BUDGET? Kassekreditten guider - Få en gratis budget skabelon i 2020 ✓

Sådan lægger du et budget

Sådan lægger du et budget

Sådan lægger du et budget

Kassekreditten hjælper dig på vej med at lægge et budget. Er du i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad med at lægge et overskueligt budget for din økonomi? Så læs med her.

 

Hvorfor lægge et budget?

Alle personer kan bruge et godt og overskueligt budget. Det er lige meget, om du har for mange penge mellem hænderne, eller som de fleste andre, godt kunne bruge at skære lidt ned på forbruget.
Du sidder måske og tænker, at du har nogenlunde styr på dine indtægter og udgifter, men mange bliver overrasket. Det er selvfølgelig formålet med at lægge et budget, at du tydeligt kan se hvor du kan spare nogle penge, og hvor du eventuelt kan bruge mere. Lægger du et budget, kan du få mere luft i din økonomi.

 

 

Kom igang med dit budget

Først og fremmest kan det godt være en lille smule følsomt og drænende at lægge sit budget, hvilket sandsynligvis også er derfor så mange undgår at gøre det. Lav din egen liste med faste indtægter og udgifter i hver deres kolonne.
Det er klogt at kigge på de primære plusser og minusser, altså dem der kommer og går fast ind på din konto eneste måned. Derudover er det også en god ide at holde overblik over de sekundære indtægter og udgifter, altså dem der er længere imellem.

Det er for eksempel feriepenge, regninger der falder hvert kvartal, halve år eller hele år, tandlægebesøg og tilbagebetaling af SKAT.

Eksempler på indtægter: Løn, SU, børnepenge, kontanthjælp og dagpenge.
Eksempler på udgifter: Husleje, elektricitet, transport, streamingtjenester/TV, telefon, forsikringer, A-kasse og fitness.

 

Sådan lægger du et budget

Når du skal lægge et budget er det vigtigt at du er realistisk. Det betyder, at du er nød til at være sikker på, hvad du bruger på de forskellige poster hver måned, så du kan danne dig et overblik over din økonomiske situation. Samtidig skal du sørge for at tage højde for uforudsete udgifter, da du derved kan sikre dig selv økonomisk, hvis du pludselig får en ekstra regning eller skal til tandlægen. Det kan du gøre ved at lave en opsparingskonto, så du altid har penge stående på kontoen hvis du skulle få flere udgifter en måned. I budgettet skal du sørge for at inkludere dine forsikringer, samt alle dine andre månedlige eller kvartalvise udgifter. Vi har lavet en budgetskabelon som du kan downloade og bruge helt gratis. Klik blot på linket neden for:

Download “Kassekredittens GRATIS Budget Skabelon” Budget-skema-Kassekreditten.xlsx – Downloaded 4985 times – 47 KB

 

 8 gode råd til dit budget

 • Brug vores budgetskema til at få et større overblik over din økonomi. Den kan gøre dét at lave et budget mere overskuelig, så du kan få styr på dine udgifter og indtægter.
 • Del dine udgifter op i faste og variable udgifter, så du ved hvilke udgifter du har fast hver måned, og hvilke der er varierende. Det kan for eksempel være en tyr til frisør og tandlæge.
 • Læg et budget et år frem, så du er forberedt på fødselsdage, julen, sommerferien og andre vigtige højtider i løbet af året. På den måde slipper du for, at økonomien er træng visse tider på året.
 • Husk at inkludere dit mad forbrug og opsparing med i dit budget. Det gør det nemmere at se hvilke penge du har tilovers til for eksempel byture, oplevelser eller shopping
 • Hvis du altid ender med at leve af havregryn i den sidste halvdel af måneden, så kan du måske have brug for at dele dit faste madbudget op hver uge. Det vil forhindre uligheden i madfordelingen
 • Det er klogt at inkludere gaver i dit budget. Mange af os bruger forholdsvis mange penge på gaver til fødselsdage, konfirmationer, bryllupsgaver osv. Det er også en udgift, så glem ikke at lægge penge til side til det
 • Opsparing, opsparing, opsparing! Du har sikkert hørt det siden du var helt ung, men det kan være en kæmpe hjælp at have lagt penge til side, til de uomgåelige, uforudsete udgifter. Bilreperationer, hårde hvidevarer der går i stykker, eller noget helt tredje. Hvis du allerede har lagt penge til side til det, så bliver U’et i uforudsete altså stumt.
 • Meld dine regninger til PBS og slip for at betale et faktureringsbeløb hver måned. Så sikrer du også, at der ikke er nogle regninger der går i glemmebogen.

 

Sådan sparer du lidt ekstra penge

 • Er du studerende, kan du altid undersøge om et givent sted har studierabat. Som studererende kan der nemlig være mange penge at spare. Du kan også undersøge om der er grupperabat eller lignende.
 • Hold dig informeret omkring din by på deres hjemmeside. Der er ofte gratis events i de større byer.
 • Hvis du gerne vil opleve noget, men pengepungen ikke tillader det, kan du undersøg om de seværdigheder som du ønsker at besøge, har dage med gratis indgang. Det er der ofte på museer eller lignende steder.

 

Kan du ikke få dit budget til at hænge sammen?

Står du i en situation hvor du mangler penge, fordi du ikke har haft helt styr på dit budget, eller fordi der er opstået uforudsete udgifter? Så er der hjælp at hente. Hos KasseKreditten kan du låne mellem 3.000 og 15.000 kroner til lige det du står og mangler. Lån penge hos os og få et større økonomisk råderum og få din økonomi på rette køl igen. Et lån hos KasseKreditten er hurtigt, enkelt og sikkert. Lige så sikkert som at låne i din bank. Forskellen er bare, at vi ikke blander os i hvad du skal bruge pengene til, og så udbetaler vi straks og indenfor få minutter vil du have pengene på din konto.