Nytårsaften 2020 ▷ Sådan sparer du penge på dit nytår - Læs mere

Sådan sparer du penge nytårsaften

Sådan sparer du penge nytårsaften

Sådan sparer du penge nytårsaften

Nytårsaften er en herlig aften med mange festligheder, men hvordan får du egentlig den festligste aften uden at bruge for mange penge på den? Der er så mange ting at holde styr på, så det kan gå hen og blive rigtig svært at holde aftenens begivenhed på et lavt budget. Selvom du gerne vil holde det på et lavt budget, skal du samtidig føle, at din nytårsaften har været god. Denne guide, som vi har udarbejdet, har til formål, at give dig den bedste mulige måde at holde din nytårsaften på ift. økonomi og traditioner. Derudover forklarer vi også, hvad der ligger til grund for traditionerne.

Nytårsaften byder på mange traditioner

Der er mange traditioner, som man gør brug af i hele vesten og østen. Det er dog ofte meget anderledes traditioner, som man har, i de forskellige verdensdele. Herunder har vi 10 forskellige traditioner eller besparelsesmuligheder, som vi i Danmark har.

1. Din nytårsudklædning

Engang klædte folk sig ud og gik fra hus til hus. Meningen med dette var så, at dem man besøgte skulle gætte, hvem du var. Denne tradition fortsatte fra nytår til den 6. januar. I dag fungerer udklædningen på en anden måde. Vi dresserer os i de flotteste kjoler og i de smarteste jakkesæt. Der er samtidig også folk, der ønsker at gøre mere grin med det. I denne situation trækker folk ofte hatte, hagesmække og kostumer på. Nytårsaften byder derfor på mange forskellige slags udklædninger, der både kan være dyre og billige. Du kan sagtens finde billige jakkesæt og kjoler på internettet. Du kan derimod også gå ud at bruge en masse penge for at have det rigtige mærke osv. Prisklassen afhænger bare af, hvor meget du ønsker at gøre ud af nytårsudklædningen.

2. Dronningens nytårstale

Dronningens nytårstale er blevet større og større igennem årene. Hele 96 procent, der havde sit tv tændt i 2017, sad og så dronningens nytårstale. Det svarer til 1.402.000 seere, og der er formentlig flere, der har set med på en tjeneste. Det er der mange, der har fået øjnene op for, og en af dem er bettingfirmaerne. Du kan derfor til nytårsaften 2020 lave et odds på, hvad du tror, at dronningen har tænkt sig at nævne i sin nytårstale.
Det har dog ikke altid været kendt som ’dronningens nytårstale’, for første gang udsendelsen blev vist i fjernsynet, var den 1. januar 1958. Her var det ikke dronning Magrethe, der holdt talen, men derimod var det hendes far kong Frederik IX. Det var også denne dag, hvor ordene ”gud bevare Danmark” blev kendt, og de har holdt ved lige siden. Så ønsker du at se talen igen i år, kan du tænde for fjernsynet klokken 18 nytårsaften.

3. Nytårsmenuen

Nytårsmenuen har førhen i lang tid budt på fisk på menuen. Det er stadig til stede på nytårsmenuen, men man er nok mere gået væk fra den klassiske torsk, som man engang var vant til. Hummer er blevet en meget populær spise nytårsaften. Det er grundet, at det anses for en luksuriøs ret, og det viser, at dit år har været så godt. Det er dog overhovedet ikke nødvendigt at gå ud og bruge denne mængde penge på en ret. Det er meget nemt at finde en billigere ret at lave, da internettet er fyldt med dem. Det kan samtidig også gøres utrolig festligt, det hele handler bare om farverne og dekorationen på tallerkenen. Så du kan enten finde den billigere ret på internettet, eller du kan vælge at gå i dit kreative hjørne og komme på den selv. Hvis du nu ikke ønsker at spare på menuen, kan du bare blive ved hummeren eller en anden form for dyr spise.

4. Bordbomber og nytårspynt

Bordbomber og nytårspynt er en tradition, der har holdt ved i lang tid, og som stadig holder ved. Farverne plejer ofte at være sølv og guld baserede. Det var nemlig disse farver, som penge havde engang, og det symboliserer, at det har været et økonomisk godt år. Det er tværtimod dog ikke specielt dyrt at købe, hvis du leder de rigtige steder. Når du søger efter nytårspynt og bordbomber på internettet, vil du hurtigt finde ud af, at det kan fås meget billigt. Det kan dog på nogen sider virke næsten helt uvirkeligt, at det er så billigt. Især i disse situationer vil vi anbefale dig at gøre brug af kundeanmeldelseshjemmesider. Disse sider kan hurtigt give dig et indtryk i, hvor troværdig udbyderen til nytårspyntet er.

5. Fyrværkeri hører sig hjemme nytår, men behøver du det?

Man mente engang, at hekseri og onde ånder var særlig aktive på denne højtid. Derfor gjorde man dengang brug af geværer for at larme så meget som muligt, så det kunne skræmme alt det onde væk. I dag har man erstattet det med fyrværkeri. Man gør dog ikke brug af fyrværkeriet i dag på grund af overtro, men derimod på grund af at det er flot og for at skyde året ordenligt i gang. Det kan dog meget hurtigt blive en af de tunge udgifter nytårsaften. Derfor er det en god idé, at hvis du bor i storbyer så ikke køber fyrværkeri. Du vil alligevel være omgivet af en masse fyrværkeri. Hvis du virkelig skal have fyrværkeri, kan du lægge et budget for det inden og lade vær med at købe de dyre raketter og batterier, som har de store titler. Dem vil du formentlig alligevel se hos en af dine naboer.

