PERSONFRADRAG 2020 ▷ Se KasseKredittens guide til personfradrag ✓

Guide til dit personfradrag

Guide til dit personfradrag

Guide til dit personfradrag

Et personfradrag hører inde under kategorien skattefradrag. Herunder findes der mange forskellige slags fradrag, som er en god ting at have viden om. Det kan hjælpe dig med, at få mere indkomst fra din skattetakst. Du skal bare give dig selv tid, til at læse denne guide. Så kan du være sikker på, at du får gavn af alle fradragene. Hvis du derfor godt kunne tænke dig, at have lidt flere penge mellem hænderne, så læs med her.

Hvad er personfradrag?

Er du bosiddende i Danmark, har du al din ret til, at kunne trække personfradraget fra i din skat. Personfradraget er et varierende fradrag i forhold til, om du er over eller under 18 år. Det kan også lade sig gøre, hvis du ikke er bosiddende i Danmark, at kunne gøre brug af dit personfradrag. Inden du betaler din a-SKAT, bliver personfradraget indregnet, og det ændrer på den mængde du skal betale SKAT af. Den måde de gør det på, er at du trækker dit fradrag fra din indkomst, så din indkomst ser mindre ud. Herefter vil der så trækkes SKAT fra indkomsten, efter at fradraget er trukket fra.

Der er mange forskellige måder, at kunne gøre brug af dette fradrag. Det kan variere, om du bor i Danmark eller udlandet. Du kan også gøre brug af dette, hvis du er gift, men ikke kan opfylde lønindkomsten til fradraget. Hvis du er over 18 år, er dit personfradrag også større end hvis du var under 18 år.

Hvad er størrelsen på mit personfradrag?

Personfradraget kan ændre sig fra år til år. Men i 2020 er dit fradrag på 46.200 kroner. Dermed hjælper dit personfradrag dig, med at skulle betale SKAT af 46.200 kroner mindre. Samtidig får du som værende under 18 år 35.300 kroner, som du ikke skal betale SKAT for. Størrelsen på personfradraget burde gerne stige for hvert år der går på grund af inflationen. Det kan dog gå den anden retning, hvis nye regler om fradraget træder i kraft i Danmark.

Gør brug af dit personfradrag men du har ingen indkomst?

Det kan være, at du ikke kan udnytte dit personfradrag til fulde. Dette skal du ikke være ærgerlig over, hvis du har en ægtefælle. Din ægtefælde kan nemlig få overført dit fradrag til hende/ham. Så kan i som familie, stadig få fuld gavn af jeres samlede fradrag. Det er dog et krav, at i bor sammen ved årets slutning. Derfor er det også først i årets slutning, at det er muligt at din ægtefælde, får overført fradraget til sin skatteordning. Dette kan derimod ikke gøres, hvis du er kommet til Danmark på en forskerordning. Forskerordningen giver mange andre goder. Derfor kan du som værende på forskerordning ikke give dit personfradrag videre.

Kan jeg overføre mit personfradrag til en som ikke er min ægtefælde?

Hvis du af en grund, ikke kan gøre det fulde brug af dit fradrag, og ikke har en ægtefælde, kan du desværre ikke gøre noget, for at få nytte af denne ordning. Det kunne også tænkes, at man så måske ville kunne opbygge et større fradrag år efter år. Dette er dog desværre heller ikke muligt, da fradraget skal bruges det bestemte år. Det er typisk personer under 18 år, der vil have svært ved at kunne gøre brug af hele fradraget. Det kan være resultatet af den tid, du har til rådighed for at indtjene 35.300 kroner. Størstedelen af folk under 18 år har nemlig en skole at passe og det gør det svært at have et arbejde med denne lønindkomst ved siden af. Samtidig er du også mindre lønnet som ungdomsmedarbejder. Du kan heller ikke overføre dit fradrag til en ægtefælde, da du skal være myndig, før at du kan blive gift.

Er du begrænset skattepligtig?

Hvis du kunne tænke dig at få dit personfradrag, selvom du er begrænset skattepligtig, er der information til dig her. Du skal nemlig gøre brug af den danske regel, der hedder grænsegængerreglen for at få dit personfradrag. For at gøre brug af denne regel, er der to punkter du skal opfylde:

  • Du skal være begrænset skattepligtig i Danmark
  • 75% af din indkomst skal være fra Danmark

For eksempel kan du være bosat i Sverige, men 75% af din indkomst er fra Danmark, så kan du opfylde grænsegængerreglen.

Hvis du følger beskatningen efter dette regelsæt, kan du få forskellige fradrag. Du kan nemlig få fradrag for din indkomst i Danmark, og samtidig også få fradrag fra familiemæssige og personlige karakterer. Personfradraget kommer ikke automatisk ind over din skatteopgørelse. Derimod skal du vælge at få fradraget for, de dage du har været i Danmark for at arbejde. Du kan på denne måde modtage personfradrag, hvis du arbejder 1-2 gang om måneden i Danmark. Derimod hvis tilfældet er, at du arbejder i Danmark 1-2 gange i kvartalet, bliver du afbrudt fra denne ordning. Du kan derefter se på din årsopgørelse og forskudsopgørelse, at der er sket en helårsomregning.

