Overtræk på kontoen? ▷ Sådan undgår du overtræk hver måned 2019 ✓

Slip for overtræk på kontoen – Sådan gør du

Slip for overtræk på kontoen – Sådan gør du

Slip for overtræk på kontoen – Sådan gør du

Har du et overtræk på din konto hver måned og kan det virke uoverskueligt at komme af med det faste overtræk? Så er der hjælp at hente. Det kan være svært at få grønne tal på kontoen, hvis du har en tendens til at bruge flere penge hver måned, end hvad der står til rådighed på din konto. Læs med her og bliv klogere på hvordan du kan få din økonomi på rette køl igen. Brug vores råd og få mere styr på din økonomiske situation.

 

Slip ud af den onde spiral

Det kan være svært at vende en dårlig økonomi, men jo før du gør noget ved det, jo hurtigere kan du få styr din økonomi. Så slipper du også for overtræk hver måned. Det første du kan gøre for at undgå overtræk, er at sænke dit forbrug for hver måned der går. Så kan du med få skridt nå i mål med en bedre økonomi. For at få bugt med det månedlige overtræk bør du danne dig et overblik over din økonomi. På den måde kan du også finde ud af hvor meget du reelt bruger og på hvilke poster du kan spare penge. Læs med og få 5 gode råd til at slippe for overtræk.

 

Sådan lægger du et budget – Få gratis budgetskabelon

Under budgetlægning er det vigtigt at være realistisk. Vær derfor nøjagtigt når du skriver hvad du bruger på de forskellige poster hver måned. Så kan du nemmere danne dig et overblik over din økonomi. Når du lægger budgettet bør du også tage højde for uforudsete udgifter, så du er sikret hvis uheldet skulle være ude. Det kan f.eks. være at din bil går i stykker eller skal forbi tandlægen. Vi har lavet en budgetskabelon som du gratis kan downloade. Udfyld felterne og få et større overblik over din økonomi. Download budgetskabelonen nedenfor:

Download “Kassekredittens GRATIS Budget Skabelon” Budget-skema-Kassekreditten.xlsx – Downloaded 4985 times – 47 KB

 

5 gode råd mod overtræk

1. Læg et budget og undgå at få overtræk hver måned

Alle bør i princippet lægge et budget. Lægger du et budget kan du få overblik over din økonomiske situation. Så ved du hvilke indtægter og udgifter du har og dermed hvor for mange penge du har mellem hænderne når alle regninger og udgifter er betalt.
Måske føler du, at du har nogenlunde styr på dine indtægter og udgifter, men det viser sig ofte når du lægger et budget, at du bliver overrasket over de udgifter du har. Det er selvfølgelig formålet med at lægge et budget, at du tydeligt kan se hvor du kan spare nogle penge. Lægger du et budget, kan du få mere luft i din økonomi.

2. Skær ned på dine udgifter

Det kan være en god ide at du gennemgår dine udgifter og finde ud af, om der er nogle steder du kan spare penge. Måske bruger du ikke en af dine streamingtjenester eller dit fitnessabonnement. Her kan der være mange penge at spare om året, hvis du for eksempel skærer to månedlige udgifter fra. Det kunne eksempelvis se sådan ud:

Fitnessabonnement på 159 kroner om måneden: 12 x 159 kroner = 1.908 kroner om året.
Musiktjeneste på 99 kroner om måneden: 12 x 99 kroner = 1.188 kroner om året.
Det er en samlet besparelse på 258 kroner om måneden og 3.096 kroner om året.

Skærer du ned i dine faste udgifter kan det bidrage til, at du enten får et mindre overtræk hver måned eller i bedste fald slipper helt for overtræk.

3. Læg penge til side til uforudsete udgifter

Lægger du penge til side hver måned til uforudsete udgifter, slipper du for at ende i overtræk fordi der pludselig opstår uforudsete udgifter.

4. Sæt dig et mål

Det er ofte en del mere motiverende, når man sætter mål for sig selv. Hvis du gerne vil have grønne tal på din bankkonto, kan du for eksempel sætte dig et mål om, at du gerne vil udligne dit overtræk indenfor en periode på 6 måneder. Så kan du gå målrettet efter det og se hvordan du måned for måned kommer tættere på at nå dit mål.

5. Lav en opsparing

Det kan være en god ide at lave en opsparing, så du altid har penge på kontoen til eksempelvis gaver, frisør, tandlæge mm. Det er ikke en del af dine månedlige udgifter, og du kan derfor godt glemme dem. Ofte falder tingene også sammen og så ender du med at skulle købe 2 gaver en måned. Det kan have betydning for dit månedlige rådighedsbeløb og det kan i sidste ende betyde, at du er nødt til at lave et overtræk.

Muligheder for overtræk på kontoen

Når du laver et overtræk på din konto, kan det med tiden komme til at koste mange penge for dig. Det skyldes, at du ofte skal betale meget høje renter for overtræk. Går din konto ofte i minus, bør du undersøge hvilke reelle omkostninger det fører med sig.

Har du ofte overtræk på din konto, bør du kontakte din bank få at få lavet en mere holdbar løsning. I det tilfælde vil de fleste banker tilbyde en kassekredit, som er en billigere løsning end at du går i minus hver måned. Ulempen ved at få en kassekredit er dog, at du føler du har nogle penge som reelt set bare er et lån. Du bør derfor overveje nøje, om du ikke skal få mere balance i din økonomi så du både slipper for overtræk og en mulig kassekredit hos banken.

 

Undgå overtræk på kassekredit

Har du fået en kassekredit i din bank, som du kan bruge som du vil, er det svært at vende skuden. Derfor bør du lav en betalingsordning, så du sikrer dig at du betaler af på dit kassekredit og ikke bare ender med at bruge den op hver måned. Så kan der nemlig gå lang tid, før du har bugt med dit overtræk.

 

Få rådgivning i din bank

En del af dét at have en bank er, at du kan få rådgivning til din økonomi. Det kan være en god ide, hvis du løbende følger med i dit forbrug. Du kan kontakte din bank og få dem til at oprette en saldokontrol på din netbank, så du får en besked når du har et bestemt beløb tilbage på kontoen. Det kan være med til, at du tager bedre økonomiske valg. Det er også en måde hvorpå, at du hurtigt kan opdage hvis der opstår svindel på din konto. Derudover kan du få banken til at hjælpe dig med at lægge et realistisk budget.

 

Har du brug for penge nu og her fordi dit budget ikke hænger sammen?

Hvis du i en situation hvor du ikke har flere penge på kontoen og mangler penge nu og her, er der hjælp at hente. Hos Kassekreditten tilbyder vil lån på mellem 3.000 og 15.000 kroner til lige dét du står og mangler. Så kan du få et større økonomisk råderum, så din økonomi igen kan komme på rette køl.

Det er både nemt, hurtigt og sikkert at få et lån hos os. Lige så sikkert, som hvis du optager et lån i din bank – forskellen mellem os og din bank er bare, at vi ikke blander os i, hvad du vil bruge lånet til. Godkender vi din ansøgning, udbetaler vi straks pengene til dig og de vil stå til rådighed på din konto indenfor få minutter, dette gælder alle ugens dage. Lån penge hos KasseKreditten og få luft i dit budget.