6. Den verdenskendte sketch ”90 års fødselsdagen”

Sketchen der hedder ”90 års fødselsdagen” er meget velkendt i Danmark og mange andre lande. Den er simpelthen så verdensset, at den kom i Guiness Rekordbog, som værende den mest genudsendte fjernsynsproduktion i verdenen. Det bliver også mindst sendt én gang om året i Danmark og ofte flere gange. Den sjove butler har også et citat i sketchen ”same procedure as last year”, som passer godt med, at udsendelsen bliver sendt samme tidspunkt hvert år. Der var også hele 1.050.000 seere, der sad og så denne sketch i Danmark i 2017. Kun lidt over 350.000 mindre end dronningens nytårstale. Den blev for første gang vist i dansk tv i 1973, og den har holdt ved alle år bortset fra et enkelt. Der var et år, hvor DR besluttede at droppe sketchen, men det skabte så stort et ramaskrig, at de har vist den lige siden.

7. Champagne er også en nytårstradition

Traditionen lyder altid på, at man skåler i champagne, når man kommer ind i det nye år. Der er dog mange forskellige måder at gøre dette på. Er du en af dem, der ikke rigtig kan smage forskel på en af de billigste champagner, og de der er lidt tungere i pris? Så anbefaler vi at lade vær med at købe de dyrere, bare fordi du mener, at det er sådan traditionen lyder. Det vil da være fantastisk at spare penge på noget, som du alligevel ikke kan smage forskel på. Hvis du derimod godt kan lide at drikke de dyrere champagner, og at du ikke ønsker at spare på det, kan du skære lidt mere i de andre nytårsomkostninger.

8. Den lækre kransekage

Kransekagen er et sted, hvor du også kan spare en del penge. Du kan for det første lave den selv fremfor at betale en masse penge ved at købe den færdiglavet. Hvis du derimod ikke fungerer i et køkken så vær opmærksom på, hvor meget kransekage du overhovedet behøver at købe. Der er ingen grund til at købe de største kransekagemodeller, der består af mange lag. Dine gæster har alligevel spist deres del, inden det bliver tid til kransekage. Så gør brug af enkelte lag eller undgå lagene. Du kan i stedet servere dem skåret ud i stykker. Det smarte ved denne måde er, at dine gæster ikke har en anelse om, at der er sparet på kransekagen.

9. Uddeleger opgaver i stedet for at stå med hele opgaven selv

Du står måske og har aftalt med dine nærmeste venner, at i skal holde nytår hos dig. Det kan dog ende med at blive en rigtig dyr omgang, hvis du selv står med fyrværkeri, pynt, forret, hovedret, kransekage/dessert osv. Derimod vil det være en rigtig god idé, at uddelegere opgaverne. Så alle har hver deres opgave til nytårsaften. Så kunne du, der er vært, slappe mere af både i tankerne og økonomisk. Det vil give dig en mere vellykket nytårsaften på så mange måder. Det vil samtidig også gøre dine gæster mere glade, da de føler, at de har været med til at gøre nytårsaftenen til det, som den er.

10. Forbered dig allerede månederne op til nytår

Supermarkeder er godt klar over, at folk er desperate efter champagne og vin dagene op til nytår. Her vil det være en rigtig god idé, at gøre brug af tilbuddene på disse dyre alkoholmidler. Derudover kan nytårspyntet også være en god investering at købe i månederne op til selve aftenen. Pyntet plejer nemlig, at blive sat op i pris lige op til nytår, da der er stor efterspørgsel på det i denne tid. Generelt er det bare en god idé, at gå på indkøb efter dine ønskede ting, når efterspørgselen ikke er så høj.

Tror du at økonomien vil presse på nytårsaften?

Hvis du er af den overbevisning, at du vil få problemer med at finde kapital til at kunne fejre nytår? Så kan du nemt og hurtigt få en kredit, med en af de laveste renter på det danske kredit marked hos Kassekreditten. Kassekreditten ønsker ikke for dig, at du ikke får fejret din nytårsaften ordenligt. Derfor kan du låne imellem 3.000-15.000 kroner hos Kassekreditten. Vi har en af de laveste renter på det danske kredit marked! En månedlig rente på kun 12,5 procent. Du finder ansøgningsformularen i toppen af din browserside, og den er helt gratis og uforpligtende. Så ved at ansøge bliver du ikke hængt op på lånet. Derudover tager ansøgningen kun ét minut at udfylde. Efter at du har accepteret dit lånebeløb og ansøgningen er udfyldt, vil du få udbetalingen indenfor få minutter. Pengene kan overføres til din konto 24/7.

Har du yderligere spørgsmål?

Befinder du dig i den situation, at du gerne vil vide mere om Kassekreditten? Eller har du nogle ubesvarede spørgsmål vedrørende vores kreditlån? Det er meget nemt at få besvaret disse spørgsmål. Du kan i toppen af denne side finde vores lånevilkår og vores ofte stillede spørgsmål. Her er der i hvert fald rigeligt hjælp at hente. Men hvis dette ikke er tilstrækkeligt for dine spørgsmål, kan du tage kontakt til vores kundeservice. Vores kundeservice tager imod opkald imellem 9-17 fra mandag til fredag på: +45 71 70 10 60. Du må også meget gerne sende os en mail i stedet. Der er nemlig åbent for mailen alle ugens dage, det gør du på: info@kassekreditten.dk.
Vi håber at vores guide til nytårsaften kan være til din hjælp, og vi sender dig mange gange godt nytår!