NY SOFA 2020 ▷ Mangler du en ny sofa, rådgiver KasseKreditten dig ✓

Få råd til en ny sofa

Få råd til en ny sofa

Få råd til en ny sofa

Dagdrømmer om en ny sofa? Læs vores guide til køb af en sofa og bliv bedre klædt på til dit nye køb

 

Overvejelser inden køb af ny sofa

Leder du efter en sofa med plads til hele familien eller bare plads nok til to? Skal den være perfekt til en eftermiddagslur, eller til når du har gæster til eftermiddagskaffe? Skal den være af stof eller læder og skal den kunne holde til meget? Der er mange ting du skal forholde sig til, når du gerne vil købe en ny sofa.

Derfor har vi samlet 10 ting som du skal bør tænke over, inden du går på udkig efter en ny sofa:

 • Placering
 • Størrelsen
 • Siddeform
 • Materiale
 • Farve
 • Vedligeholdelse
 • Slidstyrke
 • Design
 • Opbevaring
 • Udtræk

 

Hvilken farve sofa skal du vælge?

Er du i tvivl om hvilken farve sofaen skal være, kan du med fordel vælge 2-3 farver, som du mener der passer ind til den indretning du har i din stue. Selv den flotteste sofa kan være malplaceret i de forkerte omgivelser. Derfor er det vigtigt, at du gør dig tanker om hvilken form, størrelse og farve der vil passe ind i det rum som den nye sofa skal stå i.

Farver såsom sort, grå og hvid passer i de fleste indretninger. Prøv derfor at udfordre dig selv lidt på farveskalaen.

 

Bibehold en pæn sofa

Vil du gerne have en sofa der står pænt selv efter flere år, bør du vælge et stærkt materiale. Levetiden afhænger både af stoffets tykkelse og væveteknik. Vil du gerne have en sofa der bliver ved med at stå pænt, skal du holde dig fra syntetisk materiale. Dog er de fleste sofaer i dag lavet af stof, som tilpasser sig til ethvert hjemmemiljø.

Det er de færreste der tænker over, at deres sofa kan tage meget skade af sollys. En sofas evne til at modstå sollys, bør du have i dine tanker når du køber en ny sofa. Skal din sofa placeres sydvendt, bør du købe en sofa i et syntetisk materiale, da dets kvalitet er bedre til den situation. Her vil naturmaterialer være knap så ideelle.
Vær dog opmærksom på at alle tekstiler vil falme med tiden, så det handler om at vælge en sofa i et materiale som falmer mindst, hvis det skal stå i sollys.

 

Hvordan skal din nye sofa se ud?

Det er meget forskelligt, om folk er til en høj eller lav sofa, om de er til en blød eller hård eller om den skal være lille og hyggelig eller stor og rummelig. Det er altså meget individuelt.

God huskeregel når du skal finde en ny sofa:

Hvis du skal på udkig efter en behagelig sofa du også kan ligge i, skal du tænke på sofaens dybde. Er du derimod på udkig efter en sofa du kan sidde komfortabelt i, bør du fokusere sofaens højde.

 

Fordele og ulemper ved en sofa i læder

Fordele

 • Materialet er lækkert
 • Det er eksklusivt
 • Slidstrækt
 • Behandlingen er ganske simpel. Du skal blot smøre læderet ind i læderfedt

Ulemper

 • Materialet bliver koldt om vinteren og varmt om sommeren
 • Falmer med årene

Vil du gerne have en lædersofa, men synes at priserne på lædersofaer er for høje, så er der andre alternativer. Det såkaldte "By-cast-læder" er meget populære og findes oftest i de billigste prisklasser. Dog indeholder denne type kun 10% læder, mens resten er plast.

 

Stop med kun at drømme om en ny sofa

Hos KasseKreditten kan vi realisere dine drømme. Du behøver ikke længere blot at drømme om en ny sofa eller andre møbler til din lejlighed. Låner du penge hos os, kan dine drømme blive til en realitet inden for få minutter også selvom det er weekend. Står du og mangler penge til en ny sofa, et nyt spisebord eller noget helt tredje, er der hjælp at hente. Der er mange muligheder, og det er kun fantasien der sætter grænser.

Det kan være rart at få ommøbleret sit hjem, men det er ikke altid at økonomien tillader det. Tager du et lån hos os, kan du få et økonomisk råderum, så du alligevel kan købe det du står og mangler. Så skal du ikke længere kun drømme om en ny sofa. Lån penge hos KasseKreditten og få fingrene i lige den sofa du står og mangler.