Får du nok i LØN? ▷ Bliv klogere på forskellige professioners løn i 2020 ✓

Får du nok i løn?

Får du nok i løn?

Får du nok i løn?

Læs med her og bliv klogere på om du får nok i løn, eller hvad du kan forvente af løn hos forskellige professioner. I Danmark er der forholdsvis stor forskel på lønniveauet hos de forskellige professioner. Derfor har vi lavet en liste over lønniveauet på 13 forskellige professioner, så du kan få et overblik over hvad du gennemsnitligt kan forvente at få i løn. Lønnen er inklusiv pension.

Du kan læse mere om følgende professioner:

 • Lærer
 • Pædagog
 • Tømrer
 • Elektriker
 • Tjener
 • Butiksassistent
 • SOSU-assistent
 • Læge
 • Kundeservicemedarbejder
 • Sygeplejerske
 • Chauffør
 • Lagerarbejder
 • Frisør

1. Løn som lærer

En folkeskolelærers løn kan spænde bredt. Den er afhængig af hvor længe du har været uddannet, hvor længe du har været ansat og hvor i landet du arbejder. Som folkeskolelærer kan du være ansat på en grundløn eller anciennitetsløn (en personlig ordning). De fleste folkeskolelærer er ansat på en grundløn, som vil stige i løbet af ansættelsen. Denne stigning sker efter ansættelse i 4, 8 og 12 år.

Som nyuddannet lærer tjener du i gennemsnit 27.631 kroner før skat om måneden. Har du flere års erfaring vil du gennemsnitlig tjene 30.863 kroner før skat om måneden.

 

2. Løn som pædagog

En pædagogs løn består af en grundløn som kan blive suppleret af en funktions- og kvalifikationsløn og en resultatløn. Lønnen er yderligere afhængig af hvor i landet du er anset og hvilke funktioner du bestrider i dit arbejde.

Som nyuddannet pædagog tjener du i gennemsnit knap 26.000 kroner før skat om måneden. Efter 10 års arbejde vil du minimum tjene 28.703 kroner før skat om måneden.
Udover disse lønsatser kan du forvente 14% i pension og tillæg for arbejde som ligger uden for normal arbejdstid. Ofte bliver arbejde uden for normal arbejdstid og overarbejde omregnet til afspadseringstimer.

 

3. Løn som tømrer

Som tømrer er lønnen varierende alt efter hvilke arbejdsopgaver du har og hvor du er ansat. Lønnen er dog ikke afhængig af hvor i landet du arbejder. Som tømrer har du mange forskellige arbejdsopgaver, og skal derfor have mange færdigheder.

Som tømrer tjener du gennemsnitligt 26.056 kroner om måneden før skat, men er en smule vekslende alt efter arbejdsopgaver og erhvervserfaring.

 

4. Løn som elektriker

En elektrikers løn varierer alt efter om du er fastlønnet eller timelønnet. Lønnen er derudover også afhængig af hvilken branche der er tale om, og om hvor i landet du er ansat.

Mange elektrikere er timelønnet, men så er det uvist hvor meget den månedlige indkomst er på. Vil du gerne være sikret en mere fast månedsløn, kan det derfor godt betale sig at være fastlønnet. Er du timelønnet kan du som elektriker forvente en månedsløn på 32.721 kroner før skat. Er du fastlønnet ligger lønnen på 31.940 kroner før skat (begge lønniveauer er udregnet efter 37 timers arbejde ugentligt).

 

5. Løn som tjener

Lønniveauet for en tjener er gennemsnitligt på 21.920 kroner om måneden før skat. Der er forskel på lønnen alt efter hvilken café eller restaurant du er ansat på. Ikke alle caféer eller restauranter forventer at ansætte uddannet tjenere, men er du uddannet kan du ofte forlange mere i løn grundet dine erfaringer og kvalifikationer.

 

6. Løn som butiksassistent

Som butiksassistent er din løn afhængig af hvilke arbejdsopgaver du har og hvilken slags butiksassistent du er. Der er mange forskellige former for butiksassistent. Som butiksassistent tjener du gennemsnitlig 21.311 kroner før skat om måneden. Dette afhænger også af arbejdstiderne, da nogle butiksassistenter arbejder på skæve tidspunkter.

 

7. Løn som SOSU-assistent

Der er stor forskel på lønniveauet hos SOSU-assistenter alt efter om du er nyansat eller om du har været ansat i 4 eller 10 år.

Som nyuddannet SOSU-assistent ligger lønnen på 27.668 kroner om måneden før skat. Efter 4 års ansættelse stiger indtjeningen til 28.068 kroner om måneden før skat, mens lønnen stiger til 31.030 kroner om måneden før skat efter 10 års ansættelse.

