KREDITVURDERING 2019 ▷ Bliv klogere på hvad en kreditvurdering er ✓

Hvad er en kreditvurdering? Find ud af det her

Hvad er en kreditvurdering? Find ud af det her

Hvad er en kreditvurdering? Find ud af det her

Er du i tvivl om hvad en kreditvurdering er? Så er du kommet til det rigtige sted. Læs med her og bliv klogere på hvad en kreditvurdering er, og hvad den har af betydning for dig.

Banker og andre lånetagere laver en kreditvurdering af dig, når du gerne vil låne penge. Det er en vurdering der finder sted, så snart du ansøger om et lån. Det sker på baggrund af de oplysninger, som banken, eller en låneudbydere, kan få adgang til via din e-SKAT. Det kan eksempelvis være dine seneste lønsedler og din årsopgørelse. På baggrund af disse oplysninger, kan de blive klogere på hvor meget, de har mulighed for at låne dig. Læs med neden for og find ud af, hvilke faktorer der påvirker din kreditvurdering.

 

Hvor lang tid tager en kreditvurdering?

Det er forskelligt hvor længe banken, eller en anden låneudbyder, skal bruge på at kreditvurdere dig. Det vil tage længere tid i banken, end hos eksempelvis en online låneudbyder, da en kreditvurdering hos en online låneudbyder foregår automatisk.

Hvor lang tid du skal vente på at blive kreditvurderet, fremgår ofte på låneudbyderens hjemmeside. Vil du gerne låne penge et sted, hvor kreditvurderingen sker hurtigt, kan du med fordel låne penge online. Her tager det ofte kun få minutter.

 

 

Hvad har betydning, når du skal kreditvurderes?

Der er flere faktorer, som kan påvirke din kreditvurdering. Det er din indkomst, dine faste udgifter, dit rådighedsbeløb, din alder og uddannelsesniveau og om du er registreret i RKI. Neden for har vi  beskrevet, hvordan de forskellige faktorer har betydning for din kreditvurdering.

 

Din indkomst har betydning for din kreditvurdering

Din indkomst har stor betydning for, den kreditvurdering din bank eller en anden låneudbyder laver af dig. Din indkomst kan nemlig give et fingerpeg til låneudbyderen om, hvordan din privatøkonomi ser ud. Jo højere indkomst du har, jo mere har du som regel også mulighed for at låne. Derudover tilbyder nogle låneudbyderne også lavere renter til personer med høj indkomst, fordi de kan stille større økonomisk sikkerhed, for det lån de tager. Vær derfor opmærksom på, at de penge får udbetalt hver måned, automatisk vil danne grundlag for den kreditvurdering du får lavet.

 

Kreditvurderingen bliver påvirket af dine faste udgifter

Det er især når du skal låne penge i banken, at du skal vise hvilke faste udgifter du har. På den måde kan de se, hvilke udgifter du har og hvor store de er i forhold til din indkomst. Hos andre låneudbydere vil de estimere hvad dine udgifter er, og på baggrund af det vurdere hvad de kan låne dig.

 

Dit rådighedsbeløb har indflydelse på kreditvurderingen

Når dine faste udgifter er modregnet din indkomst, kan låneudbyderen se hvad dit rådighedsbeløb er. Med dit rådighedsbeløb kan de vurdere, hvor kreditværdig du er. Med andre ord: hvor meget du har mulighed for at tilbagebetale på lånet om måneden. Her kan de altså vurdere, om du med stor sandsynlighed kan betale lånet tilbage inden for tidsfristen.

 

Din alder og uddannelsesniveau kan også have afgørende betydning for kreditvurderingen

Er du interesseret i at låne penge, skal du være opmærksom på om låneudbyderen har en aldersgrænse. De fleste låneudbydere har aldersgrænse på deres lån. Det kan for eksempel være en aldersgrænse på 21 år, hvilket flere og flere låneudbydere vælger. Det skyldes blandt andet, at de ønsker at låne penge til personer der er ansvarlige og har en nogenlunde stabil økonomi. Renten på det lån du bliver tilbudt, kan være påvirket af din alder. Søger en ung person om et lån, er renten på lånet ofte højere, da unge ikke har samme lønforhold. Statistikker viser også, at unge er dårligere betalere. Det kan få låneudbyderne til at tilbyde mindre attraktive lån til unge, i frygt for at de ikke kan tilbagebetale lånet. Også dit uddannelsesniveau har betydning for din kreditvurdering. Er du højt uddannet, vil du have større mulighed for, at finde et godt job med højere indkomst. Det vil betyde, at du kan låne flere penge.

 

Kreditvurderingen vil tage højde for, om du er registeret i RKI

Det er de færreste låneudbydere, der er interesseret i at låne penge til personer registreret i RKI. RKI står for Ribers kredit information, og er et register over dårlige betalere. Er du registreret i RKI, vil låneudbyderne i de fleste tilfælde vurdere, at de ikke kan tilbyde dig et lån. I stedet bør du forsøge at nedbringe din gæld, så din registrering i RKI bliver fjernet.

 

Lynhurtig kreditvurdering hos KasseKreditten!

Hos KasseKreditten tilbyder lån på mellem 3.000 og 15.000 kroner, til lige det du står og mangler. Vi bekymrer os ikke så meget om dit daglige budget. Vil du opleve, at det går meget hurtigere når du skal optage et lån, skal du vælge os fremfor et traditionelt banklån. Ligesom en bank laver vi en kreditvurdering af dig. Det er til gavn for både os og dig, da vi ikke ønsker at sætte dig i en dårlig økonomisk situation. Vi laver en kreditvurdering af dig automatisk, så snart du har sendt os din ansøgning. Inden for få minutter, vil du få svar på din ansøgning. Efter en godkendt ansøgning vil vi lave en straksoverførsel, så du kan få dine penge indenfor få minutter. Det bliver ikke nemmere! Se meget mere her.