SAMMENLIGN LÅN ▷ Sådan finder du det bedste lån 2019 ✓

Sammenlign dit lån inden du tager det

Sammenlign dit lån inden du tager det

Sammenlign dit lån inden du tager det

Er du på udkig efter et lån, vil vi opfordre dig til at sammenligne forskellige lån på markedet først. På den måde er du sikker på, at du får det bedst mulige lån til dig og dine behov. Det kan være svært, at vide hvilket lån der er det rigtige for dig. Derfor har vi lavet en guide til dig, som du kan læse inden du optager dit næste lån. Så er du sikker på, at du er bedst klædt på når du skal optage et lån. Du slipper også for at tage et dyrere lån end højest nødvendigt. Læs med her og bliv klogere.

 

Sammenlign lån – Find ud af hvad dit behov er

Står du og mangler penge på kontoen, hvad end det er til uforudsete udgifter eller fordi du vil forkæle dig selv, bør du tænke dig godt om inden du optager et lån. Beslutter du dig for, at du gerne vil låne penge af en online låneudbydere, kan der være mange penge at spare ved at sammenligne forskellige lånetilbud. Der findes mange forskellige lån og låneudbydere på markedet, og det kan være fristende at underskrive det første tilbud du får. Dog vil vi altid opfordre dig til, at bruge tid på at finde det rigtige lån. Det kan du gøre ved først, at finde ud af hvad dine behov er.

 

Så nemt kan du sammenligne lån

Det har aldrig været nemmere at optage og sammenligne lån som det er i dag. Nu kan du blot finde din computer, iPad eller telefon frem og besøge de forskellige låneudbyderes hjemmesider. Her kan du få et overblik over hvad de tilbyder af lån, samt hvordan du ansøger om et. Det hele foregår online. Du skal derfor ikke forholde dig til bestemte åbningstider, men blot tage det i dit tempo.

 

 

Sammenlign lån – Brug en låneberegner

Når du skal finde ud af hvilket lån der er det rigtige for dig, bør du sammenligne dit lån med andre, ved at gøre brug af en låneberegner. Bruger du en låneberegner til at sammenligne de forskellige lån, kan du få et overblik over hvad lånene vil koste dig. På de forskellige låneudbyderes hjemmeside, vil der ofte være en låneberegner, så du tydeligt kan se hvad et bestemt lånebeløb vil koste dig at låne.

 

Sammenlign lån – 6 faktorer du skal være opmærksom på

Det er vigtigt at du er opmærksom på følgende vilkår på dit kommende lån:

 • Rente eller debitorrente
 • Oprettelsesgebyr
 • Andre gebyrer
 • Låneperiode
 • Minimumsbetaling
 • ÅOP (De årlige omkostninger i procent)

 

1. Hvad er renten eller debitorrenten på lånet?

Den rente der er på dit lån, har betydning for hvor meget du skal tilbagebetale til din låneudbyder. Der er ikke nogen universel rente på markedet. Det betyder, at banker og andre låneudbydere selv bestemmer hvilken rente de vil sætte på deres lån. Der er forskel på om et lån har en fast eller variabel rente. Det er en fordel at have en fast rente på sit lån, da du derved ikke bliver overrasket og står i en usikker økonomisk situation, fordi din rente pludselig stiger. Hvis du tager et lån med en variabel rente, skal du være opmærksom på at renten kan stige eller falde i din afdragsperiode.

 

2. Er der et oprettelsesgebyr på lånet?

Hos mange låneudbydere skal du betale et oprettelsesgebyr, når du optager et lån. Det er et beløb som låneudbyderne skal have, til at dække nogle af de administrative omkostninger. Andre låneudbydere har ikke et oprettelsesgebyr, men har i stedet sat deres rente lidt op. Så kan de få dækket nogle af deres omkostninger, og på samme tid tjener penge på at låne dig penge. Når du skal sammenligne lån med andre er det en god ide, at du er opmærksom på et eventuelt oprettelsesgebyr. Det kan have afgørende betydning for hvilket lån du skal vælge.

 

3. Skal du betale andre gebyrer på lånet?

Det er forskelligt hvilke lånevilkår låneudbyderne har. Er der andre gebyrer på et lån, end eksempelvis et oprettelsesgebyr, bør du regne ud om de omkostninger kan betale sig for dig. Andre gebyrer kan være betalingsgebyr på kortbetaling eller andet, der i sidste ende også kan have betydning for hvilket lån du skal vælge. Kig derfor dine låneoplysninger godt igennem, så du ikke ender med at skulle betale mere end højest nødvendigt.

 

4. Hvilken låneperiode kan du vælge?

Når du skal sammenligne lån, er det vigtigt at du er opmærksom på hvilken låneperiode du optager lånet i. Der kan være stor forskel på lånene. Nogle lån kan du optage i 30 dage og andre med en låneperiode på flere år. Jo længere tid du låner pengene, jo dyrere bliver det for dig. Du skal derfor gøre dig tanker om, hvor meget du vil låne og hvor lang tid du vil låne pengene. Overholder du ikke låneperioden, kan det resultere i rykkere og i værste fald at du bliver sendt til inkasso. For at forhindre at det sker, bør du låne i dén periode som passer bedst til dit lånebehov.