 

8. Løn som læge

Som nyuddannet læge kan du forvente at tjene 32.679 kroner før skat om måneden. Efter ansættelse i nogle år kan du forventet at tjene 42.765 kroner om måneden før skat.

Lønnen er afhængig af om du arbejder i en kommune eller i det private. Arbejder du som læge i det private kan du forvente en lønstigning på omkring 3.000 kroner om måneden før skat.
Lønnen er yderligere afhængig af hvilken slags læge du uddanner dig til. Du kan for eksempel uddanne dig til speciallæge, overlæge, praktiserende læge eller dyrlæge. Dette har indflydelse på din månedlige indtjening.

  

9. Løn som kundeservicemedarbejder

En kundeservicemedarbejders indtjenning er afhængig af hvor du arbejder. I københavns områder tjener du ofte 3000-4000 kroner mere, end andre steder i Danmark. Mange kundeservicecentrer kører provision eller bonusordninger, som er en del af lønpakken hos den enkelte kundeservicemedarbejder.

Grundlønnen ligger på 20.000 kroner om måneden før skat. Hertil kan du som kundeservicemedarbejder tjene mellem 0-8000 kroner om måneden i provision eller bonus før skat. Har du erfaring i branchen kan du efter 5 eller 10 år i kundeservice forvente en lønstigning.

 

10. Løn som sygeplejerske

Som sygeplejerske er lønnen afhængig af om du er ansat i en region eller i en kommune. En nyuddannet sygeplejerske i en region tjener gennemsnitligt 23.923-25.158 kroner om måneden før skat. En nyuddannet sygeplejerske i en kommune kan forvente at tjene 24.254-25.479 kroner før skat om måneden.

Hos ikke nyansatte sygeplejersker ligger lønnen på 30.194 kroner før skat hver måned. Som sygeplejerske får du dertil 13,51% i pension og tillæg ved vagter om aftenen og natten samt i weekender. Tillægget kaldes for genetillæg og udgør gennemsnitligt 2.185 kroner ekstra om måneden før skat.

 

11. Løn som chauffør

Der findes flere former for chauffører. Er du lastbilchauffør vil din gennemsnitlige månedsløn ligge på 27.295 kroner før skat. Er du almindelig chauffør ligger lønnen lidt lavere på 25.224 kroner før skat om måneden.

Lønnen kan være vekslende alt efter om der foretages overarbejde, om du som chauffør tager ekstra vagter eller arbejder uden for normale arbejdstider. Mange chauffører arbejder mere end de almindelige 37 timer om ugen. Det vil selvfølgelig have indflydelse på den månedlige indtjening.

 

12. Løn som lagerarbejder

En lagerarbejders løn er vekslende. Dette skyldes at mange lagerarbejdere tager aften eller nattearbejde hvor timelønnen er en del højere end i dagstimerne. En lagerarbejder får gennemsnitlig 22.046 kroner om måneden før skat. Dette er dog for en lagerarbejder der har almindelige arbejdstider i dagtimerne. Arbejder du på andre tidspunkter (om aftenen og natten) kan du tjene helt op til 35.500 kroner månedligt før skat.

Lønnen er også afhængig om du er faglært eller ufaglært, og lønnen kan derfor være betydelig mindre for ufaglærte.

 

13. Løn som frisør

Som frisør er lønnen vekslende. Hos nogle frisørsaloner er der udover mindstelønnen en provisionsløn, som bliver indgået med den enkelte medarbejder. Den månedlige løn er afhængig af overarbejde og arbejdstider. Arbejder du uden for normale arbejdstider får du et tillæg på mellem 28.50-95,25 kroner per time. Overarbejder du får du typisk 50-100% i tillæg per time.

En gennemsnitlig månedsløn for en frisør er på 26.796 kroner før skat.

 

Mangler du lidt ekstra på kontoen?

Som du kan se, er det ikke alle professioner der tjener lige meget. Måske står du i en situation hvor du overvejer et nyt job. Måske føler du ikke, at din løn stemmer overens med dine forventninger/kvalifikationer eller det arbejde du udfører. Der kan være mange overvejelser oppe, når det kommer til at finde det rigtige job. Selvfølgelig skal man lave det man interesserer sig for og godt kan lide, men lønnen har for mange også meget at sige.

Hvis du står i en situation, hvor du godt kunne bruge nogle ekstra tusinde på kontoen. Så er du kommet til det helt rigtige sted. Hos KasseKreditten.dk kan du låne penge til lige det du står og magler. Måske til at kunne betale dine regninger, til uforudsete udgifter eller til at indfri dine drømme. Der er mange muligheder.

Vi tilbyder lån mellem 3.000 og op til 15.000 kroner. Lån penge hos KasseKreditten og få penge på kontoen allerede indenfor få minutter, også selvom det er weekend.