirmation

Udgifterne til en konfirmation er desværre for mange et ordentlig hak i økonomien. Om du har besluttet dig for at holde konfirmationsfesten i et telt i haven, lejet et selskabslokale, eller noget helt tredje, så er det kun en brøkdel af de mange udgifter. Derefter kommer maden, drikkevarerne, løn til tjenere og kok, tøjindkøb eventuelt til både den store dag, samt den efterfølgende Blå Mandag. Derudover gives der også tit en stor gave fra forældrene. Det løber hurtigt op i rigtig mange penge.
Det gennemsnitslige beløb der bliver brugt på danske konfirmationer ligger på lige omkring 30.000 kroner. Derfor har vi samlet 5 råd som du kan følge, hvis du er interesseret i at spare på konfirmationen. Du finder rådene neden for:

 

5 gode råd til at spare på en konfirmation

  • Det kan være smart at kigge på flere muligheder i forhold til lokation. Det er meget forskelligt om det er billigere at leje et telt, eller tage brug af et selskabslokale. Hør dig omkring i dit netværk.
  • Flere og flere vælger buffet ordninger, og det er jo selvfølgelig smag og behag, om du synes at det er noget for jer. Men det er et godt sted at spare, da mad og drikkevarer dækker en stor del af udgiften.
  • Løn til tjenere og kok. Endnu en situation hvor et godt netværk kan vise sig, at være meget behjælpeligt. Mange får hjælp af venner og bekendte til at servicere og forberede maden. På den måde kan du oftes slippe afsted med en lavere, eller måske endda gratis løn.
  • Spar penge på tøjet. Et stort antal konfirmander render rundt i dyre mærkevarer på dagen, men det er der jo ikke nogle der reelt kan se. Undersøg billigere muligheder for udgiften på den pæne tøj.
  • Mange forældre giver store og ikke mindst dyre gaver til konfirmanden. Der er en stor økonomisk forskel på at give en gave til 4.000 kroner eller til 5.000 kroner.

 

Brug dit netværk og spar penge på konfirmationen

En konfirmation på et forholdsvis lavt budget, er ikke nødvendigvis en dårlig konfirmation. Den kræver bare mere planlægning og flere timers arbejde fra din side af. Hvis du er interesseret i at holde udgifterne nede på konfirmationen, kan du gøre brug af dit netværk. Du har måske en kollega eller en ven som har et jævnaldrende barn der skal konfirmeres. Sammen kan I aftale at hjælpe hinanden. I kan for eksempel bruge samme service, duge, vaser, pynt, flag og fotograf. På den måde kan du holde udgifterne nede og holde en flot konfirmation for dit barn, uden at skulle bruge hver en krone og øre på kontoen.

Måske kender én i dit netværk en fotograf, én med en flot bil eller nogle som kan være tjenere til konfirmationen. Måske kan I endda bytte tjenester i netværket, så du slet ikke skal betale for hjælpen. Du kan i stedet tilbyde din hjælp og derved spare penge på ellers dyre poster til en konfirmation.

 

Spar penge - Lav online indbydelse til konfirmationen

De fleste laver selv deres indbydelser eller bestiller dem hos en virksomhed og sender dem ud med posten til gæsterne. Vil du gerne spare penge på konfirmationen, er indbydelser en let måde at spare på. Du kan nemlig lave både flotte og kreative indbydelser på din computer, som ikke koster en krone. Det eneste du behøver er gæsternes e-mail adresse og et program at lave indbydelserne i. Laver du indbydelserne selv sparer du både mange penge, men også meget tid på at sidde og lave hver enkelt indbydelse og sende den med posten.
Der er mange ting der skal ordnes i forbindelse med en konfirmation og du skal bruge mange timer på forberedelser til dagen. Din tid kan derfor være kostbar. Er du ikke interesseret i at lave indbydelser, kan du også invitere familie og venner til konfirmationen via Facebook, hvor ud kan oprette en begivenhed. Det er en nem og hurtig måde at invitere gæsterne på, samtidig med at du let kan holde styr på hvor mange gæster der deltager i konfirmationen.

 

Har du brug for lidt hjælp til konfirmationen?

Det er langt fra alle, der reelt har råd til at smide så mange penge efter en konfirmation, og derfor står Kassekreditten klar til at rådgive og hjælpe dig. Vi tilbyder lån mellem 3.000 og 15.000 kroner, til lige det du står og mangler. Måske mangler du penge til festlokalet, maden eller til konfirmandens gave. Der kan være mange grunde. Fælles for dem alle er, at det kan blive en realitet hos os. Ansøger du om et lån i dag, modtager du allerede pengene på din konto inden for få minutter også selvom det er weekend, såfremt vi godkender din ansøgning. Lån penge hos KasseKreditten, og giv dit barn lige den konfirmation du synes han/hun fortjener.