Andre fradrag der kan være til din hjælp

Få et overblik over alle fradrag, som vi har i Danmark. Så kan du nemlig få mest ud af din løn. Herunder har vi lavet en guide til de øvrige fradrag. Her forklarer vi, hvad de går ud på, og om det er dit ansvar at gøre brug af disse. Læs mere her og find ud af hvordan du får mest ud af din løn.

Hvad kan du få i kørselsfradrag?

Du kender måske ordet ”befordringsfradrag”, det er det samme som kørselsfradrag, kært barn har mange navne. Dette fradrag er et af de mest velkendte i Danmark, og kan også betyde en del for dig, som er længere rejsende. Kørselsfradrag foregår på samme måde som personfradrag, i forhold til at det er dit ansvar.

Når vi siger at det er dit ansvar, er det dig der skal indtaste fradraget på din årsopgørelse. Denne kompensation staten giver til dig, som ikke får betalt transport af arbejdet, har dog en minimumsdistance. Du skal som minimum have 12 kilometer hver vej, hjem fra og til arbejde. Derudover beregnes dit fradrag også på, hvor mange gange du kører frem og tilbage. Du er måske studerende og tænker på, om at du kan få kørselsfradrag i forhold til dit studie? Dette er ikke muligt, da SU ikke betegnes som en lønindkomst. Det samme gælder en ulønnet praktikplads.

Takster for kørselsfradrag

De takster der er sat på kørselsfradraget i 2020 ser således ud (beregnet per kilometer):

  • En distance på over 120 kilometer svarer til 0,97 kroner, men fra udkantskommuner får du 1,94 kroner.
  • En distance imellem 25-120 kilometer vil give dig 1,94 kroner.
  • En distance imellem 0-24 kilometer giver dig ingenting.

Dermed er den højeste kilometersats på 1,94 kroner. Denne distance beregnes, via den korteste mulige vej i bil og ikke i fugleflugt. Der er oftest er flere kilometer i bil end i tog. Derfor skal du ikke være irriteret over, at din togrute ikke rammer de 24 kilometer. Det kan nemlig være, at du stadig rammer de 24 kilometer på bilruten.

Hvad kan du få i beskæftigelsesfradrag 2020?

Beskæftigelsesfradrag skiller sig ud fra de forrige fradrag, da du får dette fradrag automatisk. Her behøver du ikke skrive noget ind på din årsopgørelse, da det hele sker automatisk. Hvis du har en lønindkomst som en almindelig bidragspligtig lønindkomst, får du et beskæftigelsesfradrag. Dit beskæftigelsesfradrag ligger på 9,50% i sats, men kan maksimalt ramme 35.300 kroner.

I løbet af og efter 2020 kan du der tjener mindst 187.500 kroner og har en almindelig bidragspligt løn få jobfradrag. Det jobfradrag ligger på 2,5% i sats på de penge du tjener efter 187.500 kroner. Du kan dog maksimalt gavne 1.400 kroner på dette fradrag.

Hvad er rentefradrag?

Når du har renteudgifter, er det også muligt at få fradrag for dem. Derimod hvis du har indtægter på dine renter, vil dette blive beskattet modsat. Det hele optages også helt automatisk, og du behøver ikke at gøre noget ved det. Så de renter du får ved lån i realkreditinstituttet, forsikringsselskabet, banken og sparekassen vil automatisk blive beregnet ind i dit fradrag.

Hjælper fradragene dig ikke nok økonomisk?

Synes du ikke at disse fradrag er nok, til at kunne få økonomien til at køre? Eller har du bare i det hele taget brug for en ekstra økonomisk støtte? Hos Kassekreditten vil vi meget gerne hjælpe dig til en bedre økonomisk hverdag. Hverdagsøkonomien skal gerne helst være på plads. Hos Kassekreditten kan du låne imellem 3.000 til 15.000 kroner. Dette kan du gøre hurtigt, nemt og sikkert igennem vores hjemmeside. Lån penge hos os og få et lån til en fast rente på 12,5% om måneden. Det er en af de laveste renter, som man kan finde på det danske kredit marked, og et af de mest roste på kundeanmeldelser. Hos kassekreditten kan vi efter godkendt ansøgning lave en straksoverførsel til din konto, det vil betyde at du vil modtage pengene indenfor få minutter. Dette gælder alle 365 dage i året.

Vi hjælper dig godt videre

Du finder vores gratis og uforpligtende ansøgning i toppen af denne side. Udover at denne ansøgning er gratis og uforpligtende, får du allerede svar på din anmodning i løbet af 1 minut. Dette giver dig et beløb, som vores beregning mener, at vi kan låne til dig. Derudover garanterer vi, at dine penge kommer ind på din NemKonto i løbet af én hverdag. Vi kæmper dog altid for, at overførslen går hurtigere igennem.
Hvis du har yderligere spørgsmål kan du finde vores ofte stillede spørgsmål og lånevilkår. Finder du ikke den tilstrækkelige hjælp for at besvare dit spørgsmål? Kontakt venligst vores kundeservice på mail alle ugens dage på info@kassekreditten.dk. Derudover tager vores kundeservice imod opkald mandag til fredag imellem 9-17 på: 71701060.

Vi ser meget frem til at høre fra dig, og starte vores samarbejde på et godt grundlag.