Nytårsfortsæt 2020 ▷ Få 6 billige nytårsfortsæt der virker ✓

6 økonomiske nytårsfortsæt der virker

6 økonomiske nytårsfortsæt der virker

6 økonomiske nytårsfortsæt der virker

De fleste har prøvet at lave et nytårsfortsæt, som skal danne gode og nye rammer for det nye år der er i vente. Du har måske mest hørt om folk der går på kur eller starter træning efter nytår, men du bør overveje om ikke dit nytårsfortsæt skal omhandle din økonomi. Der kan være mange penge at spare på årsbasis, hvis du gennemgår din økonomi, og eventuelt sparer eller skærer visse udgifter fra.
Hvem har ikke lyst til at lave et nytårsfortsæt, der virkelig viser resultater når året er omme? Så er det også nemmere at overholde det mål man har sat sig. Vi har lavet en liste over 6 økonomiske beslutninger du kan tage, som giver dig et bedre finansielt år 2020. Læs med her og bliv klogere på hvordan det kan lade sig gøre.

1. Nytårsfortsæt: Opdater eller læg dit budget

Når et nyt år starter kan det være en god ide, at gå sit budget efter i sømmene. Er det lang tid siden, at du har lavet et budget, eller har du aldrig lavet et, så er det på tide. Læg eller opdater dit budget er et nytårsfortsæt, der virkelig kan skabe bedre økonomiske rammer for dig i fremtiden. Så kan du reelt set se, hvad du har af udgifter og indtægter. Dermed kan du få et større overblik over din økonomi. Uden et budget kan det være svært, at finde ud af på hvilke poster du kan spare penge.


Sådan gør du

Når du skal lægge et budget er det vigtigt at du er realistisk. Samtidig skal du sørge for at tage højde for uforudsete udgifter, da du derved kan sikre dig selv økonomisk, hvis du pludselig får en ekstra regning eller skal til tandlægen. I budgettet skal du sørge for at inkludere dine forsikringer, samt alle dine andre månedlige eller kvartalvise udgifter. Vi har lavet en budgetskabelon som du kan downloade og bruge helt gratis. Klik blot på linket nedenfor:

Download “Kassekredittens GRATIS Budget Skabelon” Budget-skema-Kassekreditten.xlsx – Downloaded 4985 times – 47 KB

2. Nytårsfortsæt: Lav en opsparing

For at få en bedre økonomi, kan du med fordel lave en opsparingskonto, så du altid har penge stående på kontoen, hvis du skulle få flere udgifter en måned. Ved at sætte lidt penge til side hver måned, er du sikret hvis uheldet skulle være ude, eller hvis du blot ønsker at forkæle dig selv lidt.

Når du laver en opsparing er det en god ide, at du sætter dig i mål for hvad du gerne vil spare op til og hvor meget du ønsker spare op. Hos de fleste banker kan du lave en opsparing, som automatisk trækker fra din primære konto hver måned. Så er du sikret, at du får sparet penge op hvor måned. Det er et nytårsfortsæt der kan hjælpe dig og skabe et bedre økonomisk fundament på længere sigt.

3. Nytårsfortsæt: Spar på dit forbrug i hverdagen

Du kan spare mange penge om året, hvis du tænker over dit forbrug i hjemmet. Du kan spare helt op til 15% af dit energiforbrug årligt, ved at skære ned på dit vand, el og varme forbrug. For at spare penge på dit energiforbrug, kan du slukke for standby produkter og huske at slukke lyset i rum hvor det ikke er nødvendigt. Vandforbruget kan du spare på ved eksempelvis, at fylde vaske- eller opvaskemaskinen helt op eller tage kortere bade, Som du kan se, kræver det ikke det store af dig. Du skal blot lave nogle af dine vaner om – det kan spare dig for mange penge årligt.
Derudover er der også mange penge at spare ved, at lægge en madplan og handle 1 gang om ugen. På den måde undgår du også impulskøb.

4. Nytårsfortsæt: Ret din forskudsopgørelse til

I starten af hvert år modtager du en årsopgørelse for det forhenværende skatteår. Her kan du finde informationer omkring, om du skal have penge tilbage i SKAT eller får et skattesmæk, fordi du har betalt for lidt i SKAT. For at forhindre at du får et skattesmæk, som kan have stor indvirkning på din hverdagsøkonomi, bør du altid ændre din forskudsopgørelse, hvis der sker ændringer i din økonomi. Det kan for eksempel være, hvis du tjener mere eller mindre fremover og hvis du eller din arbejdsplads flytter. Med dette nytårsfortsæt gør du dig selv en tjeneste – du slipper nemlig for at din årsopgørelse laver rod i din økonomi.

5. Nytårsfortsæt: Skær ned på unødvendige omkostninger

Et nytårsfortsæt der også kan give dig flere penge mellem hænderne, er hvis du skærer ned på dine abonnementer på eksempelvis musiktjenester, fitness, magasiner eller noget helt fjerde. Ofte har vi nogle abonnementer som vi ikke bruger, som vi kan opsige og derved spare penge hver måned. Der er ikke noget værre end, at bruge penge på noget, som vi alligevel aldrig får brugt. Selvom udgifterne hver især kun er på få hundrede kroner, bliver de tilsammen et større beløb årligt. Gennemgå derfor dine udgifter, så du kan danne dig et overblik over, om du kan afmelde nogle dine abonnementer fra. Neden for har vi lavet et eksempel til dig, så du kan se hvor meget du kan spare ved blot at afmelde få faste udgifter:

Fitness abonnement: 259 kroner om måneden
Abonnement på musiktjeneste: 99 kroner om måneden

259 kroner x 12 måneder = 3.108 kroner
99 kroner x 12 måneder = 1.188 kroner
Du vil på et år spare: 4.296 kroner.

6. Nytårsfortsæt: Genforhandle de udgifter du kan

Der er mange penge at spare på for eksempel dine forsikringer. For det første bør du undersøge, om ikke det er billigere for dig at slå dine forsikringer sammen. Dernæst bør du undersøge om der er penge at spare, ved at flytte dine forsikringer til et andet forsikringsselskab. I den forbindelse er det også en mulighed, at du ringer til dit forsikringsselskab og forsøger at genforhandle prisen på dine forsikringer.

Det siges, at man skal tjekke op på sine forsikringer hvert 2. år, da der er meget konkurrence på markedet. Du kan måske spare penge på, at have dine forsikringer hos en konkurrent, eller ved at presse dit forsikringsselskab på prisen. Derfor er det altid en god ide, at sammenligne forsikringer minimum hvert 2. år.

Mangler du penge til det du ikke nåede i 2019?

Nogle gange kan økonomien være hårdere end andre. Har du haft en stram økonomi i 2020 bør lægge et budget, så du har større overblik over din økonomi i det nye år. Så har du større forståelse for hvilke udgifter og indtægter du har. På den måde kan du også spare penge, så du har råd til at gøre og købe de ting du gerne vil.

Fik du ikke gjort eller købt de ting som du gik og drømte om i 2018? Så er der hjælp at hente. Hos KasseKreditten.dk kan du låne mellem 3.000 og 15.000 kroner til lige det du står og mangler. Vi udbetaler pengene indenfor få minutter til din konto. Via vores straksoverførsel er det muligt, at få penge i alle ugens dage, også i weekenden.

Måske mangler du penge til at betale for uforudsete udgifter, til en rejse eller noget helt tredje. Hos os går vi ikke op i hvad du vil bruge pengene til – det er helt op til dig! Lån penge hos os og få råd til lige det du mangler.