Sparetips til elregningen ▷ Vi hjælper dig med at spare penge ✓

Sparetips til elregningen

Sparetips til elregningen

Sparetips til elregningen

Strøm er en nødvendighed i hjemmet, men der er mange penge at spare årligt, hvis du tænker over dit forbrug. Vi har samlet 7 sparetips til elregningen, så du har mulighed for at spare penge på dit elforbrug. Læs med her, og bliv klogere på hvad du skal gøre for, at din elregning bliver billigere.

7 sparetips til elregningen

1. Skip tørretumbleren og brug tørresnoren

En tørretumbler bruger meget strøm – også selvom du har anskaffet dig en tørretumbler der er energimærket. Vil du gerne spare penge på elregningen, bør du i stedet for at tørretumble dit tøj, hænge tøjet til tørrer. Så vil du hurtigt mærke et fald i din elregning.

Faktisk skal du spare op til 800 kroner om året, hvis du skipper 4 tørretumblinger hver uge i sommerhalvåret. Derudover hvis du bruger tørretumbleren 1 gang mindre om ugen i vinterhalvåret. Det er et sparetips til elregningen, der virkelig kan gøre en forskel i dit årlige elforbrug. 


2. Undgå standby

Det er en fejl at tro, at du ikke bruger strøm når du har slukket dine apparater i hjemmet. Selvom du slukker for dit tv, bruger det stadig strøm hvis tv’ets standbyknap er tændt. Du bør derfor slukke for diverse apparaters standbyknapper i hjemmet, når du ikke bruger dem. Det gælder eksempelvis også dit internet, det sluger også meget strøm.
Hvis du ikke vil slukke dine apparater til hverdag, kan du med fordel sørge for at slukke helt for dem når du væk flere dage i træk eller på ferie.
Det kan være svært at huske at slukke for elektronikken. Det kan du heldigvis få hjælp til, ved at købe en spareskinne. En spareskinne slukker automatisk helt for strømme når apparaterne er på standby. Følger du dette sparetips til elregningen og undgår at dine apparater står og sluger unødvendig strøm, kan du spare mellem 800 og 1.200 kroner om året.

3. Sluk lyset og skift dine pærer ud med LED-pærer

Ofte glemmer vi at slukke lyset når vi forlader et rum. Hvis du gerne vil spare penge på dit årlige forbrug af el, kan du med fordel slukke for lyset når du går ud af et rum. Det handler om vaner. Sørg derfor for, at du gøre det til en vane.
For at kunne spare endnu flere penge på den konto, bør du udskifte dine almindelige halogenpærer til LED-pærer. LED-pærer bruger cirka 25% mindre strøm end de klassiske pærer.
Hvis du slukker lyset i 2 rum du ikke er i, kan du spare helt op til 300 kroner om året. Følger du vores sparetips til elregningen og udskifter dine pærer til LED-pærer kan du spare 80 kroner om året per pære du skifter. Det kan blive en stor besparelse i el om året, hvis du har mange pærer i hjemmet.

 

4. Fyld vaskemaskinen

En vaskemaskine kan som regel indeholde mellem 5 og 8 kilo vasketøj. Det gælder om at udnytte denne kapacitet og sørge for at fylde din vaskemaskine hver gang du sætter en vask over.
Danskerne vasker i gennemsnit kun 3,2 kilo tøj ad gangen, og det er langt mindre end hvad de fleste vaskemaskiner kan vaske ad gangen. Har du få stykker tøj du har brug for at få vasket, bør du i stedet bruge ét af vaskemaskinens hurtig programmer. Du kan få hurtig vaske helt ned til 15 minutter.

Sørger du for følge dette sparetips til elregningen, og fylder din vaskemaskine når du vasker tøj, kan du faktisk springe helt op til hver 3 vask over. Det er en besparelse på 140 kroner om året.

5. Sluk for gulvvarmen om sommeren

Hvis du har gulvvarme i dit hjem, bør du slukke for gulvvarmen om sommeren. Gør du ikke det, risikerer du et stort varmespild om sommeren, hvor vi som regel lufter mere ude og har døre og vinduer stående åbne. I varmen er det jo heller ikke nødvendigt at have gulvvarmen tændt. Der er mange penge at spare, hvis du bruger dette sparetips til elregningen og du slukker for gulvvarmen når der ikke er behov for at den er tændt.

6. Vask tøj på mindre temperatur

Udover at du kan spare penge på elforbruget ved at fylde din vaskemaskine hver gang du vasker tøj, kan du spare endnu flere penge på dette sparetips. Skal du vaske tøj der ikke er meget beskidt, kan du sagtens vaske det på 15 til 20 grader. Dette kræver dog at du bruger et vaskemiddel til koldvask, så du er sikker på det indeholder de rigtige enzymer. Er dit tøj beskidt skal du undgå dette og vaske det på højere temperatur.
Vær opmærksom på at vaske på 15 til 20 grader kun bør benyttes på for eksempel t-shirts, bluser eller bukser der normalt skal vaskes på 30 til 40 grader.
Ved at følge vores sparetips til elregningen, og halvere temperaturen fra for eksempel 40 til 20 grader, kan du spare op til 230 kroner om året.

7. Skru op for temperatur i køleskab og fryser

Et køleskab bruger 5 procent mere strøm, hvis du sænker temperaturen med 1 grad. Hvis du sænker temperaturen i en fryser, bruger den 2 til 3 procent mere strøm.

En god huskeregel er derfor, at dit køleskab skal stå på 5 grader og blive stående på samme grad.

Bruger du dette sparetips til elregningen, kan det spare dig for 45 kroner om året. Indstiller du din fryser til -18 grader i stedet for -22 grader, vil du årligt spare 65 kroner.

Har du fået en ekstra regning i el? Få hjælp her

El er dyrt og det er surt at modtage en ekstra regning, fordi man har et større forbrug af el end forventet.
Hvis du står i en situation, hvor du godt kunne bruge nogle ekstra tusinde kroner, fordi du har fået en ekstra regning i el. Så er du kommet til det helt rigtige sted. Hos KasseKreditten.dk kan du låne penge til lige det du står og magler. Måske til at kunne betale regningen, til at udskifte dine apparater til nogle mere besparende af slagsen eller noget helt andet. Der kan være mange grunde.
Vi tilbyder lån mellem 3.000 og op til 15.000 kroner. Lån penge hos KasseKreditten og få penge på kontoen allerede indenfor få minutter også i weekenden. Så kan du få styr på din elregning og spare penge på el i fremtiden.