 

5. Hvor meget er minimumsbetalingen?

Du ved selvfølgelig, at du skal betale det lån du har taget tilbage på et tidspunkt. Når du optager et lån, vil du kunne se hvad din minimumsbetaling er. Minimumsbetalingen afhænger af, hvor længde du har valgt at afdrage på lånet. Tager du et kviklån, som ofte er over en kortere periode, vil du naturligvis skulle betale et større afdrag om måneden, så du hurtigt kan få tilbagebetalt dit lån. Tager du derimod et lån over en længere låneperiode, på for eksempel et år eller mere, kan du afdrage med et mindre beløb hver måned. Minimumsbetalingen vil derfor enten stige eller falde, alt afhængig af hvilken låneperiode du har valgt.

 

6. Hvad er de årlige omkostninger? (ÅOP)

ÅOP er en forkortelse af betegnelsen årlige omkostninger i procent. Banker og andre pengeinstitutter er berettiget til at oplyse om den ÅOP, som de har fastsat på deres forskellige lån. Derfor er det en god ide for dig, at være opmærksom på hvad den årlige omkostning i procent er, når du skal optage et lån.
Den ÅOP som dit lån har, har betydning for hvor meget, du skal betale i omkostninger på dit lån om året. Det er derfor væsentligt for dig, at være opmærksom på netop dette, så du ikke betaler mere i ÅOP end højest nødvendigt. Hvis du er i tvivl om hvad den årlige omkostning er på dit lån, kan du se den i din kreditaftale. Ifølge den danske lov, skal de årlige omkostninger på dit lån og øvrige omkostninger fremgå tydeligt i din kreditaftale.

 

Sammenlign lån – Forskellige lånetyper

For at kunne sammenligne de lån der er på markedet og dermed finde det lån der passer dig bedst, bør du kende til de forskellige lånetyper på markedet. Den lånetype du skal vælge, skal passe til det behov du har. Vi har beskrevet de mest brugte og velkendte lånetyper som findes online nedenfor:

Forbrugslån
Et forbrugslån er et fleksibelt lån, som du kan optage og bruge til lige det du står og mangler. Med et forbrugslån skal du ikke stille økonomisk sikkerhed. Du bliver derfor ikke spurgt til, hvad du vil bruge pengene til. Derfor er dette lån velegnet til personer, som står og mangler penge nu og her. Der findes både små og store forbrugslån – alt fra få tusinde kroner og helt op til flere hundrede tusinde kroner.

Kviklån 
Et kviklån er som regel et mindre lånebeløb på mellem få hundrende kroner og op til nogle tusinde kroner. Dette lån er velegnet til personer der akut har brug for penge på kontoen, men ikke ønsker at låne et større beløb. Et kviklån er dog en del dyrere grundet de omkostninger der er på lånet. Tager du et kviklån, vil du ofte skulle betale pengene tilbage inden for kort tid.

 

Sammenlign lån – Fordele og ulemper ved et forbrugslån

Fordele

 • Du kan låne et større beløb
 • Der skal ikke stilles sikkerhed for lånet
 • Det egner sig typisk til kortsigtede lån (det er billigere for dig jo kortere låneperiode du vælger)
 • Der er stor konkurrence på lånemarkedet (derfor bør du også sammenligne lån, da der kan være penge at spare)

Ulemper

 • Når du ikke skal stille økonomisk sikkerhed, vil renten ofte være højere (derfor er det også en god ide at sammenligne lån)
 • Du kan ofte låne et større beløb end hvad du ansøgt om, og det bliver dyrere for dig (lån ikke mere end højeste nødvendigt)
 • Der er store konsekvenser, hvis du ikke overholder en betalingsdato (du får rykkere og kan i værste fald kan du ende i RKI)

 

Kan du få billige lån uden renter?

Det er de færreste låneudbydere der tilbyder lån uden renter. Renterne er de penge, som du skal betale låneudbydere for at låne dig penge. Finder du et lån uden rente, skal du se nøje efter om ikke der er sat andre store omkostninger på lånet. Det kan for eksempel være et større oprettelsesgebyr. Vi vil derfor opfordre dig til, at tjekke dine lånevilkår ordentligt igennem, så du ikke ender med at optage et lån der er dyrere for dig end højest nødvendigt.

 

Sammenlign dit lån – Lån med fast lav rente

Vi vil opfordre dig til, at lede efter et lån med en fast rente. Så bliver du ikke økonomisk udfordret, hvis din rente pludselig stiger og du i en periode skal betale et større afdrag. Renten har stor betydning for dine omkostninger på lånet. Derfor bør du være på udkig efter et lån med en fast lav rente. Du skal dog være opmærksom på, at lån med lave renter kan indeholde andre omkostninger såsom et oprettelsesgebyr. Du kan med fordel opveje de forskellige omkostninger med hinanden, og dermed sammenligne forskellige lån og de vilkår de har. Så sikrer du dig, at du finder det billigste og bedste lån til de behov du har.

 

Sammelign dit lån med et lån hos KasseKreditten

Du mangler måske penge til at betale dine månedlige udgifter eller til pludselige udgifter der opstår. Der kan være mange grunde til, at du ikke står i den økonomiske situation som du ønsker dig eller havde forventet. Hos KasseKreditten tilbyder vi lån på mellem 3.000 og op til 15.000 kroner. Lån penge hos KasseKreditten og få penge på kontoen allerede indenfor få minutter. Ved hjælp af vores straksoverførsel kan du få pengene udbetalt alle ugens dage. Du kan se hvad det vil koste dig, at optag et lån hos os lige her.